Sa mori de ras, dar si de plans: Replici ale candidatilor - Editia 2009

Candidati

Se viseaza presedinti, dau din coate si scot coltii! Nu e politician mai aprig si mai hotarat decat prezidentiabilul.


Candidatii intrati in cursa pentru Cotroceni si-au ascutit armele pentru campanie si au iesit cu replici taioase ori… haioase, dupa caz. Caci, nu-i asa, la alegeri si in razboi orice e permis.

Era luna iulie. Nici nu incepuse oficial campania pentru alegerile din 22 noiembrie, respectiv 6 decembrie, ca domnii candidati isi lansau deja sageti veninoase. Iata ce spunea Traian Basescu despre rivalul pesedist, Mircea Geoana. "Domnul Geoana, fiind sef la Dabuleni peste bostanarie, nu are nicio responsabilitate pentru reforma in justitie". Reprezentantul patriei lubenitelor a raspuns sec: ironiile lui Basescu “sunt sub demnitatea functiei pe care inca o detine”.

Geoana a tinut sa-i taxeze si el dur pe pedelisti: "Mai bine ati da subventii la agricultura! Cu guvernul asta al vostru ati nenorocit agricultura!", aruncand apoi cu naduf: "Nemernicii dracului!"

Nici Sorin Oprescu nu l-a iertat pe liderul PSD. Facand un exercitiu de imaginatie la indemnul unui ziarist, doctorul ne-a destainuit cum ar arata contracandidatul sau in functia de presedinte al Romaniei: "Geoana n-o sa faca altceva decat sa-l salute cu respect, in pozitie de ghiocel, pe Vanghelie".

Citește și
Traian Basescu bani
Profil de candidat: Traian Basescu si Mircea Geoana
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Candidatul independent merge mai departe cu spiritul vizionar. Pana in turul al doilea, unde il ia in colimator si pe Traian Basescu: "Sunt doi candidati sprijiniti de aparatul de partid si de grupul de interese din jurul lor. Pe Geoana il tine in rezerva ca ingerul de pe dric, curat, alb, frumos. In rest, se zbat doi amarati acolo, vorba lui Hrebenciuc care si-a aranjat deja sondajele si stie cine trebuie sa fie in turul doi. Pentru ca Basescu il vrea in turul doi pe Geoana ca sa-i dea 5-0 la pauza".

Sa nu uitam nici de "cocoselul pedelist"! Iata o alta declaratie delicioasa, marca Sorin Oprescu: "Pot sa va spun pe cine n-as pune niciodata prim-ministru? Pe domnul Basescu sau pe domnul Boc. Pentru ca multi cred ca functia asta li se potiveste ca o manusa si ea este ca o palarie foarte mare care cade peste ochi. Si, in timpul asta, curea la pantaloni baietii n-au si cad pantalonasii. La un moment dat, se incurca si nu mai stiu ce sa faca. Palaria de pe cap trebuie sa si-o dea un pic la o parte ca sa vada sa paseasca si-atunci cad pantalonasii. Iar cand cad pantalonasii li se vede cocoselul".

Basescu a devenit si tinta unui alt contracandidat cu nume greu. E drept, mai mult in fotbal decat in politica: Gigi Becali. "Suntem chiar atat de masochisti? Nu mai inteleg romanii. Suferiti si votati-l, daca il vreti inca cinci ani presedinte ca sa ne distrugem definitiv", a spus acesta.

Generos la declaratii ascutite, dupa cum bine stim, Becali nu s-a oprit aici. Iata cum suna in continuare ofensiva lansata de candidatul PNG-CD: "Tot ce comanda Traian Basescu nu functioneaza. Nu mai pot sa suport ca Romania sa fie condusa de un om care seamana cu un carutas care cara sfecla toamna. […] Eu ce vad la omul asta, el nu isi da seama. El are ceva, i s-a mancat creierul, nu mai gandeste. Vorbeste aiurea".

In ceea ce-l priveste pe candidatul PRM Corneliu Vadim Tudor, acesta a facut o dezvaluire daca nu tulburatoare, cel putin neasteptata: isi finanteaza campania din salariul de parlamentar european. ''Nu numai Capitala este plina de afisele si bannerele lor, ci toata tara. Vadim Tudor nu e nicaieri. Noi nu am avut bani. Traim din imprumut, asteptam sa-mi vina si mie salariul de parlamentar european de la Bruxelles, o sa-mi vina de-abia in noiembrie".

Cu toate acestea, Vadim este increzator in sansele sale: "Sa fie clar! Presedintele Romaniei voi fi eu sau va fi cine voi vrea eu sa fie. In zori, voi invinge! Eu am incredere in steaua mea. M-au furat de doua ori pana acum, nu m-or fura si a treia oara. Ii voi bate mar din primul tur".

Despre Kelemen Hunor se poate spune orice, dar nu poate fi acuzat ca nu e bine ancorat in realitate: "Raspunsul la intrebarea daca va avea Romania presedinte maghiar este foarte simplu. Stiu toti, stiu si eu: nu va avea". Insa daca domnul Hunor dadea acest raspuns la un interviu pentru un job, cu siguranta primea o bila neagra.

Sa nu-l uitam nici pe fostul candidat la sefia statului Nati Meir care, suparat pe faptul ca Radu Mazare a imbracat uniforma nazista, il someaza pe primarul Constantei sa-si ceara scuze public: "In caz contrar, il voi da in judecata, in calitate de reprezentant al evreilor din intreaga lume".

Mazare si-a cerut scuze, dar judecata s-a abatut taman asupra "reprezentantului evreilor din intreaga lume", care va urmari prezidentialele de dupa gratii, unde a fost "cazat" pentru inselaciune. Si cand te gandesti cu cat aplomb pornise autoproclamatul "Obama de Romania" campania, cu Monica Columbeanu pe post de consilier si cu imn compus de Adi Minune.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Inginerul, geologul si marinarul! 20 de ani peste Romania
Inginerul, geologul si marinarul! 20 de ani peste Romania

Romania - paradisul coruptiei si al birocratiei.Trei presedinti au fost stapani, din ’89 si pana acum, peste tara care, la doua decenii de la dobandirea democratie,i este pe locul 110 in lume la capitolul „infrastructura”, dupa... Zimbabwe.

Profil de candidat: Traian Basescu si Mircea Geoana
Profil de candidat: Traian Basescu si Mircea Geoana

Promisiuni sufocate de lupta acerba pentru putere, interesele noastre acoperite de interesele lor, onestitatea stearsa de coruptie, democratia pusa la colt de umbrele comunismului, siguranta clatinata de instabilitate.

Afla totul despre alegerile prezidentiale de duminica, 6 decembrie!
Afla totul despre alegerile prezidentiale de duminica, 6 decembrie!

Afla ce acte sunt necesare pentru a te prezenta la vot, ce faci daca in ziua votului te afli in alta localitate decat cea de domiciliu sau cum voteaza militarii, marinarii sau detinutii.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.