PSD a dus la Curtea Constitutionala "o sinteza" a "camioanelor de probe"

×
Codul embed a fost copiat

Dupa o sedinta lunga la sediul partidului, liderii PSD au depus la Curtea Constitutionala documentele in sprijinul cererii de anulare si repetare a scrutinului. Interesant, din "camioanele de probe" pe care se bazau au ramas doar cateva cutii de hartii.

 

PSD a depus marti la Curtea Constitutionala cererea de repetare a alegerilor prezidentiale. Secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, anunta ca social-democratii detin "camioane de probe, care vin in valuri" privind fraudarea alegerilor din 6 decembrie. PSD a luat insa decizia de a prezenta Curtii Constitutionale "o sinteza" a "camioanelor de probe".

Dragnea, a spus ca aceste "camioane de probe" vor fi depuse la Curtea Constitutionala intr-o forma care sa permita depozitarea lor.

Pana la urma, tema camioanelor cu probe a devenit subiect de... bancuri. Intrebat, la sosirea la sediul central al PSD, unde sunt camioanele cu dovezi, despre care liderii PSD vorbeau marti, liderul deputatilor social-democrati, Viorel Hrebenciuc, a raspuns razand: "Uitati-le, acum sunt in strada, acolo". Unii ziaristi au iesit in fata sediului central al PSD, constatand ca in fata acestuia si pe strada nu se afla niciun camion.

Citește și
Dan Nica
Dan Nica, vicepresedinte PSD: "Au fost fraudate peste 136.000 de voturi!"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Mircea Geoana a declarat, la randul sau: "Deocamdata avem de castigat alegerile pe care le-am castigat". Si sotia sa, Mihaela Geoana a spus: "Eu nu fac declaratii publice. Sper doar sa se faca dreptate. Atat".

Si primarul Constantei, Radu Mazare, s-a declarat dezamagit de victoria lui Traian Basescu si nu a exlus o plecare fie in Brazilia, fie din... PSD.

Curtea Constitutionala trebuie sa decida in maximum 3 zile daca turul al doilea al prezidentialelor s-a desfasurat corect sau alegerile trebuie repetate. Conform judecatorilor Curtii, PSD trebuie sa aduca probe indubitabile ca votul de duminica s-a desfasurat sub semnul fraudei.

"Dovezile vor fi luate in calcul, in functie de calitatea lor si de forta probanta. Aici nu merge cu inchipuiri. Raportezi la rezultatul final si vezi daca l-a influentat. Frauda se pedepseste individual, conform legii, fie ca e contraventie, fie ca e infractiune. Doar daca a fost de asemenea natura si proportii ca a influentat rezultatul, deci l-a facut castigator pe A in locul lui B, atunci da, poate duce la anulare si reluarea votului. Fiecare frauda in parte trebuie dovedita prin probe indubitabile", a explicat Ion Predescu, judecator la CC.

Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei si sef al Biroului de Informare si Relatii Publice, a declarat ca "pana in prezent, structurile specializate ale MAI nu au inregistrat solicitari cu privire la efectuarea de verificari a bazelor de date. Deci nu au fost comunicate niciun fel de informatii cu privire la CNP-urile de pe listele suplimentare. Nicio organizatie politica sau neguvernamentala nu a solicitat si nici nu a primit acceptul de a accesa date cu caracter personal din aceste liste".

Aceasta reactie vine dupa ce marti liderii social-democrati au acuzat ca aproximativ 136.000 de voturi ar fi fost fraudate. Metodele fraudare au fost nenumarate, potrivit vicepresedintelui PSD, Dan Nica. Dintre acestea mentionam doar votul multiplu sau persoanele decedate care figureaza pe listele cu votanti.

Pe de alta parte, BEC a respins ca neintemeiata solicitarea PSD de renumarare a voturilor si de refacere a centralizarii si a rezultatului alegerilor in sectiile de votare in care ar fi existat erori sau neconcordante, precizand ca PSD nu a indicat aceste sectii ca atare. BEC a incheiat centralizarea datelor, iar Traian Basescu a fost declarat viitorul presedinte.

Basescu a reactionat si el miercuri, in calitate de sef al statului, si a calificat drept "democratic", demersul PSD.

"Perioada competitiei s-a incheiat si acum a venit timpul sa revenim la prioritati, daca le-am uitat cumva. Avem obligatia sa privim ,ca si mine, evenimentele din aceste zile, pana la validarea alegerilor, cu calm. Eu cred ca cea mai buna atitudine este cea pe care eu o am, adica una calma. PSD nu face nimic ilegal. Atat mi-as permite: sa atentionez asupra mijloacelor, daca pot fi cele care sa genereze acea liniste pe care ne-o promitea candidatul PSD", a declarat Traian Basescu.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Cum se pot repeta alegerile din 6 decembrie!
Cum se pot repeta alegerile din 6 decembrie!

PSD poate declansa repetarea scrutinului pentru Cotroceni doar in cazul in care va reusi sa depuna la Curtea Constitutionala "dovezi indubitabile", in conditiile in care diferenta dintre Basescu si Geoana este de 70.048 voturi.

Dan Nica, vicepresedinte PSD:
Dan Nica, vicepresedinte PSD: "Au fost fraudate peste 136.000 de voturi!"

Numarul voturilor invocate, 136.000 , este aproape dublu fata de diferenta actuala dintre candidati. Potrivit rezultatelor finale nevalidate, Traian Basescu a castigat alegerile cu un avans de aproximativ 70.000 de voturi.

PSD cere anularea alegerilor si repetarea lor!
PSD cere anularea alegerilor si repetarea lor! "Avem camioane de probe!"

Liderii formatiunii au depus marti o solicitare in acest sens la Curtea Constitutionala si asteapta raspuns. Social-democratii vorbesc despre mai mult de 130.000 de voturi fraudate.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.