Klaus Iohannis: "Pot sa va garantez ca va exista o dezbatere". Purtator de cuvant PSD: "Nu am primit o invitatie oficiala"

Klaus Iohannis, Victor Ponta

Klaus Iohannis, a declarat, marti, ca poate sa garanteze ca va exista o dezbatere cu contracandidatul sau, Victor Ponta, saptamana aceasta, desi a precizat ca nu stie in ce format, el mentionand ca trebuie sa caute un dialog cu acesta.

Iohannis a precizat, la un post de radio, ca inca de la inceputul campaniei electorale a afirmat ca isi doreste o dezbatere cu Victor Ponta si ca o astfel de dezbatere este importanta.

„Voi folosi si ziua de azi si cea de maine pentru a incerca sa il conving pe Victor Ponta, pe cei care il consiliaza sau il imping din spate, sa existe o dezbatere”, a mai spus Iohannis.

Despre perceptia ca s-ar feri de o confruntare cu Victor Ponta, dupa ce i s-a oferit posibilitatea participarii la cele patru televiziuni de stiri, Klaus Iohannis a reafirmat faptul ca dezbaterea trebuie sa aiba loc intr-un spatiu public, pe o platforma care sa fie accesibila tuturor.

„Nu vrem sa facem un spectacol. Am spus, vreau altfel de politica, fara spectacol steril si cu solutii. Daca facem spectacol de dragul spectacolului si nu de dragul dezbaterii, pentru ca e totusi vorba despre Presedintia Romaniei, aceste lucruri ar trebuie rezolvate si este pacat ca nu am gasit, pana acum, o cale”, a spus candidatul ACL la Kiss FM.

Citește și
Teodor Atanasiu si Victor Ponta
ACL face o noua invitatie PSD pentru confruntarea televizata dintre Ponta si Iohannis: "Daca e barbat sa vina la dezbatere"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

„Nu ma las, pana la urma gasesc o solutie si il fac pe Victor Ponta sa accepte o dezbetere”, a continuat Iohannis.

El a precizat ca nu este tarziu si ca pana vineri o sa gaseasca o solutie.

„Nu am inca o solutie, trebuie sa caut in continuare un dialog, nu exista un dialog. Eu voi avea grija sa existe o dezbatere”, a mai afirmat Iohannis.

Intrebat cum va avea loc aceasta confruntare, daca nu renunta la varianta unei dezbateri publice, Iohannis a afirmat: „Eu pot sa va garantez ca va exista o dezbatere. Nu stiu in ce format, sper in acest format pe care l-am descris. In aceasta saptamana va garantez ca va fi. Vineri ar fi ultima zi”.

Firea: Nu am primit de la ACL o invitatie oficiala pentru dezbaterea Ponta-Iohannis la Parlament

"Pana in acest moment nu am primit o invitatie oficiala. Am plecat de la birou acum 40 de minute si nu era nici pe e-mail, nici pe fax nicio solicitare din partea staff-ului domunului Ioahanns de a participa la o discutie in vederea realizarii unei emisiuni, in afara de cele patru emisiuni la cele patru posturi de stiri, comerciale, astazi maine, miercuri si joi, la care domnul Ponta va participa asa cum a spus de saptamana trecuta si il asteapta si pe domnul Iohannis sa vina sa-si spuna punctul de vedere in legatura cu temele care vizeaza atributiile constitutionale ale presedintelui tarii", a afirmat Firea, purtator de cuvant al PSD.

Ea a spus ca, avand in vedere faptul ca pana luni la pranz nu a primit "niciun semn" din partea ACL, nu este un interes prea mare din partea staff-ului lui Klaus Iohannis de a negocia o dezbatere intre cei doi candidati

"Deocamdata, avand in vedere ca ora este inaintata, nu vad un interes foarte mare al staff-ului ACL de a ne grabi sa negociem o eventuala dezbatere cei doi candidati. Banuiesc ca, daca era o urgenta, eram contacatti pana acum. Eu am avut telefonul deschis si in weekend, si azi dimineata, il tin deschis chiar si noaptea, dar absolut nimeni nu m-a sunat si nu mi-a dat niciun e-mail. As fi raspuns cu drag, asa cum am facut si saptamana trecuta cand am primit o invitatie pe email si am raspuns promt si ne-am dus si unde ne-au invitat", a adaugat Firea.

E a aratat ca Victor Ponta va participa la cele patru dezbateri de la televiziunile de stiri in zilele de luni, marti, miercuri si joi si este prematur sa spuna daca exista posibilitatea organizarii inca a unei dezbateri cu cei doi candidati in ziua de vineri.

"Noi avem un program pe care l-am anuntat de peste 10 zile, domnul Victor Ponta a raspuns invitatiilor televiziunilor de stiri de luni pana joi, este prematur sa va spun acum, este abia luni la pranz, daca este posibil ca vineri, in cazul in care nu exista alt angajament si un alt program asumat sa se mai poata organizat", a mai spus Firea.

Ea a mai spus ca PSD a facut primul pas si a acceptat invitatiile celor patru televiziuni comerciale de stiri si acestea l-au invitat si pe Klaus Iohannis care a refuzat, spunand ca trebuie lasate la o parte "orgoliile"

"Asa cum stiti, noi am facut primul pas si am acceptat invitatiile televiziunilor comerciale de stiri, iar acestea l-au invitat si pe domnul Iohannis care refuza sa se prezinte la aceleasi emisiuni cu domnul Ponta. Cred ca trebuie sa lasam orgoliile la o parte si sa ne prezenta acolo unde toti liderii mari ai lumii participa la dezbateri si anume la posturile de televiziune, nu trebuie sa inventam noi apa calda si roata, trebuie sa ne adaptam unui sistem democartic nu inteleg de ce sa ne gasim tot timpul alternative la ceea ce este normalitate", a mai declarat Firea.

Ea a sustinut ca i se pare total nepotrivita o dezbatere la Cotroceni.

"Mi se pare totat nepotrivita o dezbatere la sediul administratiei prezidentiale. Domnul presedinte propunea sala de spectacole pentru ca acest cuplu Basescu- Iohannis nu-si doreste decat circ si nu o dezbatere normala. Senzatia mea, ca fost jurnalist, este ca domnul Iohannis a fost sfatuit sa nu mearga la o dezbatere cu moderatori profesionisti validati de public. El vrea sa fie acoperit doar de lumini", a spus Firea, aratand ca PSD a fost intotdeauna deschis discutiilor si negocierilor.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Klaus Iohannis, atac la adversar pe tema caselor:
Klaus Iohannis, atac la adversar pe tema caselor: "Daca esti procuror, ca Ponta, poti sa ai sapte si sa nici nu le declari"

Klaus Iohannis este de parere ca demisia lui Titus Corlatean de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe si numirea lui Teodor Melescanu in locul sau nu va rezolva problema votului din diaspora.

ACL face o noua invitatie PSD pentru confruntarea televizata dintre Ponta si Iohannis:
ACL face o noua invitatie PSD pentru confruntarea televizata dintre Ponta si Iohannis: "Daca e barbat sa vina la dezbatere"

Vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, luni, la finalul sedintei ACL, ca va fi inaintata o noua propunere de negociere pentru PSD pentru organizarea dezbaterii prezidentiale Klaus Iohannis – Victor Ponta.

Candidatii evita confruntarea directa, dar se ataca prin talk-show-uri, separat. Cine e
Candidatii evita confruntarea directa, dar se ataca prin talk-show-uri, separat. Cine e "mincinosul" si cine-i "oportunistul"

In timp ce opinia publica asteapta in continuare organizarea unei dezbateri directe intre cei doi candidati la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis si Victor Ponta continua sa apara separat la televiziunile de stiri, atacandu-se reciproc.

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”

Primarul general Nicuşor Dan este de părere că bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024 se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.