Iohannis: "Mi-a scris Angela Merkel ca ma sustine". Ponta: "Bunul meu prieten, vicecancelarul german, mi-a transmis un mesaj"

Angela Merkel

Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca a primit si o scrisoare de sustinere din partea cancelarului Angela Merkel. La randul sau, Victor Ponta a postat un mesaj video de sustinere de la vice-cancelarul Germaniei.

Mesajul vice-cancelarului Germaniei
Candidatul PSD a postat, la randul sau, pe pagina sa de Facebook, un mesaj video de sustinere de la vice-cancelarul german, social-democratul Sigmar Gabriel.

"Doamnelor si domnilor, dragi prieteni, draga Victor, sunt foarte fericit ca astazi am ocazia sa exprim un mesaj de sustinere pentru bunul meu prieten Victor Ponta si pentru membrii Partidului Social Democrat din Romania.

Astazi candidezi la presedintia Romaniei cu scopul de a da tarii sansa unui viitor mai bun. Sunt convins ca vei avea succes si iti urez mult noroc", spune Sigmar Gabriel in mesajul sau pentru premierul roman.

"Bunul meu prieten Sigmar Gabriel, vicecancelarul Germaniei, mi-a transmis un mesaj foarte frumos de sustinere. Ii multumesc mult pentru incredere!", a scris Ponta pe Facebook.

Citește și
Victor Ponta si Klaus Iohannis
IMAGINI din culisele episodului doi al confruntarii IOHANNIS - PONTA. Ce nu s-a vazut in direct
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Scrisoarea de sustinere a Angelei Merkel
Iohannis a declarat, pentru Adevarul, ca nu a existat un plan ca Angela Merkel sa vina in Romania si a respins ideea ca aceasta si-ar fi anulat vizita.

„Probabil a fost dorinta unui jurnalist de a veni cu o chestiune senzationala. Nu am considerat ca este cazul sa epatam in aceasta zona”, a adaugat el.

Intrebat daca este sustinut, totusi, de cancelarul german, Iohannis a declarat: „Categoric ca ma sustine, mi-a si scris aceasta chestiune, ca ma sustine”.

Klaus Iohannis a prezentat o scrisoare din partea cancelarului Germaniei, datata 28 octombrie, si a precizat ca nu a vrut „sa epateze cu scrisori de sprijin si cu sprijinul unor politicieni remarcabili”.

"Draga domnule Johannis

Am aflat cu bucurie ca pe 2 noiembrie candidati la presedintia Romaniei din partea ACL.

 Cetatenii Romaniei vor gasi in candidatura dumneavoastra o suma de calitati extrem de apreciate in Europa. In calitate de primar al Sibiului ati demonstrat competente administrative si un autentic spirit european. Prin intrarea PNL in Partidul Popular European si alianta cu PDL ati intarit puterea centrului politic.

 Va urez multa hotarare si energie si sper in succesul dumneavoastra si al ACL".

 

Pentru mine a fost o bucurie ca am primit scrisoarea, ma sustine, ma sprijina. Am sprijin foarte larg din partea doamnei Merkel” a mai spus Iohannis.

Intrebat cum comenteaza faptul ca s-a vehiculat ideea ca beneficiaza de acelasi sprijin ca si Victor Ponta, din partea cancelarului Germaniei, Klaus Iohannis a spus: „Ar fi chiar curios. Sa fim seriosi, si doamna Merkel si eu suntem sefi de partide in cadrul PPE si in PPE ne sprijinim reciproc atunci cand sunt alegeri. Iar, in aceasta relatie, pot sa spun ca exista o nota speciala, pentru ca ne cunoastem personal si nu de acum, ca este campanie electorala, ci de multi ani”.

Klaus Iohannis a declarat ca stie cine a intermediat primirea lui Victor Ponta de catre cancelarul Germaniei, Anglea Merkel.

"Stiu si cine a intermediat vizita, nu e cazul sa se laude, ca nu are nicio contributie acolo. Bine ca a fost, bine ca au vorbit. Stiu si ce au vorbit”, a declarat Iohannis.

Intrebat de unde stie ce au discutat Victor Ponta si Angela Merkel, Iohannis a spus: ”Foarte simplu, pentru ca un politician foarte apropiat de mine a fost acolo”.

Intrebat daca este vorba despre un politician german, Klaus Iohannis, a raspuns: ”Nu conteaza”.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Iohannis cere convocarea Parlamentului pentru a respinge definitiv legea amnistiei. Dragnea:
Iohannis cere convocarea Parlamentului pentru a respinge definitiv legea amnistiei. Dragnea: "Sa vedem, de luni"

"Victor Ponta minte cand spune ca in diaspora nu pot fi infiintate noi sectii de vot" - sunt acuzatiile pe care Klaus Iohannis le-a reluat joi, intr-o conferinta de presa, la adresa contracandidatului sau social-democrat.

IMAGINI din culisele episodului doi al confruntarii IOHANNIS - PONTA. Ce nu s-a vazut in direct
IMAGINI din culisele episodului doi al confruntarii IOHANNIS - PONTA. Ce nu s-a vazut in direct

Inainte de inceperea celei de-a doua dezbateri, de miercuri seara, cei doi candidati la Presedintie, Klaus Iohannis si Victor Ponta, au parut relaxati si increzatori ca fiecare va castiga opinia publica de partea lui.

DEZBATERE IOHANNIS - PONTA EP2.
DEZBATERE IOHANNIS - PONTA EP2. "I-a prostit Basescu pe romani cand v-a pus premier?". Reactia lui Ponta si "fazele meciului"

Cei doi candidati ramasi in cursa pentru Presedintie, Klaus Iohannis si Victor Ponta, s-au infruntat iar, fata in fata, miercuri seara,  pe B1 TV.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.