Iohannis: "Ofiterul acoperit" este o fumigena marca Traian Basescu; Nu cred ca e vreunul in cursa

Klaus Iohannis

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni seara, ca nu crede ca vreunul dintre candidatii la prezidentiale este ofiter acoperit, cum a acuzat Traian Basescu.

Iohannis a fost intrebat, intr-o emisiune televizata, daca este de parere ca unul dintre candidatii la prezidentiale ar putea fi "ofiter acoperit" si despre cine ar fi vorba.

"In realitate nu cred ca exista vreun agent intre candidati, eu cred ca este o fumigena marca Traian Basescu, adusa pentru a acoperi altceva. Nu stiu ce, vom afla probabil intr-un timp mai scurt sau mai lung. Nu banuiesc eu, personal, pe nimeni dintre cei care pana acum au declarat ca se vor inscrie in campanie si care au ceva sanse ca este ofiter acoperit. Am inteles si am gasit ca este un lucru bun ca Parlamentul doreste sa faca o comisie de ancheta si sa incerce sa elucideze aceasta problema. In final nu ma astept la ceva foarte concret sau senzational", a precizat Iohannis.

Grupurile parlamentare ale PNL si PDL din Camera Deputatilor vor solicita conducerii acestui for legislativ constituirea unei comisii parlamentare de ancheta privind afirmatiile presedintelui Traian Basescu potrivit caruia printre candidatii la Presedintie ar fi un ofiter acoperit.

Liderii deputatilor PDL si PNL, Tinel Gheorghe si George Scutaru, au facut acest anunt, joi, intr-o conferinta de presa, aratand ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu trebuie "dezavuate in Parlamentul Romaniei" si toti candidatii la Presedintie trebuie in perioada urmatoare sa raspunda public la aceasta afirmatie extrem de grava.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"Comisia poate invita la audieri inclusiv pe presedintele Traian Basescu si inclusiv pe cei care intr-o forma sau alta nu si-au pronuntat pana acum statutul vizavi de afirmatia domnului Traian Basescu. Cred ca domnul presedinte Traian Basescu este primul interesat sa rezolve aceasta problema. Teoretic, poate fi invitat, practic vom vedea daca domnul presedinte Traian Basescu va da curs acestei invitatii", a precizat Tinel Gheorghe.

Presedintele Basescu a declarat, despre faptul ca unii candidati la Presedintie nu si-ar fi completat CV-ul, ca trebuie sa spuna daca au fost sau nu ofiteri acoperiti si a precizat ca, daca nu se va intampla, o va face el, aratand ca nu este corect sa duci o asemenea functie "avand doua butoane".

Referindu-se la ”lucrurile ascunse din CV-urile candidatilor la prezidentiale”, despre care a facut referire in trecut, Traian Basescu a spus ca toate afirmatiile pe care le-a facut pe aceasta tema au ramas valabile.

"Inca mai cred ca au timp candidatii, inainte de a-si depune candidaturile, sa spuna public, isi completeze CV-ul, daca au fost cumva sau nu ofiteri acoperiti", a spus Traian Basescu.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Liderul PSD Constanta, Radu Mazare:
Liderul PSD Constanta, Radu Mazare: "Daca nu iese Ponta, eu nu mai stau"

Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, l-a criticat pe candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis ca nici nu a ajuns bine presedintele PNL si a facut deja plangere penala, iar daca va fi seful statului va face numai acest lucru.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.