Rezultate alegeri locale 2020 primăria Iaşi. Mihai Chirica a fost anunțat câștigător

alegeri locale 2020
Inquam Photos / Octav Ganea

Mihai Chirica a câștigat alegerile pentru primăria municipiului Iași, a anunțat duminică seară Costel Alexe.

Potrivit acestuia, PNL a obținut atât primăria municipiului reședință, cât și Consiliul Județean.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, candidatul liberal la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, a declarat duminică, după închiderea urnelor de vot, că îl bucură foarte mult faptul că PNL a câştigat la Iaşi pentru prima dată în 30 de ani atât Primăria, cât şi Consiliul Judeţean.

"Mă bucur foarte mult că PNL a câştigat la Iaşi pentru prima dată în aceşti 30 de ani de democraţie atât Primăria, cât şi Consiliul Judeţean. Aceasta este o victorie nu doar a PNL, ci este mai degrabă o încredere pe care ieşenii şi-o pun în listele consilierilor locali şi judeţeni, primari. Îi felicit pe toţi primarii din judeţ care şi-au câştigat mandatele astăzi, cred că sutele de consilieri locali şi judeţeni care zi de zi în această precampanie şi campanie electorală au promovat principiile şi programul nostru de guvernare locală şi judeţeană. Vreau să îi asigur pe ieşeni că anii ce vor urma vor fi ani în care împreună cu ei va fi o victorie a judeţului nostru", a declarat Costel Alexe.

 

Citește și
buletin de vot, urna de vot, votare
Alegeri locale 2020. Cum poți vota dacă nu ai domiciliul în orașul unde locuiești
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

”Mă bucur foarte mult că ieșenii au ales o echipă în care au încredere”

 

Conform acestuia, prin votul dat duminică ieşenii au ales şefii administraţiilor locale şi judeţene în funcţie de proiectele prezentate şi au respins în acelaşi timp "acest circ politic" făcut de adversarii politici.

"Ziua de astăzi a consfinţit faptul că în urma acestor alegeri locale au câştigat românii iar dacă este să ne referim la judeţul nostru, au câştigat ieşenii. Astăzi, ieşenii din municipiul Iaşi şi din zona metropolitană, de la Iaşi la Paşcani, de la Miroslava la Cristeşti, ieşenii au ales un proiect de dezvoltare al judeţului nostru, au respins categoric tot acest circ politic făcut de adversarii noştri în ultima perioadă şi evident nu au uitat anii guvernărilor trecute când Iaşiul a fost lăsat pradă intereselor politice meschine şi, evident, decalajele dintre estul şi vestul ţării s-au acutizat. Mă bucur foarte mult că ieşenii au ales o echipă în care au încredere că împreună cu ei în următorii patru ani putem să aducem investiţii majore şi importante pentru dezvoltarea judeţului nostru. Mă bucur foarte mult că ieşenii au validat programul nostru de guvernare locală şi judeţeană realizat în urma a zeci de dezbateri, evenimente, întâlniri cu miniştri, vizite ale premierului Ludovic Orban la Iaşi şi au înţeles că doar astfel putem construi pentru judeţul nostru", a mai spus candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi.

Potrivit site-ului Autorităţii Electorale Permanente, în cursul zilei de duminică, până la ora 21,00, când s-au închis urnele de vot, prezenţa în judeţul Iaşi a fost de 37,27%, respectiv 293.986 votanţi. Dintre aceştia, 3.256 au votat la urna mobilă, 5.966 votanţi au fost înscrişi pe listele suplimentare, 284.728 pe listele permanente şi 36 pe liste complementare.

În Iaşi şi judeţ pentru acest tur de scrutin au fost 786.928 persoane înscrise pe listele permanente şi 1.480 înscrise pe liste complementare şi au fost organizate 759 secţii de votare.

Primele rezultate ale alegerilor locale pentru primăria Iaşi vor fi anunţate duminică după ora 21:00, când se închid urnele.

Aici afli prima dată cine a câştigat alegerile locale 2020 pentru primăria Iaşi. Primele rezultate ale alegerilor locale 2020 pentru primăria Iaşi vor fi anunţate duminică 27 septembrie, după ora 21:00, când se închid urnele în toată ţara.

Cine candidează în 2020 la primăria Iaşi

Actualul edil, Mihai Chirica, are nu mai puţin de 13 contracandidaţi.

În ordinea de pe buletinul de vot, la primăria municipiului Iaşi sunt următorii candidaţi:

Dorina-Nicolina Isopescu (candidat la primăria Iaşi din partea PMP)

Camelia Gavrilă (candidat la primăria Iaşi din partea PSD)

Radu Botez (candidat la primăria Iaşi din partea ALDE)

Mihai Chirica (candidat la primăria Iaşi din partea PNL)

Sorin-Avram Iacoban (candidat la primăria Iaşi din partea Pro România)

Monica Holicov (candidat la primăria Iaşi din partea RE:START România)

Vlad-Corneliu Babă (candidat la primăria Iaşi din partea Partidul Verde)

Cristian Cernescu (candidat la primăria Iaşi din partea Alternativa Dreaptă)

Ciprian Zamfir (candidat la primăria Iaşi din partea AUR)

Cosette-Paula Chichirău (candidat la primăria Iaşi din partea USR-Plus)

Daniel Apetrei (candidat la primăria Iaşi din partea PNŢCD)

Cătălin Urtoi (candidat la primăria Iaşi din partea PÎRM)

Florin-Mircea-Constantin Anghel (candidat la primăria Iaşi din partea PER)

Bogdan-Mihai Zamfir (candidat independent la primăria Iaşi)

Mihai Chirica: Am votat pentru ieşeni şi o viaţă mai bună

 

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat, duminică, după ieşirea de la vot, că a votat pentru ieşeni şi pentru “o viaţă mai bună”, precizând că prin acest proces electoral se decide destinul unei comunităţi.

“Emoţiile sunt inevitabile în asemenea momente pentru că vorbim de destinul unei comunităţi. Am votat pentru ieşeni, pentru o viaţă mai bună - ceea ce cred că merităm cu adevărat, pentru proiectele depuse şi care au început să devină realitate”, a spus primarul Mihai Chirica, candidat pentru un nou mandat din partea PNL.

El a afirmat că nu are emoţii în ceea ce priveşte rezultatul alegerilor din această zi şi i-a îndemnat pe ieşeni să vină la vot.


Rezultatele alegerilor locale din 2016 pentru primăria Iaşi

La alegerile locale din iunie 2016, Mihai Chirica a câştigat primăria Iaşi. El a candidat atunci din partea PSD, însă în 2018 a fost exclus din partid de social-democraţi. La alegerile din acest an, Mihai Chirica candidează din partea PNL, nominalizarea provocând la începutul acestui an un scandal în sânul liberalilor.

Şi actualul candidat ALDE la primăria Iaşi, Sorin Iacoban, a fost exclus din PSD în 2018, în acelaşi timp cu Mihai Chirica. Li s-a reproşat atunci că au emis “comunicate referitoare la susţinerea guvernelor Grindeanu şi Tudose”.

Dacă votezi în Iaşi şi nu ştii de ce secţie de votare ţii, vezi aici unde votezi.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Alegeri locale 2020. O persoană poate vota chiar dacă sistemul arată că a mai votat o dată
Alegeri locale 2020. O persoană poate vota chiar dacă sistemul arată că a mai votat o dată

Biroul Electoral Central (BEC) a decis, vineri, că o persoană poate vota, chiar dacă Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal semnalează că persoana respectivă a mai votat deja.

Alegeri locale 2020. Cum poți vota dacă nu ai domiciliul în orașul unde locuiești
Alegeri locale 2020. Cum poți vota dacă nu ai domiciliul în orașul unde locuiești

Cum poți vota dacă nu ai domiciliul în orașul unde locuiești, la aceste alegeri locale din 2020?

Alegeri locale 2020. Cu ce acte se poate vota la scrutinul din 27 septembrie
Alegeri locale 2020. Cu ce acte se poate vota la scrutinul din 27 septembrie

Biroul Electoral Central a emis o hotărâre privind aplicarea unitară a prevederilor privind exercitarea dreptului la vot la aceste alegeri locale 2020.

Alegeri locale 2020. Harta online cu lista completă de candidați din România
Alegeri locale 2020. Harta online cu lista completă de candidați din România

Expert Forum, o organizație non guvernamentală, a lansat prima platformă online care conține toți candidații la alegerile locale din 2020, conform datelor publicate de către Biroul Electoral Central.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.