Piata Victoriei din Capitala a fost iarasi animata, pentru a noua seara la rand, in ciuda ninsorii: "E cod ROSU de hoti"

×
Codul embed a fost copiat

Cateva mii de oameni si-au strigat nemultumirile, au cerut demisia Guvernului, dar au si deszapezit. Proteste au fost si in alte orase din tara, iar manifestantii spun ca nu au de gand sa renunte.

Proteste au fost si in alte orase din tara, iar manifestantii spun ca nu au de gand sa renunte.

Oamenii au avut, din nou, mesaje clare pentru Executiv:

"Situatia este destul de serioasa. Avem un guvern care foloseste in mod ilegitim puterea primita legitim de la popor."

"Nu am vazut nicio demisie a Ministrului Justitiei, cel care a promovat acest act normativ absolut stupefiant si incalificabil. Nu am vazut o demisie a primului ministru..."

Citește și
proteste in Romania
"Romanul s-a nascut poet". Povestea din spatele celor mai creative mesaje de pe pancartele folosite la protest
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

"Nu mai am incredere in acest Guvern! Au mintit, au facut ca sobolanii noaptea."

Si spun ca vor continua sa iasa in strada.

"Pana in momentul in care hotii care au pus gheara pe tara si sunt la volanul acestui autobuz numit Romania vor disparea, vor pleca / ori implodeaza pe dinauntru PSD-ul si oamenii din PSD care mai sunt de buna credinta pun mana inapoi pe acest partid care vrea sa ne fure pe fata, pentru ca varianta cealalta este sa implodam noi."

Un alt barbat a venit la protest impreuna cu sotia si copiii, mânat de aceleasi nemultumiri: "Sa vina un alt guvern, tot PSD, ca ei au castigat, nu trebuie sa vina altcineva, sa vina tot PSD, dar sa vina altii."

Cativa tineri s-au gandit sa-i ajute pe manifestati sa indure mai usor frigul patrunzator: "Ne-am organizat pe Facebook cateva persoane, am venit aici am adus ceai din diferite locuri, l-am facut acasa."

Altii au curatat zapada din piata.

"Ne dorim o tara fara coruptie, suntem convinsi ca tot vom reusi acest lucru. E trist ca trebuie sa stea 300 de mii de oameni sa le ceara guvernantilor sa isi faca treaba. Nu le cere neaparat nimeni demisia, demisia e un mesaj de revolta, generic, conceptual, noi le cerem sa isi faca treaba, sa nu dea legi pentru ei."

Au fost proteste si la Cluj Napoca: "Stam aici pana se schimba. Adica vine cineva, iti baga mana in buzunar, iti ia telefonul, l-ai vazut, ti-l da inapoi, il mai tii langa tine? Nu-l mai tii langa tine."

Cele minus sapte grade Celsius din termometre nu i-au speriat nici pe protestatarii din Iasi: "Am iesit sa tragem un semnal de alarma pentru derapajele grave pe care clasa politica le face. Mi-au inghetat buzele."

Unii au venit de acasa cu lopeti si s-au apucat de treaba. Ca nu cumva stratul de zapada sa-i incurce: "Daca ati observat este atentionare cod galben dinspre Rusia, aici in Moldova tot asa si cod rosu de HOTI in toata tara. Nu cerem sa nu guverneze PSD ul. Gasiti macar 20 de oameni curati."

Manifestatii au fost organizate si in alte orase, precum Timisoara, Sibiu, Brasov ori Craiova.

Miercuri, 8 februarie, desfasurarea evenimentelor:

ora 22:30 Lumea incepe sa plece, in piata mai fiind aproximativ 1000 de oameni

ora 22:00 Televiziunea BBC a transmis live pe facebook de la manifestatia din Piata Victoriei. Si alte televiziuni straine au fost prezente si au relatat evenimentele, ca si in celalalte seri.

ora 21:50 Sunt 6000 de persoane in aceste momente in Piata Victoriei. Pe intreaga durata a serii, multi au venit, in timp ce altii au plecat. Demonstratia este una pasnica

ora 21:00 La fel ca in celelalte seri, la ora 21:00 cei din Piata au aprins din nou luminile telefoanelor. Sunt 5000 de oameni in aceste momente, unii incep sa plece, dar continua sa mai vina. Protestatarii continua sa strige "Demisia" si "Hotii".

ora 20:50 Sunt aproximativ 4000 de persoane in Piata Victoriei si continua sa vina. Acestia au facut mai multi oameni de zapada si scandeaza puternic mesaje impotriva Guvernului Grindeanu. De asemenea, au reaparut proiectii laser pe cladirea BRD.

ora 20:00 Frigul si ninsoarea abundenta nu i-au invins pe protestatari. Din contra, acestia au profitat si au facut un om de zapada, pe care l-au decorat cu stegulete, conform Hotnews.ro

sursa foto: Hotnews.ro

ora 19:00 Pana de curent in centrul Capitalei. Piata Victoriei a ramas in bezna. Este afectata si circulatia metroului. Protestatarii au avut de infruntat frig si zapada, ninge mult in Bucuresti, sunt aproximativ 1500 de persoane in piata din fata Guvernului in acest moment. Circulatia nu e oprita, oamenii continua sa protesteze, indiferent de ce se intampla. Principalul tel este demisia cabinetului, ceea ce nu se intampla, asa ca vor continua sa iasa in Piata Victorie. Nemultumirea persista pentru ca desi au obtinut abrogarea OUG 13, si-au facut sperante ca va pica Guvernul Grindeanu, asa ca de aceea spun ca raman la proteste si vor iesi din case in continuare

ora 18:30 Aproximativ 100 de oameni continua protestele in fata Guvernului. Demonstrantii s-au adunat chiar in centrul pietei, fara a afecta circulatia rutiera din zona.

ora 15:50 Protestatarii din Piata Victoriei au adus lopeti si dau zapada din fata Guvernului, insa pastreaza intact chenarul in care apare mesajul primului protestar venit aici, "Rezist", scrie Hotnews

ora 09.30 In Piata Victoriei au mai aparut 2 protestatari. In total...sunt 4 la aceasta ora. In Bucuresti, la ora 09.30 sunt -2 grade Celsius si ninge cu viscolit, Capitala fiind sub cod galben de polei.

ora 09:00 La ora 9 dimineata, in Piata Victoriei, au aparut primii doi protestatari. Acestia au profitat de zapada depusa si au scris un mesaj: "REZIST".
Sursa foto: Alina Barbu

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
Citește și...
"Suntem romani, dar nu suntem ai tai!" Cum a fost intampinat Klaus Iohannis de oamenii care au protestat ieri, la Cotroceni

Seful statului, Klaus Iohannis, a vrut miercuri seara sa discute cu protestatarii adunati in fata Palatului Cotroceni, care ii cer demisia. A fost insa primit cu huideli de cele cateva sute de persoane si, in scurt timp, presedintele a plecat.

"Romanul s-a nascut poet". Povestea din spatele celor mai creative mesaje de pe pancartele folosite la protest

Proiectii luminoase pe cladiri, scandari, pancarte cu mesaje pe cat de inteligente, pe atat de amuzante, dansuri, vuvuzele si mii de distribuiri pe Facebook.

Recomandări
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit

Rusia și-a întărit apărarea bazei navale a Flotei Mării Negre și "și-a retras în mare parte navele și submarinele din Sevastopol, spre est, la Novorossiysk", a anunțat Ministerul britanic al Apărării.

Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”
Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat, sâmbătă, pe Facebook, o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: „#Ştim Toţi!”, ca răspuns la mesajul de pe tricoul lui Cristian Popescu Piedone.