"Zilele Culturii Japoneze" la Bucuresti: workshop-uri de sushi si ikebana, demonstratii de kendama, anime, ceremonia ceaiului

zilele culturii japoneze

In perioada 15-21 mai, la Bucuresti are loc "Zilele Culturii Japoneze" - un eveniment care cuprinde diferite manifestari dedicate pasionatilor de civilizatia japoneza.

Festivalul este organizat de Centrul de Studii Romano-Japoneze „Angela Hondru” (CSRJ-AH) impreuna cu Universitatea Romano-Americana.

Unul dintre momentele cheie ale evenimentului este reprezentat de proiectia in premiera in Romania a filmului de animatie „Ghost in the Shell - Stand Alone Complex” si prezenta, special pentru aceasta ocazie, a celebrului regizor japonez Kenji Kamiyama, a producatorului Yoshiki Sakurai, dar si a scenaristul Ryo Higaki.

Un festival care imbina cultura japoneza contemporana si traditionala, „Zilele Culturii Japoneze” ofera sansa vizitatorilor sa descopere pe parcursul unei saptamani frumusetea Tarii Soarelui Rasare si sa ia parte la o serie de evenimente: expozitii, ateliere, demonstratii, conferinte stiintifice, proiectie de anime, dar si un concert de muzica traditionala japoneza.

Evenimentul este deschis publicului larg si se adreseaza cunoscatorilor culturii nipone, dar si pasionatilor de stilul de viata japonez.

Citește și
emoticoane
Le folosim aproape zilnic in discutiile purtate online. Cine este inventatorul celebrelor emoticoane
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Programul „Zilelor Culturii Japoneze”:

15 mai, ora 19:00: lansarea romanului Amurgul Marinarului, de Yukio Mishima - libraria Humanitas, Cismigiu.

18 mai, ora 14:00: atelier de ceremonia ceaiului - Sala de Protocol a Universitatii Romano - Americane.

18 mai, ora 16:00: atelier de shamisen (instrument traditional japonez), coordonat de artista japoneza, Maya Asaba - Sala de Protocol a Universitatii Romano - Americane.

18 mai, ora 18:00: workshop de ikebana (aranjament floral japonez) – Centrul de Studii Romano – Japoneze ”Angela Hondru”.

18 mai, ora 19:00: atelier tainele tobelor traditionale japoneze (taiko), sustinut de artist japonez - Sala de Protocol a Universitatii Romano - Americane.

19 mai, ora 10:00: cea de-a sasea editie a conferintei "Crossing Boundaries in Culture and Communication", organizata de Departamentul de Limbi Straine in parteneriat cu Departamentul de Studii Asiatice din cadrul Universitatii Romano-Americane.

Invitatii speciali sunt: Excelenta Sa Domnul Ambasador al Japoniei Kisaburo Ishii, prof. Shunsuke Okunishi (profesor emerit si fost presedinte al Japan Foundation), prof. Eiko Hara (Iwate Prefectural University), prof. Hiroshi Tanaka (Ritsumeikan University, Kyoto), prof. David Flath (Ritsumeikan University, Kyoto).

Conferinta se va desfasura in Sala Senatului Universitatii Romano - Americane.

19 mai, ora 16:00: workshop de manga, in cadrul caruia 40 de tineri talentati vor avea sansa sa lucreze cu artistul japonez Daichi Kawada - Sala Senatului a Universitatii Romano - Americane.

19 mai, ora 19:00: proiectia de film de animatie „Ghost in the Shell - Stand Alone Complex”.

Proiectia va fi sustinuta in Aula Magna a Universitatii Romano - Americane si va fi precedata de o dezbatere avand ca tema fenomenul anime, invitatii find: cunoscutul regizor japonez Kenji Kamiyama, producatorul Yoshiki Sakurai, dar si scenaristul Ryo Higaki. Moderatorul serii va fi Ana Maria Caia.

20 mai, ora 18:00: Haru Urara Grand Festa (Gala CSRJ-AH).

Printre invitatii de anul acesta se regasesc Maya Asaba si Daichi Kawada (recital de shamisen si taiko), dar si Oase si Alpha, doi pasionati care vor incanta publicul cu un moment spectaculos de kendama.

Evenimentul se va desfasura in Aula Magna.

In cadrul Galei CSRJ-AH, cei mai performanti cursanti vor fi premiati. Pe baza rezultatelor obtinute la examenul de competenta lingvistica, organizat de Japan Foundation in toata lumea, 10 studenti vor fi premiati, iar ocupantul primului loc va fi recompensat cu o excursie de 13 zile in Japonia.

20 si 21 mai: Otaku Ro Tour, in programul caruia se regasesc: expozitii cu tematica cyber punk, aleea artistilor cu lucrari inspirate din cultura japoneza, portrete in stil anime, design vestimentar, zona de gaming, zona de Cosplay, workshopuri de preparare sushi, de desen, proiectii ale unor productii indie, Art Interactive Installations, Hackathons (live drawing) si Panels.

Mai multe informatii despre Zilele Culturii Japoneze sunt disponibile pe pagina oficiala de Facebook.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Cercei, coliere, inele si bratari din toata lumea s-au adunat la un targ din Bucuresti. Cat costa creatiile unicat
Cercei, coliere, inele si bratari din toata lumea s-au adunat la un targ din Bucuresti. Cat costa creatiile unicat

Sa pornim intr-o calatorie magica in lumea podoabelor. Avem de toate: de la brose din Japonia, bratari din Turcia, coliere din Australia pana la inele din Bulgaria.

Le folosim aproape zilnic in discutiile purtate online. Cine este inventatorul celebrelor emoticoane
Le folosim aproape zilnic in discutiile purtate online. Cine este inventatorul celebrelor emoticoane

Comunicarea in scris a devenit aproape de neconceput fara emoticoane. Numite si emoji, pictogramele minuscule transmit emotii, atitudini sau ne descriu plastic activitatile.

Tara in care companiile isi platesc angajatii ca sa plece acasa mai devreme. Ce a determinat aceasta decizie fara precedent
Tara in care companiile isi platesc angajatii ca sa plece acasa mai devreme. Ce a determinat aceasta decizie fara precedent

In februarie, o companie de relatii publice si-a anuntat angajatii ca in ultima vineri din luna pot pleca de la serviciu mai devreme.

"Lectiile japoneze" despre cutremure, predate premierului, ministrilor si primarilor. Care au fost reactiile lor

Exista viata dupa cutremur. Lectia japoneza, partea a III-a: Guvernantii nostri au alocat si in acest an 25 de milioane de lei pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic. Programul inainteaza cu viteza melcului.

Recomandări
Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie
Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie

Doar trei zile mai sunt până când vom intra în spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene.