Vremea se încălzește. În câteva zile, temperaturile vor ajunge la 10 grade

toamna, vremea
Inquam

După câteva zile în care România a fost afectată de condițiile meteo nefavorabile, vremea dă semne că ajunge la temperaturi de primăvară normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo ÎN ȚARĂ

Duminica, 4 martie

Regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai coborâte decât cele obişnuite în prima decadã a lunii martie şi mai ales noaptea va fi ger, în special în jumãtatea de nord a ţãrii.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -4 şi 4 grade, iar cele minime între -21 de grade în estul Transilvaniei şi -1 grad în vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, mai mult noros în regiunile sud-vestice şi sudice, unde, îndeosebi în prima parte a zilei, temporar vor fi precipitaţii predominant sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Pe spaţii mici se va forma polei.

Citește și
Vremea
Vremea 2 martie 2018. Vineri, maximele ating 9 grade C. Prognoza pentru weekend
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri, ziua, pe litoral, iar noaptea pe crestele Munţilor Banatului şi ale Carpaţilor Meridionali, unde zãpada va fi spulberatã. Mai ales noaptea, pe arii restrânse, va fi ceaţã.

Presiunea atmosferica va scãdea la valori mai mici decât cea normalã.

Luni, 5 martie - în țară

Vremea se va încãlzi în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor situa între -1 şi 8 grade, iar cele minime, în general, între -8 şi 2 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, mai mult noros în regiunile vestice şi sudice, însã doar pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formã de ninsoare, în sud-vest. 

Seara şi noaptea nebulozitatea va cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare la munte şi în Oltenia şi predominant sub formã de ploaie în Banat, Crişana, local în Muntenia şi izolat în Transilvania şi posibil şi în Dobrogea şi în Maramureş.

Pe arii restrânse va fi polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã şi local în sud-vestul şi nord-estul teritoriului. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã. Presiunea atmosferica va creşte uşor, însã regimul baric nu va redeveni normal.

Marți, 6 martie - în țară

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile multianuale ale datei în vest, nord, centru şi pe litoral şi sub acestea în restul teritoriului. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse temporar se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi mai ales sub formã de ninsoare la munte, mixte în sud-vest şi în zonele deluroase şi predominant sub formã de ploaie în rest.

Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte şi local în vest şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade.

În zonele joase de relief din sud şi sud-est, noaptea va fi ceaţã pe arii restrânse.

Miercuri, 7 marie - în țară

Valorile termice, în creştere faţã de ziua anterioarã în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice, se vor situa în general în jurul mediilor multianuale ale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi precipitaţii slabe în regiunile vestice, nordice, centrale şi izolat în restul teritoriului.

Precipitaţiile vor fi sub formã de ploaie, iar la munte mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri la munte şi pe arii restrânse în zonele mai joase de relief.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, iar cele minime între -3 şi 5 grade. În zonele joase de relief în special din sud şi din est, pe arii restrânse dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţã.

Prognoza meteo în BUCUREȘTI, în următoarele 4 zile

Duminică, 4 martie

Vremea se va rãci, iar valorile termice vor fi mult sub mediile climatologice; maxima termicã va fi de -2...-1 grad, iar minima va fi de -8...-6 grade. Cerul va fi mai mult noros, iar în prima parte a zilei vor mai fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat.

Spre dimineaţã vor fi condiţii de ceaţã. Presiunea atmosferica va creşte, dar la o valoare mai micã decât cea normalã.

Luni, 5 martie

Valorile termice vor fi în creştere, cu toate acestea vremea va fi în continuare mai rece decât ar fi normal în prima decadã a lunii martie; temperatura maximã va fi de 2...3 grade, iar cea minimã de -4...-2 grade.

Cerul va fi înnorat, iar în a doua parte a nopţii vor fi condiţii de ploaie ce poate favoriza formarea poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat. Trecãtor vor fi condiţii de ceaţã.

Presiunea atmosferică nu se va schimba în mod notabil faţã de ziua precedentã.

Marți, 6 martie

Valorile termice vor fi în continuare mai coborâte decât mediile multianuale ale datei, chiar dacã faţã de ziua anterioarã vor marca o uşoarã creştere.

Cerul va fi noros şi temporar va ploua. În primele ore vor fi condiţii de polei, iar noaptea de ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimã va fi de 0...2 grade.

Miercuri, 7 martie

Valorile termice, în creştere faţã de ziua anterioarã se vor situa în jurul mediilor multianuale ale datei. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 9...10 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Vremea se menține rece, cu lapoviță și polei. De luni temperaturile cresc
Vremea se menține rece, cu lapoviță și polei. De luni temperaturile cresc

Sâmbătă vremea se încălzeşte. Se mai anunţă ceva lapoviţă cu depuneri de polei în sudul şi estul ţării, apare şi soarele, iar vântul se înteţeşte în sud, centru şi în est.

Vremea 2 martie 2018. Vineri, maximele ating 9 grade C. Prognoza pentru weekend
Vremea 2 martie 2018. Vineri, maximele ating 9 grade C. Prognoza pentru weekend

Vremea 2 martie 2018. Vineri, avem ger dimineaţa în nordul Moldovei şi în depresiuni. Apar precipitaţii slabe în cea mai mare parte a ţării. Pe lângă ninsori, vor fi lapoviţe sau ploi şi creşte riscul de polei mai ales în jumătatea sudică.

Temperaturile de -24 de grade în nordul României. Gerul se menține mai multe zile
Temperaturile de -24 de grade în nordul României. Gerul se menține mai multe zile

Jumătate de ţară este până vineri sub cod portocaliu de ger. Temperaturile vor ajunge la -20 de grade în zona nordică. Va fi extrem de frig şi în Bucureşti, sub temperaturile medii ale acestei luni.

Temperaturi record, de -27 grade Celsius, în Europa. ”Bestia din Est” a ucis 48 de oameni
Temperaturi record, de -27 grade Celsius, în Europa. ”Bestia din Est” a ucis 48 de oameni

Din Edinburgh până în Ljubljana și de la Nisa până la Veneția, valul de frig siberian continuă să perturbe transporturile.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.