Bilanțul codului de vreme rea. 3 răniți și 72 de autoturisme avariate. Un copac a lovit o aripă a Spitalului Obregia

×
Codul embed a fost copiat

Ploile şi vântul puternic au pus stăpânire pe toată ţara. În Bucureşti, vântul a fost înspăimântător întreagă zi, iar efectele, sunt cât se poate de serioase. 3 oameni au fost răniţi, iar zeci de arbori s-au frânt. În cădere, au avariat zeci de maşini.

Ne puteți trimite fotografii şi filmări  cu pagubele produse de vânt pe WhatsApp, la numărul 0744 878 878.

UPDATE 22:20 Potrivit ultimului bilanț al ISU, în Capitală au fost doborâți de vânt 128 copaci, 72 de autoturisme au fost avariate, iar două persoane au fost duse la spital.

UPDATE 21:00 Un nou bilanț arată că 106 copaci au căzut în București, au fost avariate 65 de autoturisme și 3 acoperișuri.

UPDATE 20:22 Un copac a căzut marţi peste o aripă a spitalului Obregia din Capitală.

Citește și
monede lei
Parlamentarii vor „naționalizarea” taxei pe apa de ploaie
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

UPDATE 19:35 65 copaci au căzut în Capitală, 45 de mașini au fost avariate, potrivit unui nou bilanț. Un panou publicitar a fost smuls de vânt, o poartă și a un stâlp au căzut din cauza vântului.

UPDATE 19:30 Mai multe mașini au fost avriate de căderea unui acoperiș în Capitală în zona Pieței Romane.

UPDATE 19:00 Un tramvai al liniei 41 s-a blocat pe podul Ciurel, sensul de mers spre Drumul Taberei, peste 10 tramvaie formând coadă în spatele celui oprit.Regia a anunţat că un tramvai s-a defectat şi că va fi instituită o linie de autobuza care să preia călătorii.

Pasagerii din tramvaiele blocate au coborât şi au pornit pe jos spre Pasajul Lujerului. Ca urmare a blocajului, nu circulă tramvaie nici pe celălalt sens de mers, spre Casa Presei.

UPDATE 18:00 Peste 50 de copaci au fost smulşi de vânt în Capitală, fiind avariate 41 de autoturisme. S-a intervenit pentru îndepărtarea unui panou publicitar căzut, pentru o poartă smulsă de vijelie, dar şi pentru înlăturarea unui stâlp căzut. Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, la ora transmiterii acestei ştiri, sunt peste zece intervenţii în desfăşurare.

Ultimul bilanţ al ISU Bucureşti-Ilfov arată că au fost doborâţi 54 de copaci, au fost avariate 41 de maşini şi s-a intervenit pentru îndepărtarea unui panou publicitar desprins, a unei porţi căzute, dar şi a unui stâlp rupt.

”Sunt peste zece intervenţii în desfaşurare în acest moment. Din cauza vântului, se desprind elemente de construcţie de pe acoperişul locuinţelor”, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit acestora, se intervine pe străzile Herţa şi Covasna, dar şi pe DN 1 pentru îndepărtarea unor bucăţi de tablă desprinse din acoperişuri sau a unor elemente de construcţie.

De asemenea, se intervine pe strada Basarabia, pe Calea Victoriei, pe strada Ilioara pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe maşini sau carosabil.

UPDATE 14:40 Un copac a căzut peste un taxi, în zona Dinicu Golescu, din Capitală. 

Taximetristul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital. În taximetru se aflau şi trei pasageri, care au refuzat transportul la spital, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Incidentul a avut loc marţi după-amiază, pe bulevardul Dinicu Golescu, pe sensul către Gara Basarab, unde un copac a căzut peste liniile de înaltă tensiune, apoi s-a prăbuşit peste un taximetru aflat în mers, în care erau trei pasageri.

Taximetristul a suferit o contuzie cervicală şi a refuzat transportul la spital, însă ulterior el a fost preluat de o ambulanţă SMURD şi transportat la o unitate medicală. Niciunul din cei trei pasageri nu a fost rănit în urma incidentului.

La această oră, la faţa locului intervin exhipaje de pompieri, iar traficul rutier este blocat în zonă, fiind deviat de la intersecţia cu strada Vespasian către Gara Basarab.

Si Politia Capitalei a anuntat ca pe Bulevardul Dinicu Golescu nr. 37, sensul catre Gara Basarab, un copac a cazut pe un auto taxi aflat in miscare. Toate persoanele aflate in autoturism refuza transportul la Spital.

Traficul a fost deviat pe Dinicu Golescu, de la intersectia cu Str.Vespasian catre Gara Basarab.

UPDATE 13:48 Bilanț fenomene meteo

București: șase copaci au căzut pe cinci autoturisme și un panou a fost desprins de pe fațada unui bloc.

Ilfov: un copac a căzut pe fire de curent și o curte prezintă acumulare de apă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin, în prima parte a zilei pompierii au intervenit în şase zone din Capitală, unde din cauza vântului puternic şase copaci au căzut peste maşini. El a precizat că cinci autoturisme au fost avariate, fără a exista victime.

Incidentele au avut loc în diferite zone din Capitală, inclusiv în centru, pe bulevardul Dacia şi pe strada Batiştei.

Bucureştiul se află marţi sub avertizare cod galben de vânt puternic şi ploi.

În Braşov, rafalele de vânt au doborât un copac bătrân peste două ambulanţe parcate.

Turiştii care s-au încumetat să plece pe creste de munte, în echipament de vară, au trecut prin momente extrem de dificile. De asemenea, pe Aeroportul din Craiova două avioane de pasageri nu au putut decola din cauza rafalelor puternice.

Copacul, care-a fost doborât de vânt peste două ambulanţe parcate, era pe o alee pietonală din centrul istoric al Braşovului, la poalele unui deal împădurit. Incidentul s-a petrecut în jurul orei patru dimineaţă, când zona era pustie.

Reprezentanţii Crucii Roşii susţin că au avertizat Primăria de mai multe ori cu privire la riscul căderii copacilor în zonă.

Alexandru Zob, Crucea Roşie Braşov: Nu este prima oară când au căzut copaci aici. Şi nu e vorba de maşini, e vorba de oameni. Puteau să fie oameni în timpul zilei. Problema e că se intervine după, niciodată preventiv.

Viorel Dabija, Serviciul Spaţii Verzi din Primăria Braşov: Erau verzi, erau în vegetaţie, nu ai de unde să ştii, la fenomene extreme, cade sau nu cade.A fost vânt, a fost ploaie, s-a înmuiat solul şi a căzut din cauza greutăţii

Una dintre Ambulanţe este a Societăţii de Cruce Roşie care a cumpărat-o la mâna a două şi a investit 10 mii de euro în dotarea ei.

Raluca Buzea, directoarea Societăţii de Cruce Roşie Braşov: Să vedem cât vor costă reparaţiile, ce presupune, cât timp va trebui să stăm cu maşină.

Reporter: Asigurate erau?

Raluca Buzea, directoarea Societăţii de Cruce Roşie Braşov: Nu sunt asigurate aceste maşini. Nu ne permitem, pentru noi reprezenta foarte mult.

Vremea rea i-a pus la grea încercare şi pe turiştii care-au plecat neechipaţi corespunzător pe munte.

Surprinşi de o ploaie îngheţată pe platoul Bucegilor, doi drumeţi din Galaţi au avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani ca să poată coborî de pe munte.

Voiau să meargă la cabană Babele dar nu au mai putut înainta din cauza rafalelor de ploaie, a frigului aprig şi a vântului puternic. Condiţiile meteo le-au pus probleme şi jandarmilor montani, care i-au găsit pe cei doi, abia după 5 ore de la primul apel de ajutor.

Pe Transalpina, autorităţile au închis luni seara traficul. Pe drumul acoperit de zăpadă nu se mai poate circula.

Probleme sunt şi la malul mării, unde rafalele puternice au determinat autorităţile să închidă Porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia. Doar Portul Mangalia a rămas deschis.

Vremea rea ne va înfrigură cel puţin până marți seară, anunţă meteorologii.

În zona de deal şi de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dambovița este valabil un cod portocaliu de ploi.

Iar Capitala şi zonele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură sunt sub cod galben de ploi şi vânt puternic.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Trafic de coşmar în Bucureşti din cauza ploii. Blocaje majore aproape la fiecare intersecție
Trafic de coşmar în Bucureşti din cauza ploii. Blocaje majore aproape la fiecare intersecție

Circulatia, in aceasta dimineata, in Capitala a fost infernala. Soferii au stat zeci de minute blocati in trafic. Pe aplicația de mobil Waze au fost raportate blocaje majore aproape la fiecare intersecție.

Parlamentarii vor „naționalizarea” taxei pe apa de ploaie
Parlamentarii vor „naționalizarea” taxei pe apa de ploaie

Taxa pe „apă de ploaie” ar putea fi plătită doar de primării și instituțiile de stat, potrivit unui proiect de lege depus de PNL.

Jumătate de țară afectată de ploile torențiale, cu vânt puternic. Transalpina, închisă din cauza zăpezii
Jumătate de țară afectată de ploile torențiale, cu vânt puternic. Transalpina, închisă din cauza zăpezii

După zile splendide, cu temperaturi prietenoase, toamna devine agresivă. Plouă torenţial, iar cinci judeţe ale ţării sunt sub cod galben de vreme rea.

Vremea 24 octombrie 2017: plouă în toată țara. Prognoza pe următoarele 3 zile
Vremea 24 octombrie 2017: plouă în toată țara. Prognoza pe următoarele 3 zile

Marţi continuă să plouă în toată ţară, în sud se pot acumula până la 50 l/mp, vântul va suflă cu putere în sud-est şi la munte, iar temperaturile scad sub nivelul perioadei. O să avem de la 5 la 17 grade.

Recomandări
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice

Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică, relatează CNBC.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.