Avertisment ANM: ploi torentiale si intensificari ale vantului pana vineri noapte. Cat de mult vor scadea temperaturile

×
Codul embed a fost copiat

Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/ a emis, miercuri, o informare meteo de ploi torentiale si intensificari ale vantului, valabila in intreaga tara, incepand din noaptea de joi dimineata de la ora 3:00.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 20 august, ora 3,00 - 21 august, ora 23,00, va ploua, la inceput in regiunile sud-vestice, apoi in jumatatea de sud a tarii, in zonele de deal si de munte si izolat in restul teritoriului.

Vor fi mai ales averse, ce vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si pe arii restranse 35-40 l/mp, in 24 de ore.

ANM precizeaza ca in Muntenia, Dobrogea si in sudul Moldovei, vantul va avea intensificari temporare, cu viteze la rafala de 50-55 km/h.

Vreme instabila in toata tara

Citește și
ploi
Cum va arata vremea in urmatoarele zile la munte si la mare. Temperaturile vor cobori pana la 23 de grade
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Astazi, vremea va fi instabila in nord-vest, in centru, in est, la deal si la munte. Vor fi averse cu fulgere, vant intens si poate sa apara grindina. Vor fi cantitati de apa de 20L/mp si izolat 40L/mp. La amiaza vom avea intre 18 si 28 de grade.

In Dobrogea si in Baragan vor fi innorari si ploi in mai multe reprize. Vor fi si descarcari electrice, vantul se va inteti pe timpul ploilor, iar temperaturile scad cu 6-7 grade fata de ieri.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei racorirea vremii continua si la amiaza se vor inregistra cel mult 20-21 de grade. Norii vor fi numerosi si vor aduce averse, cu fulgere si vant intens. Cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp dar izolat in zona de munte vor fi 40 l/mp.

In jumatatea nordica a Moldovei, innorarile vor fi consistente si vor mai veni ploi in aversa cu fulgere si vant mai nervos, dar in cantitati neinsemnate. Maximele termice vor fi cuprinse intre 18 si 21 de grade.

Mai scad temperaturile si in nordul Transilvaniei si in Maramures, iar la amiaza vor fi cel mult 22 de grade Celsius. Norii vor fi numerosi si se vor semnala ploi insemnate cantitativ.

In tinuturile vestice vom zari soarele dar vor fi si innorari si vor cadea averse din cand in cand, in special in zonele nord-vestice. In Muntii Apuseni se pot depasi izolat 40 l/mp. Maximele termice vor urca pana la 26 de grade Celsius.

In centrul Romaniei, norii vor fi numerosi si se vor semnala averse cu fulgere, vant intens si poate grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp. Temperatura aerului scade cu 7-8 grade fata de ieri.

In sud-vestul tarii vremea va fi placuta, temperaturile vor continua sa scada si doar pe la munte asteptam cateva averse. La noapte instabilitatea va creste.

Si in sud vor fi innorari si cateva reprize de soare. Ploile pot sa apara doar izolat. Racorirea vremii continua: la amiaza se vor inregistra 25-26 de grade Celsius.

In Bucuresti, va ploua din cand si vantul va creste in intensitate. Va continua sa se raceasca, iar la amiaza vor fi 24 de grade.

Si la munte, temperaturile vor fi in scadere. Instabilitatea va afecta majoritatea masivelor iar aversele vor veni cu fulgere, vant intens si probabil grindina. Local se vor acumula 20L/mp si izolat 40L/mp, mai ales in Muntii Apuseni si in Orientali.

Si la mare, va ploua din cand in cand, in cantitati destul de mici, iar vantul va prinde putere. Pe plaja se vor inregistra cam 24 de grade iar apa marii va avea 24-25 de grade.

Cum va arata vremea in urmatoarele zile in Bucuresti, la munte si pe litoral

In Bucuresti maine vremea va fi in general instabila. Vor veni averse moderate cantitativ, se pot semnala fenomene electrice si vantul va avea intensificari temporare. La amiaza vor fi 21-22 de grade.

Vineri vremea va deveni rece pentru aceasta data; maxima termica va ajunge la 20 de grade Celsius. Norii vor fi numerosi si va ploua temporar, iar vantul se va inteti in cursul zilei.

Sambata vremea se mentine racoroasa; la amiaza se vor inregistra 21-22 de grade. Cerul va fi mai mult noros si mai ales ziua va ploua temporar. Vantul va fi domol.

La munte, maine pe arii extinse se vor semnala averse, fulgere si intensificari de scurta durata ale vantului. Cantitatile de apa vor fi mai insemnate si pe spatii mici vor fi posibile caderi de grindina. Va continua sa se raceasca, mai ales in masivele nordice.

Vineri va ploua tot pe spatii mari. In zona Carpatilor Meridionali, pe arii restrinse se vor cumula cantitati de apa insemnate. Vantul va avea unele intensificari, pana spre seara pe creste. Vremea va deveni rece in toate masivele montane.

Sambata cerul va fi noros si temporar, va ploua pe arii relativ extinse. In zona Carpatilor Occidentali si Meridionali, izolat se mai pot cumula cantitati de apa mai insemnate. Vantul va sufla cel mult moderat, iar vremea ramine rece.

Pe litoral maine cerul va fi variabil, cu dar dupa - amiaza si noaptea, vor fi averse cu fulgere si vant mai intens.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 26 de grade, iar apa marii va avea intre 22 si 24 de grade.

Vineri pe timpul zilei vor fi averse si descarcari electrice. Vantul se va inteti temporar. Pe plaja vor fi pana la 25 de grade iar apa marii va avea intre 21 si 23 de grade.

Sambata vor mai fi conditii pentru averse slabe. Vantul va sufla cel mult moderat.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
CODUL GALBEN de vijelii si ploi s-a prelungit pana miercuri seara. Temperaturile vor scadea chiar si cu 20 de grade Celsius
CODUL GALBEN de vijelii si ploi s-a prelungit pana miercuri seara. Temperaturile vor scadea chiar si cu 20 de grade Celsius

Codul galben de ploi si vijelii ne va da de furca si miercuri, pentru ca a fost prelungit. 31 de judete sunt amenintate de furtuni si grindina, iar la munte temperaturile au scazut marti chiar si sub 10 grade.

Cum va arata vremea in urmatoarele zile la munte si la mare. Temperaturile vor cobori pana la 23 de grade
Cum va arata vremea in urmatoarele zile la munte si la mare. Temperaturile vor cobori pana la 23 de grade

Astazi vremea se racoreste, iar ploile si instabilitatea cuprind aproape toata tara. Maximele termice se vor situa intre 25 si 33 de grade.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.