Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Vreme frumoasa, cu mult soare si temperaturi peste media perioadei, pana la 22 de grade. Prognoza pentru urmatoarele zile

vreme, primavara

Miercuri vom avea vreme calda pentru sfarsitul lunii martie. In vest, nord si centru se mai aduna norii si vor lasa cateva ploi in Maramures, local in Crisana, Transilvania si Moldova si izolat in Banat. In rest gasim soare si atmosfera foarte placuta.

Maximele termice pornesc de la 13 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si ajung la 22 de grade in Lunca Dunarii.

In Dobrogea si in Baragan, ziua de miercuri ne aduce vreme frumoasa si mai calda decat marti. Dupa pranz se vor inregistra pana la 20 de grade Celsius in zona Calarasi - valori ridicate pentru data din calendar.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, vor fi innorari, dar si perioade cu soare. Temperatura aerului va creste cu 5 grade fata de ziua trecuta.

In nordul Moldovei si in Bucovina va predomina vremea inchisa si e posibil sa cada cativa stropi de ploaie. Vantul va avea unele intensificari si maximele termice vor creste usor.

In nordul Transilvaniei si in Maramures vremea se va mentine inchisa si va ploua. Vantul se va inteti din cand in cand, iar temperaturile maxime, in crestere fata de marti, vor ajunge pana la valori de 17-18 grade Celsius.

In vestul tarii va predomina vremea inchisa si soarele apare doar pentru scurte momente. Vor fi ploi pe arii restranse si maximele cresc in unele zone chiar si cu 7 grade fata de marti.

In tinuturile centrale se anunta vreme frumoasa cu mult soare pe partea estica si innorari temporare in rest. Vantul se va inteti la munte si se va incalzi semnificativ.

In sud-vestul tarii, norii se imprastie. Dimineata mai poate sa apara ceata, dar mai tarziu vom avea o zi frumoasa, cu mult soare. Maximele termice vor creste cu 5-6 grade fata de marti si se vor situa peste normalul acestei perioade.

Si in sudul tarii atmosfera va fi insorita. Temperatura aerului va creste cu 7-8 grade fata de ieri si vom avea vreme calda pentru sfarsitul lunii martie.

Se incalzeste si in zona Capitalei. Miercuri vom avea o zi insorita si calda, cu vant mai activ si o maxima in jur de 20 de grade.

La munte gasim vreme inchisa in nordul Carpatilor Orientali, pe unde va ploua, iar pe creste, trecator vor fi precipitatii mixte. In restul zonei montane se anunta innorari, un pic de soare si cativa stropi de ploaie dimineata. Vantul va sufla mai tare la atitudini mari, iar temperaturile vor continua sa creasca si vor depasi usor mediile aceste perioade.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Joi se face si mai cald. Atmosfera va fi insorita in cea mai mare parte a tarii; prin nord si centru pot sa apara averse slabe.

Ziua de vineri ne-aduce soare si temperaturi mai potrivite pentru luna iunie: in sudul tarii se vor atinge chiar si 27 de grade. Pe inserat cresc sansele de ploaie in nord si nord-est.

Sambata se anunta timp frumos cam peste tot. Doar pe la munte mai apar ceva conditii de ploaie. In est si sud-est temperaturile coboara spre valori normale; in rest ramanem cu vremea calda.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 30 Martie 2016
Citeste mai multe despre: vreme, caldura, temperaturi, iarna, frig, ninsoare, zapada, ger,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed