Vreme frumoasa anuntata de meteorologi pentru ziua de miercuri. Sambata noapte, temperaturile scad sub 0 grade Celsius

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de joi ne aduce innorari si cativa stropi de ploaie in nordul, in nord-estul si in centrul tarii; timp frumos in rest. Maximele termice ajung in intervalul 8-22 de grade Celsius.

In Dobrogea si in Baragan, cerul se curata de nori, nu mai sunt semne de ploaie. Doar vantul se inteteste din cand in cand. Maximele ajung la 15 grade. In delta si pe litoral valorile termice vor fi mai modeste.

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA IN ORASUL TAU

In Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim vreme frumoasa, vant ceva mai activ si maxime de 12-13 grade - valori apropiate de normalele perioadei. In jumatatea nordica a Moldovei, norii vor fi numerosi si e posibil sa ploua slab, pe suprafete restranse. Vantul are unele porniri, iar temperaturile cresc usor fata de miercuri si ajung la 11-12 grade Celsius.

In nordul Transilvaniei si in Maramures asteptam innorari trecatoare, ploi slabe si temperaturi peste mediile perioadei. Dupa pranz, termometrele vor indica 17-18 grade Celsius.

Citește și
Avertizare cod galben
Ploi in aprilie si mai, seceta in iunie. PROGNOZA METEO pentru urmatoarele trei luni
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

In vestul tarii gasim atmosfera insorita si temperaturi neobisnuit de mari pentru inceputul lunii aprilie. Vantul va prezenta intensificari pe parcursul zilei, iar maximele vor atinge 21-22 de grade Celsius.

In centrul Romaniei, norii se-aduna din cand in cand si e posibil sa lase cativa stropi. Vantul continua sa sufle mai tare pe crestele Carpatilor, iar temperaturile le depasesc usor pe cele inregistrate ieri.

Se mai incalzeste putin si in sud-vestul tarii: maximele ajung la 19 grade, norii sunt rari, iar ploile lipsesc din prognoza. Si sudul tarii are parte de o zi frumoasa, cu mult soare, cativa nori de vreme buna si temperaturi cat se poate de placute.

Si in Bucuresti urmeaza o zi insorita si mai calda decat cea de ieri. Vantul sufla slab si moderat; maxima prognozata este de 17 grade; vineri dimineata se vor inregistra in jur de 4 grade. Tendinta presiunii atmosferice va fi de scadere.

La munte sunt anuntate innorari si ploi sporadice in Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali. In celelalte masive, conditiile de ploaie vor fi reduse, asa ca va predomina timpul frumos. Vantul continua sa sufle mai tare in zona crestelor, iar temperaturile, in crestere usoara fata de miercuri, ajung la valori normale pentru acest moment al anului.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

VINERI - Valorile termice vor continua sa creasca fata de ziua anterioara, caracterizand o vreme mai calda decat in mod normal pentru aceasta data, indeosebi in vestul, centrul si sudul teritoriului. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 14 si 24 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 1 si 11 grade, usor mai scazute in nord-est si in depresiuni. Cerul va fi variabil, cu innorari si local ploi slabe ziua in nordul, centrul si nord-estul tarii, iar noaptea pe arii relativ extinse in regiunile sudice, sud-vestice si centrale. Pe crestele montane, trecator, se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, in prima parte a intervalului, in Moldova, apoi in jumatatea de sud a tarii. Presiunea atmosferica va creste.

SAMBATA - Vremea se va raci, mai accentuat in sud si sud-vest, devenind racoroasa indeosebi in regiunile extracarpatice. In sudul si sud-vestul tarii cerul va fi mai mult noros si vor fi ploi, in general slabe cantitativ, pe arii extinse ziua, dar in restrangere noaptea. In restul teritoriului, doar la inceputul intervalului, vor mai fi unele innorari si posibil izolat ploi slabe. In Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali se vor semnala precipitatii mixte. Vantul va prezenta intensificari in jumatatea de sud, iar pe timpul zilei local si in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 si 18 grade, iar cele minime se vor incadra intre -4 si 6 grade, mai scazute in estul Transilvaniei. Noaptea, pe arii restranse in nord, centru si nord-est se va produce bruma.

DUMINICA - Valorile termice diurne vor fi in crestere usoara fata de intervalul precedent, dar vremea se va mentine racoroasa in regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu innorari in sud-vestul si sudul extrem, unde doar izolat, la inceputul intervalului, va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare ziua, in sudul si nord-estul tarii, precum si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9-10 grade in Dobrogea si 17-18 grade in nord-vest, iar cele minime, in general, intre -2 si 4 grade. Pe arii restranse in nord, centru si nord-est se va produce bruma.

VREMEA LA MUNTE

VINERI - Valorile termice vor continua sa creasca fata de ziua anterioara, caracterizand o vreme calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari si ploi slabe ziua in Muntii Apuseni si Carpatii Orientali, iar noaptea mai ales in Carpatii Meridionali si Muntii Banatului. Pe creste, trecator se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare.

SAMBATA - Vremea se va raci in toata zona montana. Cerul va fi mai mult noros in Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului, astfel ca se vor semnala precipitatii in general slabe mixte, local ziua, dar in restrangere noaptea. In rest, cerul va deveni mai mult senin, iar probabilitatea de aparitie a precipitatilor va fi redusa. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare, mai ales ziua.

DUMINICA - Desi valorile termice vor fi in crestere usoara fata de intervalul precedent, vremea va fi racoroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare ziua, in masivele sudice.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Vremea incepe sa se racesca usor, iar la munte sunt asteptate ninsori. Prognoza meteo pana sambata
Vremea incepe sa se racesca usor, iar la munte sunt asteptate ninsori. Prognoza meteo pana sambata

Miercuri, temperaturile scad in mai multe regiuni, iar joi si vineri tendinta va fi de incalzire. Sambata se racoreste peste tot si vom avea intre 8 si cel mult 19 grade.

Ploi in aprilie si mai, seceta in iunie. PROGNOZA METEO pentru urmatoarele trei luni
Ploi in aprilie si mai, seceta in iunie. PROGNOZA METEO pentru urmatoarele trei luni

Meteorologii au facut publice datele privind evolutia vremii pentru urmatoarele trei luni, pana in luna iunie.

Recomandări
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice

Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică, relatează CNBC.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.