Temperaturi de 19 grade si ploi in toata tara, saptamana viitoare. Cum va fi vremea la mare de 1 mai

×
Codul embed a fost copiat

Vremea va deveni normala pentru data din calendar, pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, iar valorile termice diurne nu vor mai depasi 18 - 19 grade in perioada 24 - 26 aprilie, potrivit estimarilor ANM valabile pentru intervalul 18 aprilie - 1 mai.

De Florii vom avea parte, spun meteorologii, de innorari si precipitatii mai ales in vestul tarii. Din pacate sarbatorile de Paste de anul acesta nu vin numai cu soare. Vom avea in toate regiunile o vreme instabila, astfel ca razele soarelui vor alterna cu ploi scurte si slabe.

Cine va merge la mare, sa-si ia gandul de la o baie in valuri. Temperatura apei nu va depasi 14 grade Celsius. In aer vom avea pana in 18 grade, iar noptile vor fi destul de reci la numai 10 grade.

La munte din pacate va bate vantul, iar sus pe varfuri nu e exclus sa avem parte de lapovita si ninsoare. Asa nu inseamna va vom putea schia, ci doar ca va fi frig, pana la 8 grade Celsius.

Nici cei care au ales manastirile din Moldova nu scapa de ploile sporadice. Va fi totusi cald, ziua inregistrindu-se 17 grage.

Citește și
Soare
Vreme nefiresc de calda si temperaturi ce ajung pana la 27 de grade. Cum se schimba prognoza in urmatoarele zile
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

In Banat, dupa temperaturile de vara din 18 aprilie, local peste 30 de grade, intre 19 si 21 aprilie vremea va deveni racoroasa, cu medii ale maximelor de 16 - 17 grade. Pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine in jurul celor normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 18 - 20 de grade, fiind posibile valori mai scazute intre 25 si 28 aprilie. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 21 si 22 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 3 - 4 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna se va incadra intre 5 si 8 grade, fara a suferi modificari semnificative pana pe 1 mai. In intervalul 24 - 26 aprilie va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe vor fi atat pe 19 aprilie cat si, temporar, in cursul celei de-a doua saptamani.

In Crisana, intre 19 si 21 aprilie, vremea va deveni racoroasa, cu medii ale maximelor de 14 - 16 grade, dupa care, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine in jurul celor normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 17 - 19 grade, fiind posibile valori mai scazute pe 27 si 28 aprilie. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 21 si 22 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de doua - trei grade, insa ulterior aceasta medie nocturna nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va incadra intre 4 si 7 grade. In intervalul 24 - 26 aprilie va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe cantitativ vor fi atat pe 19 aprilie cat si, temporar, in cursul celei de-a doua saptamani.

In Transilvania, media temperaturilor diurne va scadea semnificativ in primele patru zile, de la 27 la 13 grade, apoi va creste, mentinandu-se in jurul a 17 grade pana pe 26 aprilie, urmand ca, in intervalul 27 aprilie - 1 mai, sa fie de 14 - 16 grade. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de scadere semnificativa, de la 9 grade in primele doua nopti, la valori apropiate de zero grade, pe 21 si 22 aprilie, cand vor fi conditii de bruma. Ulterior, media temperaturilor minime nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va situa intre 2 si 6 grade. Pe 19 si 24 - 25 aprilie va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ, iar apoi ploi in general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

In Maramures, media temperaturilor diurne va scadea semnificativ in primele patru zile, de la 25 la 13 grade. Ulterior, valorile termice vor creste, mentinandu-se in jurul a 17 grade pana pe 26 aprilie, urmand ca, in intervalul 27 aprilie - 1 mai, sa fie de 13 - 16 grade. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de scadere semnificativa, de la 11 grade la valori apropiate de zero grade, pe 21 si 22 aprilie, cand vor fi conditii de bruma. Ulterior, media temperaturilor minime nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va situa intre 2 si 6 grade. In intervalele 18 - 19 aprilie si 24 - 26 aprilie va ploua pe arii extinse, slab si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe vor cadea, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

In Moldova, temperaturile maxime vor scadea la inceputul intervalului, de la o medie de 29 de grade la 13 grade, dupa care vor creste pana in jurul a 18 grade pe 24 aprilie. In intervalul 25 aprilie - 1 mai, valorile termice vor oscila usor in jurul a 17 grade. Tendinta temperaturilor minime este tot de scadere semnificativa, de la 13 grade la 2 pana la 4 grade, pe 21 si 22 aprilie. Media temperaturilor minime nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va situa intre 5 si 8 grade. In zilele de 19 si in intervalul 24 - 25 aprilie va ploua pe arii extinse, slab si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

In Dobrogea, dupa temperaturile ridicate din data de 18 aprilie, local peste 28 de grade, vremea va deveni racoroasa in intervalul 19 - 21 aprilie, cu medii ale maximelor in jurul a 15 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine in jurul celor normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 17 - 19 grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 22 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 5 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va incadra intre 7 si 10 grade. Vor fi averse pe arii extinse si moderate cantitativ pe 19 - 20 aprilie si 24 - 25 aprilie, iar apoi ploi in general slabe se pot semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

In Muntenia, in 18 aprilie, vor fi temperaturi de vara, local peste 31 de grade, apoi intre 20 si 22 aprilie vremea va deveni racoroasa, cu medii ale maximelor in jurul a 17 grade. Pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie regionala a maximelor de 18 - 21 de grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 22 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 3 grade, insa, ulterior, aceasta medie nocturna nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va incadra intre 6 si 9 grade. Vor fi averse pe spatii extinse si moderate cantitativ pe 19 - 20 aprilie si 24 - 25 aprilie, iar apoi in general slabe se pot semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

In Oltenia, dupa temperaturile de vara din 18 aprilie, local de peste 30 de grade, intre 20 si 22 aprilie vremea va deveni racoroasa, cu medii ale maximelor de 17 - 18 grade. Ulterior, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 19 - 20 de grade. Temperaturile minime vor fi in scadere pana pe 22 aprilie, cand media regionala a acestora va fi de 4 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va incadra intre 5 si 8 grade. Vor fi averse pe spatii extinse si moderate cantitativ pe 19 si 24 - 25 aprilie, iar ploi in general slabe se pot semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

La munte, media temperaturilor va scadea semnificativ in primele patru zile, de la 18 la 5 grade, apoi va oscila usor in jurul a 9 grade pana pe 26 aprilie, urmand ca in intervalul 27 aprilie - 1 mai sa fie de 5 - 7 grade. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de scadere semnificativa, de la 9 grade la valori negative pe 21 si 22 aprilie. Ulterior, pana pe 1 mai, media temperaturilor minime nu va avea modificari semnificative si se va situa intre - 2 si 2 grade. Pe 19 aprilie si in intervalul 24 - 25 aprilie va ploua pe arii extinse, moderate cantitativ, iar ploi in general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani. Trecator, la altitudini de peste 1.700 de metri, se pot semnala precipitatii mixte.

Prognoza pentru luni, in toata tara

Vremea se va mentine deosebit de calda. In vestul, centrul si nordul tarii mai ales pe timpul noptii vor fi averse. Vantul se va inteti la munte, dar si in timpul averselor. Maximele termice vor fi cuprinse intre 22 si 33 de grade.

In Dobrogea si Baragan asteptam o zi cu mult soare si temperaturi in crestere fata de duminica.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei cerul va fi variabil si se va incalzi usor. Maximele ajung la 30...31 de grade- valori exagerat de mari pentru luna aprilie.

Incalzirea vremii continua si in nordul Moldovei si in Bucovina si va fi foarte cald. Seara si noaptea asteptam averse cu fulgere si vant mai nervos si poate sa apara grindina.

In nordul Transilvaniei si in Maramures atmosfera va fi insorita. Seara si mai ales pe timpul noptii vor fi ploi zgomotoase. Temperatura aerului nu sufera modificari majore fata de ziua trecuta.

In vestul tarii regimul termic ramane ridicat pentru aceasta data. Vor fi innorari, dar si multe momente cu soare. Noaptea vor fi averse cu fulgere si vant care poate lua aspect de vijelie.

In centrul Romaniei gasim vreme frumoasa si temperaturi in crestere. Vom avea maxime cuprinse intre 25 si 29 de grade; vantul se va inteti in zonele de munte. Noaptea asteptam averse si poate sa cada grindina.

In sud-vestul tarii se anunta o zi cu mult soare, vant domol si temperaturi de luna iulie. La orele amiezii se vor atinge 31, poate 32 de grade.

Aceeasi situatie si in sudul tarii: atmosfera insorita si temperaturi in crestere. In Lunca Dunarii vor fi 33 de grade Celsius.

In Bucuresti se incalzeste si va fi exagerat de cald pentru aceasta data. Maxima termica se va situa in jurul valorii de 31 de grade Celsius.

La munte asteptam averse in Carpatii Orientali si in zona Muntilor Apuseni si local in celelalte masive montane. Izolat va cadea grindina si vantul poate lua aspect de vijelie in timpul averselor. Valorile termice vor depasi in continuare normalul acestei perioade.

Marti va ploua pe arii extinse la inceput in Banat, Transilvania si Moldova, apoi in sud si sud-est. In zonele de deal si de munte cantitatile de apa pot fi insemnate. Vantul va avea intensificari.

Miercuri in jumatatea sud-estica a tarii si la munte vor fi averse si izolat se vor strange cantitati mai mari de apa. Vantul va fi intens.

Joi in nordul si estul tarii vor fi ploi slabe iar in rest cerul va fi mai mult senin. Vantul se va inteti peste tot.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Temperaturile urca marti pana la 28 de grade. Cum va arata vremea in Romania in urmatoarele zile
Temperaturile urca marti pana la 28 de grade. Cum va arata vremea in Romania in urmatoarele zile

Catre seara pot sa apar averse slabe la munte, in nord si nord-est. In Dobrogea si Baragan cerul se pastreaza curat toata ziua.

Vreme nefiresc de calda si temperaturi ce ajung pana la 27 de grade. Cum se schimba prognoza in urmatoarele zile
Vreme nefiresc de calda si temperaturi ce ajung pana la 27 de grade. Cum se schimba prognoza in urmatoarele zile

Astazi avem soare cam peste tot, cativa nori prin nord, si asta o sa tina pana pe seara, cand cresc conditiile de ploaie. Vremea va fi nefiresc de calda. Maximele termice se vor incadra intre 20 si 22 de grade Celsius.

Vreme frumoasa, cu mult soare si temperaturi peste media perioadei, pana la 22 de grade. Prognoza pentru urmatoarele zile
Vreme frumoasa, cu mult soare si temperaturi peste media perioadei, pana la 22 de grade. Prognoza pentru urmatoarele zile

Miercuri vom avea vreme calda pentru sfarsitul lunii martie. In vest, nord si centru se mai aduna norii si vor lasa cateva ploi in Maramures, local in Crisana, Transilvania si Moldova si izolat in Banat. In rest gasim soare si atmosfera foarte placuta.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”
România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”

Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat american, James O'Brien, a declarat, marţi, că SUA lucrează cu România în ceea ce priveşte ameninţările venite în contextul războiului din Ucraina.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.