Vreme calda in cea mai mare parte a tarii si precipitatii mixte la munte. Prognoza meteo pana vineri

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de astazi ne-aduce vreme calda in cea mai mare parte a tarii, ploi mai ales in tinuturile sudice si sud-vestice si precipitatii mixte la munte. Maximele termice ajung in intervalul 3-12 grade.

In Dobrogea si in Baragan gasim atmosfera inchisa, ploi frecvente si temperaturi peste mediile perioadei. Vantul are unele porniri, iar maximele urca pana la 10-11 grade. Aceleasi conditii meteo vom avea si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Muntenie: multi nori, ploi din loc in loc si vant putin mai intens. Temperaturile, usor mai ridicate decat ar fi normal la aceasta data, ajung la 10 grade Celsius.

La Harghita a nins

In Harghita a inceput sa ninga marti dimineata, pe drumurile din judet depunandu-se zapada.

Seful de cabinet al prefectului de Harghita, Adrian Panescu, a declarat corepondentului MEDIAFAX ca se circula in conditii de iarna pe drumul european 578 Băile Tusnad - Toplita, intre Miercurea Ciuc si Gheorgheni, pe DN 12 A Miercurea Ciuc - Ghimes si pe DN 13A Miercurea Ciuc -Odorheiu Secuiesc, pe carosabil acoperit cu pana la doua centimetri de zapada, precum si in sectoarele inalte ale celorlalte sosele nationale din judet.

Citește și
Ploaie
Maxime de 14 grade si ploi in majoritatea regiunilor. Prognoza meteo pana joi
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

In jumatatea nordica a Moldovei, temperaturile vor fi mai modeste decat in celelalte regiuni, va ploua pe parcursul zilei, insa nu vorbim despre cantitati mari de apa. La munte vor cadea precipitatii mixte. In nordul Transilvaniei si in Maramures va fi in continuare mai cald decat in mod normal la inceput de martie. Se vor inregistra 10-11 grade, in conditii de cer innorat si cativa stropi de ploaie.

In vestul tarii cerul va fi acoperit de nori intreaga zi, va ploua local, iar temperaturile se vor mentine ridicate pentru acest moment al anului.

Si in centrul Romaniei asteptam vreme inchisa si ploi aproape peste tot. La munte sunt anuntate precipitatii mixte si tot la munte vantul are unele intensificari. Maximele urca pana la 10-11 grade pe partea vestica.

In sud-vestul tarii cerul va fi plin de nori, iar ploile vor veni atat pe timpul zilei, cat si dupa lasarea noptii. In Oltenia cantitatile de apa pot depasi izolat 15-20 l/mp, vantul va prinde putere, iar temperaturile se vor opri la 8 grade Celsius.

Aceeasi situatie in sudul tarii: innorari consistente si ploi ce pot fi mai insemnate cantitativ in zona Munteniei. Si pe aici vantul se va inteti trecator. Dupa pranz, termometrele vor indica 7-8 grade.

In Bucuresti, atmosfera se mentine mohorata, va ploua slab, indeosebi in prima partea a zilei, iar vantul va fi activ. Maxima prognozata este de 7 grade; maine dimineata se vor inregistra in jur de 5 grade; presiunea atmosferica incepe sa creasca.

La munte, vremea va fi calda pentru aceasta data, insa vor fi precipitatii pe suprafete mari. In Carpatii Meridionali se pot strange peste 15-20 de litri de apa pe metrul patrat, iar vantul va sufla cu putere, mai ales in regiunile de creasta. Temperaturile cresc usor in majoritatea statiunilor: maximele vor fi aproape exclusiv pozitive.

PROGNOZA METEI PE URMATOARELE 3 ZILE

MIERCURI. Vremea se va mentine calda, indeosebi valorile termice nocturne urmand a se situa peste mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua in regiunile extracarpatice si local in restul zonelor, iar izolat cantitatile de apa pot fi mai insemnate. La altitudini de peste 1500 m precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud, sud-est si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 15 grade, iar cele minime se vor incadra intre 1 si 7 grade. Izolat se va semnala ceata. Presiunea atmosferica va continua sa creasca.

JOI. Vremea va fi in general inchisa si calda pentru aceasta perioada din an. Va ploua pe arii relativ extinse in estul tarii, dar local si temporar si in restul teritoriului. In zona montana inalta precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 14 grade, iar cele minime se vor incadra intre 1 si 7 grade. In zonele joase, izolat se va semnala ceata. 

VINERI. Vremea va fi in continuare mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult noros in regiunile extracarpatice unde va mai ploua. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare si ploile se vor semnala pe arii restranse, mai ales in cursul zilei. In zona montana inalta precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 14 grade, iar cele minime se vor incadra intre 0 si 6 grade.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Maxime de pana la 13 grade Celsius, marti, in tara. Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile
Maxime de pana la 13 grade Celsius, marti, in tara. Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile

Prognoza meteo, 3 martie. Temperaturile vor depasi mediile perioadei in majoritatea zonelor dar nu ne vom putea bucura de aceasta situatie pentru ca norii vor fi numerosi iar ploile vor fi prezente pe suprafete mari.

Maxime de 14 grade si ploi in majoritatea regiunilor. Prognoza meteo pana joi
Maxime de 14 grade si ploi in majoritatea regiunilor. Prognoza meteo pana joi

Ziua de astazi ne aduce vreme calda in cea mai mare partea a tarii; ploi slabe in tinuturile estice si precipitatii mixte la munte. Maximele termice pornesc de la 4 grade in nordul Moldovei si urca pana la 14 grade in nord-vest.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.