Viscolul si ninsorile bulverseaza Romania. Un TIR care a derapat a blocat 5 ore o sosea. Situatia drumurilor, LIVE UPDATE

×
Codul embed a fost copiat

Zeci de oameni au indurat toata noaptea gerul, dupa ce au ramas izolati pe un drum dintre Buzau si Braila.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

Cititi in acest articol:

-► Situatia drumurilor in tara

-► Prognoza meteo pentru joi, vineri si sambata

Citește și
zapada
CODUL GALBEN de ninsori si viscol a expirat. Bilantul unei zile fara curent, dar cu zapada si accidente
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Din cauza zapezii si a poleiului, un TIR a derapat, a ajuns de-a curmezisul soselei si a paralizat traficul. Si in Banat, mai multe drumuri au fost inchise dimineata, din cauza nametilor sau a copacilor prabusiti.

In judetul Buzau a nins ore in sir, iar vantul puternic a ridicat pe sosele obstacole inghetate. Cel mai rau a fost pe Drumul National 2B.

Circulatia pe drumul national care face legatura intre Buzau si Braila s-a blocat dupa ce soferul unui TIR a pierdut controlul volanului pe soseaua acoperita cu zapada si s-a pus de-a latul soselei. Nicio masina n-a mai putut inainta. S-au format coloane de masini care se intind deja pe cativa kilometri.

Gheorghe Berescu, sofer: "In urma, la 50 de metri, unde e ultimul pom, a inceput sa ma joace, m-a sucit cu fata catre pom, am scos din viteza, am incercat sa o reduc si aici m-a sucit la 180 de grade cum se vede."

Din cauza TIR-ului, celelalte masini au incremenit iar oamenii au fost nevoiti sa rabde de frig mai bine de 5 ore.

Printre autovehiculele oprite in coloana au fost si cateva autobuze. La fel de ghinionisti au fost si pasagerii unui microbuz, care s-a rasturnat dupa ce a derapat pe gheata.

Pe un drum judetean din localitatea Glodeanu Sarat, 4 autoutilitare si 4 autoturisme au ramas inzapezite.

In sud-vestul tarii, la granita dintre judetele Mehedinti, Gorj si Caras-Severin, viscolul de peste noapte a rupt mai multi arbori care s-au prabusit peste sosea, iar drumul dintre Baia de Arama si Baile Herculane a fost inchis.

Ion Tudor sef Sectia Drumuri Nationale Gorj:"Pe timp de noapte riscul era foarte mare ca sa fie prinse utilaje sub caderile de copaci, puteam avea accidente."

Interventia lucratorilor de la drumuri a fost mult ingreunata de faptul ca aveau prea putine utilaje de deszapezire. In urma cu cateva zile, CNADR-ul a reziliat contractul cu firma din Gorj care castigase licitatia, tocmai pentru ca nu avea suficiente masini.

Situatia drumurilor, miercuri, 3 decembrie 2014:

Soferii pot afla mai multe informatii despre starea drumurilor nationale de la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360. De asemenea, se pot obtine informatii de pe pagina de web a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA www.cnadnr.ro.

ora 21:15 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane le recomanda conducatorilor auto sa ruleze cu atentie pe drumurile a caror parte carosabila este umeda, intrucat exista risc de formare a poleiului, fenomen care se observa greu pe intuneric. In urmă cu putin timp, pe autostrada A2, pe sensul de mers Constanta - Bucuresti, in zona kilometrului 42, s-au produs doua accidente rutiere, in care au fost implicate, in total, zece autovehicule. Trei persoane au fost ranite usor. Timp de aproximativ o jumatate de ora, a fost luata masura devierii circulatiei catre Bucuresti pe DN3, intre Lehliu-Gara si Fundulea. Conform primelor cercetari, cauzele probabile ale acestor accidente au fost neadaptarea vitezei in conditii de carosabil alunecos. De asemenea, conducatorii auto nu au respectat semnalele si mesajele de reducere a vitezei facute de echipajele de politie care patruleaza pe autostrada. Cu toate ca a fost imprastiat material antiderapant pe parcursul intregii zile, o parte din acesta a fost indepartat de ploaie.

ora 16:00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca incepand cu ora 16:00, in judetul Buzau, din cauza vantului care spulbera zapada pe partea carosabila, formand suluri, a fost instituita, temporar, restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN22 Ramnicu Sarat - Braila, pe tronsonul Ramnicu Sarat - Baile.

Este recomandat conducatorilor autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone, care sunt nevoiti sa circule pe DN22, sa monteze pe roti lanturi antiderapante.

ora 13:40 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca incepand cu ora 13:40, in judetul Hunedoara, traficul rutier a fost reluat la iesirea de pe autostrada A1, in zona Soimus, pe sensul de mers dinspre Sebes. Din cauza unui autotren defect, autovehiculele au fost deviate de la Simeria catre Soimus, pe DN7.

ora 12.40 In judetul Hunedoara, traficul rutier este intrerupt la iesirea de pe autostrada A1, in zona Soimus, pe sensul de mers dinspre Sebes, din cauza unui autotren defect. Circulatia se va relua după ce ansamblul de vehicule va fi tractat.

ora 11:05 Incepand cu ora 10:20, in judetul Mehedinti, traficul rutier a fost reluat pe DN67D Baia de Arama – Baile Herculane, la kilometrul 64+200 de metri, in zona Godeanu. Deocamdata se circula pe o banda, alternativ. Lucratorii de la drumuri actioneaza, in continuare, pentru degajarea celeilalte benzi.

Din cauza greutatii zapezii si a ghetii, mai multi arbori au cazut, in aceasta dimineata, in jurul orei 6:00, de pe versant pe partea carosabila. DN67D este de un drum national secundar, putin circulat mai ales in aceasta perioada a anului. Pe acesta, in unele zone zapada masoara aproximativ doi centimetri.

ora 09.30 Centrul INFOTRAFIC informeaza ca la aceasta ora (9:30), in judetul Mehedinti, traficul rutier este intrerupt pe DN67D Baia de Arama – Baile Herculane, la kilometrul 64+200 de metri, in zona Godeanu. Din cauza greutatii zapezii si a ghetii, mai multi arbori au cazut, in aceasta dimineata, in jurul orei 6:00, de pe versant pe partea carosabila. Precizam ca DN67D este de un drum national secundar, putin circulat mai ales in aceasta perioada a anului. Pe acesta, in unele zone zapada masoara aproximativ doi centimetri. Lucratorii de la drumuri actioneaza pentru degajarea carosabilului.

Se circula in conditii de iarna pe mai multe drumuri nationale, mai ales din zonele montane inalte, pe acestea stratul de zapada in amestec cu material antiderapant masurand aproximativ doi centimetri. Nu sunt semnalate blocaje rutiere.

In judetul Timis, circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este restrictionata pe DN68A Lugoj – Traian Vuia, intre kilometrii 3+190 si 27+500 de metri, din cauza unor alunecari de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balint) – autostrada A1 (nodul rutier Balint – intersectie cu DN68A).

In judetul Buzau, pe DN10 Buzau-Brasov, in zona Siriu, la kilometrul 81, din cauza unei alunecari mai vechi de teren, se circula pe o banda, alternativ, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. Exista si restrictie de viteza de 10 km/h. Restrictii similare sunt si pe viaductul Stanca Teherau (tot pe DN10), din cauza degradarii grinzilor.

Rute ocolitoare:

DN1B Buzau - Ploiesti, DN1A Ploiesti - Cheia - Sacele;
DN10, km 47+100, DJ102B Cislau, Gura Bascei - Valenii de Munte, DN1A Valenii de Munte - Cheia - Sacele.

In judetul Suceava, pe DN2E Marginea – Clit, la kilometrul 63+392 de metri se circula pe o banda, alternativ, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 10 tone, din cauza surparii unui podet. Ruta ocolitoare pentru traficul greu: DN17 Paltinoasa - Suceava, DN2 Suceava - intersectie cu DN2H, DN2H Milisauti - Radauti, DN17A Radauti - Marginea. Tot in judetul Suceava, pe DN17B Vatra Dornei – Poiana Teiului, in localitatea Crucea, exista restrictie de circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 30 de tone la kilometrul 33+897 de metri, pe un pod aflat in lucru. Aici a fost impusa si restrictie de viteza de 10 km/h, iar distanta intre autovehicule trebuie sa fie mai mare de 10 metri.

Pe DN73C, in judetele Arges si Valcea, din cauza unor alunecari de teren, pe tronsonul Curtea de Arges – Burlusi, intre kilometrii 46 si 56, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burlusi - Piatra, intre kilometrii 56 si 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

In judetul Arges, pe DN67B Pitesti – Dragasani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea in localitatea Poiana Lacului dinspre Pitesti, a fost restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 30 de tone, din cauza unui pod avariat de o viitura.

Pe DN1 Bucuresti – Brasov, restrictia de circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplica, pe toata perioada anului, de luni pana joi in intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri pana duminica pe tot parcursul acestor zile (in intervalul orar 0:00 – 24:00).

ora 07.30 Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta utilizatorii retelei de drumuri nationale ca pe DN 24D intre localitatile Varlezi – Cuca, judetul Galati, km 39+000 – 76+000 circulatia rutiera este ingreunata din cauza viscolului la sol care generat ingustarea partii carosabile. CNADNR precizeaza ca actioneaza in aceasta zona cu 3 autoutilaje si 3 autofreze.

ora 06.30 Drumul National 67D, blocat in Mehedinti, dupa ce mai multi copaci au cazut de pe versanti

Circulatia rutiera era blocata miercuri dimineata, pe Drumul National 67D intre localitatile Baia de Arama (Mehedinti) si Baile Herculane (Caras-Severin), dupa ce mai multi copaci s-au desprins de pe versanti din cauza zapezii si au cazut pe sosea, drumarii intervenind pentru degajarea arterei. Potrivit reprezentantilor Politiei Mehedinti, mai multi copaci au cazut miercuri dimineata de pe versantii de pe marginea soselei si au acoperit ambele sensuri de mers ale DN 67D, in localitatea Godeanu, pe o distanta de aproximativ 150 de metri, la kilometrii 64+200.

La ora transmiterii acestei stiri, circulatia rutiera este blocata pe DN 67D, intre Baile Heculane si Baia de Arama, la fata locului intervenind drumari din cadrul Districtului Baia de Arama, pentru deblocarea drumului. Totodata, doua echipaje de politie dirijeaza traficul. In zona Godeanu, unde carosabilul este blocat, stratul de zapada atinge 10-15 centimetri.

Soferii au la dispozitie ruta ocolitoare Baile Herculane (DN6) - Drobeta Turnu Severin (DN6) - DJ 670 Malovat - DN 67 Baia de Arama.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE 3 ZILE

Joi, ar putea sa picure in afara arcului Carpatic, vineri, va ploua slab in Banat, iar in sud si in est va fi burnita. Sambata, va ploua intai in sud-vest si apoi in toata tara. Vremea va fi calda in interiorul arcului Carpatic, insa in sud si in est va fi mai rece decat ar trebui sa fie.

Marti, 2 decembrie 2014:

Marti noaptea, din cauza zapezii si a poleiului, un tir a derapat si a ajuns de-a curmezisul pe sosea, iar traficul a fost paralizat. Pe ambele sensuri, s-au format coloane lungi de masini, care s-au putut urni abia dupa ce autocamionul a fost mutat. In judetul Buzau a nins neincetat ore in sir, iar vantul puternic a viscolit zapada si a ridicat pe sosele obstacole inghetate. Cel mai rau a fost pe drumul national 2B.

Gheorghe Berescu, șofer: "In urma, la 50 de metri, unde e ultimul pom, a inceput sa ma joace, m-a sucit cu fata catre pom, am scos din viteza, am incercat sa o reduc si aici m-a sucit la 180 de grade cum se vede. Pe drum era plin de gheata, nu s-a dat cu nisip."

Din cauza TIR-ului, celelalte masini au incremenit pe drum, iar oamenii au fost nevoiti sa rabde de frig mai bine de 5 ore. Printre autovehiculele oprite in coloana au fost si mai multe autobuze.

Ghinionisti au fost si pasagerii unui microbuz care s-a rasturnat dupa ce a derapat pe gheata. Oamenii s-au speriat, dar n-au patit nimic.

Probleme au fost si in localitatea Glodeanu Sărat. Pe un drum judetean, 4 autoutilitare si 4 autoturisme au ramas inzapezite mai multe ore.

Si in Prahova ninsorile au venit cu necazuri - zeci de masini au ramas blocate in nameti, iar singurii care au putut ajunge in zona au fost pompierii, cu utilaje cu senile.

Pentru ca situatia sa nu se repete, autoritatile au inchis pana in miercuri dimineata doua drumuri judetene din Prahova.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Cine ii mai apara pe pietoni in fata baltilor si a soferilor indiferenti. In cateva ore, zapada a devenit mocirla in Capitala
Cine ii mai apara pe pietoni in fata baltilor si a soferilor indiferenti. In cateva ore, zapada a devenit mocirla in Capitala

Bucurestiul a aratat pentru cateva ore ca inainte de Craciun, insa a cazut repede prada blocajelor.

CODUL GALBEN de ninsori si viscol a expirat. Bilantul unei zile fara curent, dar cu zapada si accidente
CODUL GALBEN de ninsori si viscol a expirat. Bilantul unei zile fara curent, dar cu zapada si accidente

Iarna s-a dezlantuit in judetele din sudul si centrul tarii, unde meteorologii au emis un cod galben de ninsori si viscol, valabil pana marti noapte.

ANM: Situatia meteo se complica, iar miercuri se instaleaza iarna. -15 grade Celsius inregistrate luni, la Miercurea Ciuc
ANM: Situatia meteo se complica, iar miercuri se instaleaza iarna. -15 grade Celsius inregistrate luni, la Miercurea Ciuc

Situatia meteo ramane complicata in urmatoarele ore, cu viteze ale vantului de pana la 80 km/ora si temperaturi scazute care pot cauza polei marti dupa-amiaza.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.