Viorel Tudorache, trimis in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Ce i-a transmis nasul Gigi Becali

×
Codul embed a fost copiat

Omul de afaceri, Virgil Tudorache, unul dintre apropiatii lui Gigi Becali, pe vremea cand acesta avea partid, a fost trimis marti in judecata, pentru evaziune fiscala, si spalare de bani.

"O sa am grija de fata lui, pe care am botezat-o", ii transmite nasul Becali, suparat pe Tudorache, pentru ca ii datoreaza bani. Insa, daca a gresit, Becali spune ca Tudorache trebuie sa ajunga la inchisoare. Gigi Becali a reactionat imediat la aflarea vestii ca finul sau, si fostul sef de campanie al PNG, a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Mai ales ca cei doi mai au afaceri nerezolvate.

In vremea in care cei doi erau in relatii bune, si Tudorache cocheta si el cu politica, Gigi Becali a avut sediul PNG chiar in cladirea fostului cinematograf Aurora, pe care finul sau o cumparase. La vremea respectiva, tanarul intentiona sa investeasca 10 milioane de euro in cladire, ca sa o transforme intr-un hotel. "Dupa 20 de ani in care a stat in paragina cladirea a fost demolata iar in loc ar fi trebuit sa apara un hotel de 4 stele. A venit criza financiara si Viorel Virgil Tudorache a renuntat la afacere. Acum aici este un complex rezidential iar proprietarii, cetateni arabi, au hotarat sa pastreze arhitectura fostului cinema”, a relatat Lavinia Petrea, corespondent ProTV

Tudorache ar fi vandut insa, prin firma la care era actionar, cladirea fostului cinematograf fara niciun fel de factura. Astfel pe acea tranzactie nu s-a incasat TVA-ul, iar suma obtinuta din vanzare a intrat intr-un circuit de spalare a banilor. In total prejudiciul despre care vorbesc procurorii ajunge la 5 milioane de lei.

In aprile anul acesta Tudorache a fost ridicat din vila sa din Voluntari. Insa a stat dupa gratii doar 24 de ore, judecatorii considerand ca poate fi cercetat in libertate.

Citește și
Gigi Becali, Mirel Radoi, Steaua
ANAF a recuperat de la Gigi Becali prejudiciul de 1,7 milioane de euro din Dosarul "Valiza"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Finul lui Gigi Becali se condidera nevinovat si sustine ca vanzarea a fost facuta de administratorul firmei la care el detinea doar 10 la suta din actiuni. Intre timp acesta a murit si Tudorache a ramas singurul inculpat in dosar.

“Ca sa recupereze prejudiciul de peste 1 milion doua sute de mii de lei creat de neplata TVA-ului dupa vanzarea fostului cinema si alte sume provenite din spalare de bani, autoritatile au pus sechestru pe terenul si casa impunatoare in care locuieste Tudorache dar si pe alte doua proprietati din voluntari”, a relatat Lavinia Petrea, corespondent ProTV

In urma cu 3 ani, finul lui Gigi Becali a fost acuzat de complicitate la inselaciune, intr-un dosar in care era vizata vanzarea mai multor terenuri din Ilfov, fapta pentru care a primit 6 luni de inchisoare.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Disperarea suporterilor de a vedea Steaua fara Becali:
Disperarea suporterilor de a vedea Steaua fara Becali: "Suntem 2 milioane, punem cate 20 de euro si am putea cumpara clubul"

Domnia lui Gigi Becali la Steaua pare ca se apropie de final. Patronul a anuntat ca echipa este de vanzare si imediat a fost vehiculat si un pret: 10 - 15 milioane de euro.

ANAF a recuperat de la Gigi Becali prejudiciul de 1,7 milioane de euro din Dosarul
ANAF a recuperat de la Gigi Becali prejudiciul de 1,7 milioane de euro din Dosarul "Valiza"

ANAF a recuperat 1,7 milioane de euro de la Gigi Becali, bani reprezentand prejudiciul din Dosarul „Valiza”. In acest dosar, patronul de la Steaua a fost condamnat la trei ani de inchisoare.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.