Vesti proaste de la meteorologi: urmeaza trei zile cu vant si ploi in aproape toata tara. Zonele in care va ninge

Ultimul update: Luni 14 Martie 2016 06:58
Data publicarii: Vineri 11 Martie 2016 09:12
Categorie: Vremea

In Bucuresti, astazi temperatura aerului va fi in scadere, vin cateva ploi si presiunea atmosferica mai creste, semn ca vantul ramane activ.

Pana pe 18 martie este in vigoare o avertizare cod galben si portocaliu de inundatii! Codul galben vizeaza tot sectorul romanesc al Dunarii, iar codul portocaliu sectorul Portile de Fier - Zimnicea.

Prognoza meteo pentru vineri, 11 martie

Vineri o sa mai ploua in Oltenia si Muntenia, local in Banat, Dobrogea si Moldova si pe arii restranse in rest. Maximele in scadere fata de ieri se vor situa intre 6 si 16 grade Celsius. Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune a tarii si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici norii vor fi numerosi, va ploua in toata zona si vintul va avea intensificari. Temperaturile vor fi in scadere usoara. () Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei cerul ramane acoperit de nori toata ziua si va ploua pe arii extinse. Vantul va fi activ si maximele termice scad cu 4-5 grade fata de ziua trecuta.

In jumatatea nordica a Moldovei, innorarile vor fi consistente si vor mai veni ploi temporare. Vintul va avea intensificari in zonele de munte si maximele termice, scad chiar si cu 8 grade fata de ieri. In schimb in nordul Transilvaniei si in Maramures vor fi si momente cu soare iar temperatura aerului nu sufera modificari majore. In vestul tarii, vremea va fi inchisa si va ploua cam peste tot dar la munte vor fi si lapovite si ninsori. Valorile termice vor fi in scadere usoara. In centrul Romaniei norii vor fi numerosi si ploile vor cadea in toata zona dar la munte asteptam si lapovita si ninsoare.

Dupa prinz, temperaturile vor fi cuprinse intre 8 si 13 grade Celsius. In sud-vestul tarii va continua sa ploua dar nu se vor strange cantitati insemnate de apa. Maximele termice scad chiar si cu 6-7 grade fata de ieri. Sudul tarii nu scapa nici astazi de innorari si ploi. Vantul mai scade in intensitate si temperaturile scad cu 6-7 grade fata de ieri. In Bucuresti temperatura aerului va fi in scadere, vin cateva ploi si presiunea atmosferica mai creste, semn ca vantul ramane activ. La munte avem ploi, lapovite si ninsori, mai ales in Apuseni, in muntii Banatului si in Meridionali. Vantul va fi mai nervos in zona Orientalilor, iar temperaturile scad putin peste tot.

Prognoza meteo pana luni, 14 martie

Sambata se anunta innorari cam peste tot, dar ploile se raresc. Temperaturile ating 6 grade in est si 13 in vest. Duminica se intorc ploile in sud si est si din nou Oltenia si in Muntenia se aduna cantitati importante de apa. In rest soare, dar in noaptea de duminica spre luni apar ninsori si lapovita in nordul Moldovei. La munte va ninge. Luni o sa mai ploua in jumatatea sudica, in Moldova mai vin cativa fulgi si lapovita. Vantul se inteteste, iar temperaturile scad peste tot, mai serios pe timpul noptii, cand devin negative.

Ploi, temperaturi scazute si vant puternic in toata tara. Prognoza meteo pana duminica

Ploi, temperaturi scazute si vant puternic in toata tara. Prognoza meteo pana duminica

vremea

Temperaturi ridicate, însoțite însă de ploi. Vineri revine canicula

Marți, pe litoral vântul va sufla cu intensitate. Unde va ploua

Luni, în Capitală e posibil să plouă. Prognoza pentru urmatoarele zile în toată țara

vremea, prognoza, meteo,

Canicula persistă în sud-estul țării. Ce se întâmplă cu vremea la munte și pe litoral

Cod portocaliu de furtuni și ploi torențiale în 18 județe din țară

Avertizări cod galben şi portocaliu pentru ploi torenţiale şi vijelii în 18 judeţe