Surse DNA: Procurorul Crisu a vrut sa fuga cu masina dupa ce a primit mita, insa a fost blocat

×
Codul embed a fost copiat

Procurorul Stefan Crisu, retinut de DNA in urma unui flagrant, ar fi incercat sa fuga duminica dupa ce a primit banii drept mita, insa procurorii ar fi intervenit si acesta a fost blocat si dus la audieri, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Sursele citate au explicat ca procurorul Crisu s-a intalnit cu inculpatul la o cafea vizavi de Opera, unde a primit banii, iar ulterior a vrut sa fuga cu masina personala insa au intervenit procurorii DNA, fiind blocat in trafic si adus la audieri, relateaza Agerpres. Procurorul Stefan Crisu este acuzat de trafic de influenta, dupa ce a pretins bani si un telefon mobil in schimbul promisiunii de a interveni pe langa procurorii din DIICOT pentru o solutie favorabila unui inculpat.

Potrivit unui comunicat al DNA, Stefan Crisu, procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, va fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, dupa ce Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat luarea acestei masuri.

"In cursul anului 2013 (incepand cu luna martie), in calitate de procuror, Stefan Crisu a pretins, in mod direct, un telefon mobil marca Samsung Galaxy iar ulterior, a pretins, in mod direct si prin intermediar, de la o persoana (denuntatoare in prezenta cauza), 3.000 de euro si a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (in valoare de 600 de euro), in schimbul promisiunii de a interveni pe langa procurorii competenti din DIICOT ce aveau in instrumentare un dosar penal in care fusesera dispuse masuri de ridicare, in cursul derularii unei perchezitii domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), in vederea restituirii acestuia", se arata in comunicat.

DNA precizeaza ca, ulterior, dupa solicitari repetate formulate telefonic sau in diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, in 24 mai 2015, procurorul Crisu a primit de la persoana denuntatoare, in contul 'datoriei' de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 - Edge (in valoare de aproximativ 1.000 de euro) si diferenta valorica in echivalent banesc (in cuantum de 2.000 de euro), pretinsa incepand cu anul 2013 pana in prezent. La aceeasi data, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante, in timp ce procurorul Crisu a primit banii si telefonul mentionat.
 

Citește și
Ionesie Ghiorghioni - Agerpres
Vicepresedintele CJ Caras-Severin a fost retinut de procurorii DNA dupa ce ar fi fost prins in flagrant luand mita in birou
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Procurorul prins in flagrant cand lua mita 2.000 de euro a fost retinut. Cum ar putea sa justifice primirea banilor

Fostul purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Stefan Crisu, a fost prins in flagrant, duminica seara, luand mita 2000 de euro. El ar fi cerut acesti bani, pentru a rezolva un dosar al unei persoane, cercetata penal. Procurorul ii promisese celui care i-a dat mita ca il va ajuta intr-un dosar, intervenind pe langa un coleg de-al sau de la un alt Parchet. Initial ceruse 3.000 de euro si un telefon mobil iar in momentul flagrantului primise 2.000 de euro, potrivit procurorilor DNA

Stefan Crisu este cel care a anchetat moartea fostului consul din Singapore, Silviu Ionescu. Acesta din urma ar fi provocat un accident rutier in statul asiatic, in urma caruia un om a murit, iar alti 2 au fost grav raniti. A fost trimis in Romania, pentru a fi cercetat, si a decedat in penitenciarul Rahova.

Stefan Crisu a fost retinut pentru 24 de ore, sub acuzatia de trafic de influenta, fara a mai avea nevoie de avizul CSM, deoarece este vorba despre o infractiune flagranta. Dupa mai bine de 7 ore de  audieri, Stefan Crisu s-a ales cu ordonanta de retinere si in jurul orei 2 noapte a fost dus la centrul de retinere si arest preventiv al Politiei Capitalei. Luni va fi dus la Curtea de Apel Bucuresti pentru a se cere arestarea sa preventiva, pentru care s-a obtinut aviz de la CSM.

Retinerea procurorului a creat stupoare intre colegii sai, care afirma ca sunt uimiti de faptul ca Stefan Crisu a ajuns sa pretinda o asemenea suma, infima cat timp sotia sa este notar public si are venituri suficiente, relateaza corespondentul Stirilor ProTV, Ovidiu Oanta.

Nu este exclus, potrivit apropiatilor, ca procurorul sa invoce restituirea unui imprumut ca justificare pentru cei 2.000 de euro, dar anchetatorii spun ca au suficiente probe pentru a sustine acuzatia de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat DNA remis Agerpres, "In cursul anului 2013 (incepand cu luna martie), in calitate de procuror, Stefan Crisu a pretins, in mod direct, un telefon mobil marca Samsung Galaxy iar ulterior, a pretins, in mod direct si prin intermediar, de la o persoana (denuntatoare in prezenta cauza), 3.000 de euro si a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (in valoare de 600 de euro), in schimbul promisiunii de a interveni pe langa procurorii competenti din DIICOT ce aveau in instrumentare un dosar penal in care fusesera dispuse masuri de ridicare, in cursul derularii unei perchezitii domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), in vederea restituirii acestuia", se arata in comunicat.

DNA precizeaza ca, ulterior, dupa solicitari repetate formulate telefonic sau in diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, in 24 mai 2015, procurorul Crisu a primit de la persoana denuntatoare, in contul 'datoriei' de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 - Edge (in valoare de aproximativ 1.000 de euro) si diferenta valorica in echivalent banesc (in cuantum de 2.000 de euro), pretinsa incepand cu anul 2013 pana in prezent.

La aceeasi data, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante, in timp ce procurorul Crisu a primit banii si telefonul mentionat. In cauza procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Patru romani, surprinsi in flagrant de politia belgiana in timp ce furau dintr-un magazin din Bruxelles. Cum operau acestia
Patru romani, surprinsi in flagrant de politia belgiana in timp ce furau dintr-un magazin din Bruxelles. Cum operau acestia

Patru romani au fost surprinsi sambata de politia belgiana, la Bruxelles, in timp ce furau dintr-un magazin de imbracaminte al companiei H&M, dar numai trei au fost arestati, al patrulea reusind sa fuga si a fost dat in urmarire generala.

Vicepresedintele CJ Caras-Severin a fost retinut de procurorii DNA dupa ce ar fi fost prins in flagrant luand mita in birou
Vicepresedintele CJ Caras-Severin a fost retinut de procurorii DNA dupa ce ar fi fost prins in flagrant luand mita in birou

Vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost retinut marti seara de procurorii DNA, dupa ce ar fi fost prins in flagrant cand lua mita 20.000 de lei, chiar in biroul sau.

Un barbat din Satu Mare, prins de politisti in flagrant in timp ce incerca sa vanda jumatate de kilogram de canabis
Un barbat din Satu Mare, prins de politisti in flagrant in timp ce incerca sa vanda jumatate de kilogram de canabis

Un cetatean maghiar, in varsta de 45 de ani, a fost prins in flagrant de politisti pe o strada din Satu Mare, chiar inainte sa vanda o cantitate importanta de droguri.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.