Un primar din Dâmbovița s-a autodeclarat Cetățean de Onoare. Reacția edilului: ”Am vărsat câteva lacrimi”

Ion Leonard Dicu, cetâțean de onoare
dambovitanews.ro

Ion Leonard Dicu, primar într-o comună din județul Dâmbovița, s-a autodeclarat Cetățean de Onoare al localității. La ceremonie, edilul apărut luat prin surprindere, emoționat până la lacrimi de onoarea care i s-a făcut.

Ion Leonard Dicu a primit titlul de Cetățean de Onoare în prezența lui Adrian Țuțuianu, președintele PSD Dâmbovița și fost ministru al apărării. Și Țuțuianu a primit aceeași distincție, relatează dambovitanews.ro.

Florin Georgescu, consilier județean PSD, a primit și el distincția.

În prezența onoratei asistențe, Ion Leonard Dicu, 44 de ani, și-a înmânat singur titlu de Cetățean de Onoare, situație ce l-a stânjenit până și pe Adrian Țuțuianu, precizează sursa citată.

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Momentul în care Ion Leonard Dicu și-a acordat singur titlul de Cetățean de Onoare a fost marcat și de un moment teatral, acestuia dându-i lacrimile când a luat la subraț, placheta și soclul de sticlă ce conținea fotografia sa.

Referatul în baza căruia a fost adoptat proiectul de hotărâre al Consiliului Local a fost întocmit de viceprimarul Ion Olîc.

Edilul spune că titlul este onorific, a fost primit de la viceprimar şi a precizat că toţi consilierii locali au decis că merită acest lucru pentru tot ceea ce a realizat în comună în ultimii 15 ani.

Primarul Ion Dicu a declarat luni, pentru News.ro, că decizia de a primit titlul de Cetăţean de onoare a fost luată de Consiliul Local în luna aprilie a acestui an.

“În şedinţa de Consiliul Local din aprilie acest an s-a aprobat diploma de cetăţean de onoare pentru trei persoane între care şi eu. Este vorba de senatorul Adrian Ţuţuianu şi de tenorul Florin Georgescu, fiul al comunei. Hotărârea a fost aprobată în unaniminate, iar Consiliul Local este format din consilieri PSD şi PNL. A fost hotărâre de Consiliu, a fost la Prefectură şi totul s-a desfăşurat conform legii. Nu se poate ca o diplomă de cetăţean de onoare să ţi-o dai singur, nu există aşa ceva. Noi am organizat ziua comunei Pietroşiţa în acest an Centenar, nu o mai organizasem de cinci ani. Consiliul Local a aprobat bugetul şi a fost o şedinţă festivă de deschidere a zilei comunei şi s-au înmânat aceste diplome, trei machete şi trei trofee onorifice, fără niciun fel de foloase materiale, băneşti sau terenuri de casă”, a afirmat primarul Ion Dicu.

Edilul spune că a înmânat titlul de cetăţean de onoare pentru Adrian Ţuţuianu şi pentru Florin Georgescu, iar el l-a primit de la viceprimar.

“Eu le-am înmânat celorlalte două persoane, conform legii, iar mie mi-a fost înmânat de domnul viceprimar. În regulament scrie că viceprimarul sau orice consilier local din cadrul Primăriei putea să înmâneze primarului. Cum să îmi dau eu singur aşa ceva?”, a precizat Ion Dicu.

El a menţionat că a avut emoţii în momentul în care a primit acest titlu.

Mi s-a înmânat de domnul viceprimar ultimul, că aşa a fost protocolul. Evident că în acel moment am vărsat câteva lacrimi, am avut emoţii. E ceva normal, firesc, o dată în viaţă”, a explicat edilul.

El a afirmat că CL a decis să primească titlul de cetăţean de onoare pentru tot ceea ce a realizat în comună în cei 15 ani de când este primar.

“Sunt primar din 2003, sunt la al cincilea mandat, am fost cel mai tânăr primar din România la acea vreme şi Consiliul Local a hotărât că merit pentru tot ce am făcut în comună. Este o comună cu buget mic, dar care s-a dezvoltat. Şi ei au considerat că merit acest titlu onorific”, a mai spus edilul Ion Dicu.

Consiliul Local Pietroşiţa este format din nouă consilieri PSD şi patru PNL.

Ion Dicu a menţionat că printre cele mai importate proiecte realizate în cei 15 ani se află reabilitarea şcolii generale Sfântul Nicolae, construirea unei săli de sport şi a unei grădiniţe, reabilitarea a două cămine culturale, introducerea sistemului de alimentare cu apă în satul Dealu Frumos, iluminatul public, asfaltarea a 15 străzi care însumează nouă kilometri, construirea a două parcuri. Primarul spune că valoarea totală a acestor proiecte este de aproximativ 40 de milioane de lei.

Totodată, manifestările pentru ziua comunei, de la sfârşitul săptămânii trecute, au costat 30.000 de lei, locuitorii având parte de mai multe surprize printre care concerte, fanfară, focuri de artificii.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Gabriela Firea își prezintă pe Facebook ”lucrurile bune” din cei doi ani de mandat
Gabriela Firea își prezintă pe Facebook ”lucrurile bune” din cei doi ani de mandat

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, le prezintă bucureştenilor, într-un clip video, "lucrurile bune" pe care le-a făcut în cei doi ani de mandat.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.