Un fost director RADET, achitat definitiv dupa ce in prima instanta fusese condamnat la 8 ani de inchisoare pentru coruptie

Ultimul update: Vineri 12 Februarie 2016 07:11
Data publicarii: Marti 09 Februarie 2016 17:19
Categorie: Actualitate
coruptie - getty

Dan Mavrodin, fost director economic al RADET, si Daniel Ovidiu Gardus, fost director exploatare si mentenanta, au fost condamnati definitiv marti de Curtea de Apel Bucuresti la sase ani, respectiv patru ani inchisoare cu executare.

CAB a redus pedepsele aplicate celor doi de Tribunalul Bucuresti in septembrie 2014, in cazul lui Dan Mavrodin de la 9 ani la 6 ani inchisoare, iar in cazul lui Daniel Ovidiu Gardus de la 7 ani la 4 ani inchisoare cu executare.

In acelasi dosar, Ion Voicu, fost director general al RADET, a fost achitat, dupa ce el primise la instanta de fond o condamnare de opt ani inchisoare pentru luare de mita.

De asemenea, judecatorii au inlaturat dispozitia privind extinderea sechestrului asupra sumei de 58.000 euro, ridicate de la Dan Mavrodin, insa a fost confiscata de la acesta suma de 148.800 lei. Totodata, magistratii au confiscat de la Daniel Ovidiu Gardus suma de 55.000 lei.

A existat si opinia separata a unuia dintre judecatori, in sensul achitarii celor trei fosti directori de la RADET.

Cazul mitei din Dosarul Tranferurilor. Geanina Terceanu, fratii Becali, Borcea si Iorgovan jr, trimisi in judecata

Trei membri ai conducerii RADET - Ion Voicu (director general), Daniel Ovidiu Gardus (director exploatare si mentenanta) si Dan Mavrodin (director economic si comercial) - au fost trimisi in judecata de DNA in septembrie 2013, fiind acuzati de luare de mita.

Potrivit DNA, in cursul lunii februarie 2013, Ion Voicu si Dan Mavrodin au cerut de la reprezentantul unei societati comerciale suma de 600.000 lei (reprezentând 10% din suma pe care RADET Bucuresti o datora societatii respective in baza unui contract), pentru a incepe efectuarea platilor aferente materialelor livrate de catre aceasta societate.

In perioada februarie - martie 2013, cei doi directori au primit, in trei transe, suma totala de 148.800 lei. Banii i-au fost remisi lui Dan Mavrodin, o parte din aceste sume fiindu-i date apoi lui Ion Voicu.

De asemenea, pe 25 februarie 2013, Ovidiu Daniel Gardus a primit de la reprezentantul aceleiasi societati comerciale suma de 5.000 lei, pretinsa anterior, in scopul de a nu exercita unele atributii de serviciu ce ar fi avut consecinte negative asupra derularii contractelor incheiate de RADET Bucuresti cu respectiva societate.

La data de 22 ianuarie 2013, Ovidiu Gardus a mai primit o alta suma, de 50.000 lei, prin intermediul aceleiasi persoane, de la reprezentantul altei societati comerciale care avea contracte cu RADET Bucuresti, dupa ce, anterior, conditionase continuarea implementarii contractelor de primirea acelei sume de bani.

In acelasi scop al derularii in bune conditii a contractului, Ovidiu Daniel Gardus i-a cerut reprezentantului acestei ultime societati comerciale sa efectueze plata cazarii in cuantum de circa 1.000 euro pentru doua camere duble la un hotel din Paris, cu ocazia unei excursii pe care directorul impreuna cu alte persoane intentionau sa o faca in luna aprilie 2013. Desi cererea fusese acceptata, excursia nu a mai avut loc din cauza initierii prezentei anchete penale.

Procurorii mai sustineau ca, la inceputul lunii februarie 2013, Dan Mavrodin a pretins si a primit de la un administrator al unei alte societati comerciale suma de 43.000 lei, pentru a dispune efectuarea unor plati restante pe care RADET le datora societatii administrate de denuntator, in baza unui contract de lucrari.

coruptie - getty Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

De la procuror general al Romaniei la pus sub invinuire, in decurs de o saptamana. Accident cu masina lui Tiberiu Nitu la DNA

De la procuror general al Romaniei la pus sub invinuire, in decurs de o saptamana. Accident cu masina lui Tiberiu Nitu la DNA

Mircea Titus Dobre

Ministrul Turismului: Cazul Omnia Turism, cea mai mare pagubă în turism după Revoluţie

Reacții după decesul actriței Olga Tudorache. Mesajul Familiei Regale a României

Un bărbat din Galați și-a dat în judecată fosta amantă ca să-și recupereze banii cheltuiți cu ea

Ecaterina Andronescu, audiată la DNA în dosarul ”Cutezătorii”. ”Nu l-am întâlnit niciodată pe Pescariu”

Cutremur cu magnitudinea 3,4 în judeţul Buzău, miercuri dimineață

Interlop din Râmnicu Sărat, vizat de descinderi. Polițiștii au găsit un pistol la el acasă

Olga Tudorache

A murit Olga Tudorache. Actrița se afla în spital, la Terapie Intensivă

Medic şi asistentă, răniţi, în Timiș, după ce ambulanţa în care se aflau a fost implicată într-un accident

Un român s-a filmat în timp ce conduce fără permis, în Londra. "Am 100, la mișto"

Aglomerație la Registrul Auto. Șoferii cu mașini aduse din străinătate se tem de un nou impozit

Ion Dumitru, fostul director general al Romsilva, cere statului despăgubiri de jumătate de milion de lei

Drumurile din țară, nesigure în cazul unui viscol. Perdelele forestiere trebuiau înființate încă din 1998