Ce a patit copilul de 9 ani, care a cazut 4 metri la Sala Polivalenta din Cluj. Parintii vor sa-i dea in judecata pe vinovati

Ultimul update: Miercuri 16 Martie 2016 06:59
Data publicarii: Duminica 13 Martie 2016 09:22
Categorie: Actualitate

Incident grav la Sala Polivalenta din Cluj. Un copil de 9 ani a cazut sambata seara din tribune, de la o inaltime de patru metri, prin spatiul dintre platforma primului etaj si o tribuna mobila.

Baiatul si-a rupt o mana si s-a lovit la cap, alunecand prin nisa aflata intre trepte. Totul s-a intamplat in timpul unui meci de baschet si parintii copilului se gandesc sa-i dea in judecata pe cei vinovati. El va fi externat in cursul zilei de luni.

Scenele au avut loc in momentul in care meciul de baschet dintre U-BT Cluj si CSM Oradea deja incepuse. Tribunele erau pline, iar martorii spun ca l-au vazut pe baietel, care se indrepta spre zona in care avea bilet, cum cade in spatiul liber dintre trepte, in zona nivelului 2 al salii.

Acolo este, de fapt, un spatiu de 30 de centimetri intre tribuna mobila si restul scaunelor, pe care proiectantii salii par a nu-l fi luat in calcul ca potential pericol. Spatiul pare sigur pentru un adult dar, pentru un copil, poate reprezenta un risc. Baiatelul, venit cu tatal sau la meci, a cazut de la 4 metri inaltime, iar martorii au sunat imediat la 112.

Un camion plonjeaza de pe un pod 30 de metri in gol, iar accidentul teribil este filmat cu camera de bord

Imediat dupa incident baiatul a fost dus cu o ambulanta la spitalul de copii din oras. El a suferit o lovitura la cap si o fractura la antebratul stang. Copilul a fost supus unor investigatii suplimentare iar medicii spun ca se afla in afara oricarui pericol iar maine va fi externat.

Primaria Cluj, actionarul majoritar al Salii Polivalente, a deschis imediat o ancheta.

Oana Buzatu, purtator de cuvant Primaria Cluj-Napoca: "Speram sa se afle cat mai repede cine si din ce punct de vedere are o responsabilitate pentru aceasta situatie care a dus la crearea unui accident."

Sala Polivalenta din Cluj are o capacitate de aproximativ 7300 de locuri insa este dotata si cu o tribuna retractabila care creste cifra la 10000 de locuri pe scaune. Sala - inaugurata in octombrie 2014, e considerata una dintre "bijuteriile" orasului.

Dupa incident, tatal copilului se gandeste sa-i dea in judecata pe cei vinovati.
 

Un reporter american era sa moara in direct, dupa ce o soferita a confundat frana cu pedala de acceleratie. Cine l-a salvat

Un reporter american era sa moara in direct, dupa ce o soferita a confundat frana cu pedala de acceleratie. Cine l-a salvat

Porc mistret

Jandarmii, mobilizați să păzească un porc mistreț, la Vaslui

Copiii care au băut antigel sunt în stare bună şi vor fi externaţi

O femeie a ajuns la spital, după ce a confundat sticla de agheasmă cu diluantul

Putin, despre înarmarea Rusiei: „Am avut prea multă încredere în Occident”

Medicii rezidenți au protestat în Timișoara. „Voi dați afară medicii din țară”

Comună în executare silită, după ce primarul a dat bugetul pe 3 ani pe coşuri de gunoi

Accident Dambovita

Un tractorist, care avea alcoolemie, a provocat un grav accident în Dâmbovița

Sute de credincioși s-au închinat la moaștele Sfintei Filofteia, în Alba Iulia

Groapa de gunoi de la Pata Rât s-a aprins din nou: 10 familii au fost evacuate

Accident grav la Timişoara, din cauza unui şofer de 70 de ani

SRI a transmis comunicări oficiale despre alegerile din 2009, arhiva SIPA și declarațiile lui Dragomir

Poluarea omoară mai mulți oameni decât războiul sau foametea. 11,8 % din români sunt victime