Trei greșeli majore comise în câteva secunde de șoferul care a distrus o familie. Ce mai apare pe Facebook-ul său

×
Codul embed a fost copiat

Inconştiența unui şofer de 31 de ani i-a adus sfârşitul atât lui, cât şi unei fetiţe de nouă ani.

Bărbatul făcea un live pe Facebook în timp ce se afla la volan, când a intrat cu viteză mare într-un tractor, apoi a ricoşat pe contrasens unde a izbit un alt autoturism, care circulă regulamentar şi în care se afla copila. Fratele fetiţei, un băieţel de 3 ani, a fost şi el grav rănit şi este în comă. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Ultimele secunde din viaţa celui care a provocat cumplitul accident au fost filmate. Din păcate, el a mai curmat o viaţă, cea a fetiţei.

Şoferul, de loc din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, mergea spre Timişoara când a decis să îşi transmită drumul pe Facebook.

La ieşirea din localitatea Voiteg, în timp ce manevra telefonul, nu a văzut un tractor care mergea în faţa sa, regulamentar, cu semnalizarea pornită, şi l-a lovit din plin. Şoferul a fost aruncat prin parbriz şi a murit pe loc.

Citește și
accident FB
Cine e șoferul care a provocat accidentul cu doi morți în timp ce făcea live pe Facebook
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Şoferul circula cu o viteză foarte mare, în imaginile transmise pe Facebook se poate observa că avea 160 de kilometri la oră, pe o porţiune unde limita este 100 de kilometri la oră.

Aurora Voicila, purtător de cuvânt IPJ Timiş: "Pe fondul unor preocupări la volan, cât şi din cauza vitezei a intrat în coliziune cu un utilaj agricol, după care a ricoşat în într-un alt autoturism ce se deplasă din sens opus, condus de un bărbat de 40 de ani. "

În maşina care circulă regulamentar se aflau cinci persoane: doi soţi, cei doi copii ai lor şi o prietenă. O fetiţă de nouă ani a murit pe loc, iar ceilalţi pasageri, printre care şi fratele de trei ani al fetiţei au ajuns la spital. Băieţelul a fost operat şi este în comă.

Mihai Gafencu, purtător de cuvânt la Spitalul de Copii Louis Țurcanu Timişoara: "Copilul se afla într-o stare extrem de gravă, cu o leziune mare a splinei, care a necesitat intervenţie chirurgicală.Coloana a fost şi ea cu două fracturi şi, pe lângă asta, fracturi minore şi o leziune importantă la nivelul craniuluii. Este în terapie intensivă."

Șoferul vinovat de această tragedie are pe Facebook şi alte filmuleţe în care conducea cu aproape 200 de kilometri pe oră.

De foarte multe ori, spun instructorii auto, folosirea telefonului mobil, în timp ce conduci, este drumul cel mai scurt către moarte.

Din păcate, numărul celor care fac astfel de gesturi este în creştere. De altfel, şoferul a făcut mai multe greşeli majore la volan, în numai câteva secunde.

Pilotul Marius Giurisici: "Utilizarea telefonului îţi ia o mână de pe volan, așa că trebuie să controlezi cu o singură mână. În al doilea rând lucrurile s-au complicat și mai mult având și viteza 170 de kilometri la oră. Iar în alt treilea rând, telefonul i-a distras atenția. În cele 2-3 secunde din videoclip, în care se uită la telefon, a fost proiectat direct în tractor."

O altă tragedie, din aceleaşi motive, a avut loc acum cinci luni în Ungaria. 9 romani din Mureş, veri între ei, au murit pe o şosea, după ce microbuzul cu care se întorceau spre ţara s-a ciocnit frontal cu un camion. Şoferul microbuzului, care nu şi-a dat seama că nu mai este pe autostradă şi a intrat în depăşire sfidând orice regulă, transmitea live, pe Facebook, de pe telefonul mobil.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Accidentul transmis LIVE pe Facebook. Fratele fetiței decedate are coloana ruptă
Accidentul transmis LIVE pe Facebook. Fratele fetiței decedate are coloana ruptă

Un băiat de 3 ani, aflat în maşina în care a intrat vineri noaptea tânărul care era live pe Facebook, are coloana ruptă, transmite Mediafax.

Cine e șoferul care a provocat accidentul cu doi morți în timp ce făcea live pe Facebook
Cine e șoferul care a provocat accidentul cu doi morți în timp ce făcea live pe Facebook

”Experiența este cel mai dur profesor, pentru că întâi îți da testul şi apoi îți spune care e lecția”, a scris pe Facebook şoferul de 31 de ani care a provocat o tragedie pe şoseaua Timisoara- Moraviţa.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”
Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene, scrie AFP.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.