Traian Basescu: "Trei oameni din echipa mea, Kovesi, Stanciu si Coldea, i-au arestat pe alti trei - Bica, Georgescu si Udrea"

traian basescu

Traian Basescu a declarat, marti, ca are "o dorinta uriasa" sa o viziteze pe Alina Bica, daca este de acord si sotul si daca nu are restrictii, relateaza Mediafax.

Fostul sef de stat a precizat si ca trei din oamenii care au fost in echipa sa sunt arestati de alti trei oameni din echipa sa cu care a modernizat statul.

"M-as bucura enorm daca doamna Bica ar fi de acord sa-i fac o vizita pentru ca vreau sa vorbesc cu dansa. Eu o cunosc pe femeia asta de cand era secretar de stat, am avut cateva discutii cu dansa, inclusiv marea problema Rompetrol am discutat-o cu dansa, si, in opinia mea, este un profesionist desavarsit si un om care are o anume statura morala. As vrea sa vorbesc cu dansa pentru ca pntru mine doamna Bica, Georgescu de la ANI, Elena Udrea, alaturi de Kovesi, Stanciu, Coldea au fost din echipa mea, echipa in care eu am crezut si cu care am transformat institutii", a declarat, marti seara, la B1 Tv, fostul presedinte Traian Basescu.

Acesta a tinut sa precizeze ca nu vrea sa influenteze pe nimeni si nu face declaratii politice, ci doar isi spune opinia, "ce simte un presedinte care a numit oameni, pe care i-a girat cu incredere si nu-i vine sa creada nici acum si nu crede ca acesti oameni au fost parte la furt".

Intrebat ce va face daca se va dovedi ca sunt vinovati, Basescu a spus: "Ma voi inclina in fata oricarui judecator care spune «vinovat», dar deocamdata nu i-a declarat nimeni vinovati".

Citește și
Cocos
Alina Bica si Dorin Cocos scapa de arestul preventiv in favoarea celui la domiciliu. Videanu si Alin Cocos asteapta decizia
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Ma uit asa, e ca o intamplare: trei oameni din echipa mea arestati de alti trei oameni tot din echipa mea. Si nu-mi place deloc. Au fost echipa mea cu care am modernizat statul. E greu pentru un presedinte sa vada ca trei aresteaza pe alti trei", a mai spus fostul presedinte, adaugand ca nu stie de ce li se intampla ce li se intampla.

Fostul sef al statului a reiterat faptul ca nu poate sa creada ca Alina Bica sau Horia Georgescu au luat spaga, sau ca "in birou la Elena Udrea a ajuns o geanta cu 900.000 de euro".

"Daca as avea acum o dorinta uriasa, ar fi sa discut cu doamna Bica si, daca n-are restrictii sa se intalneasca cu mine, o voi vizita acasa, in masura in care este de acord dansa, si sotul", a afirmat Traian Basescu.

Fostul sef al DIICOT Alina Bica a parasit, marti dupa-amiaza, Penitenciarul de femei de la Targsor, dupa ce instanta suprema a decis plasarea sa in arest la domiciliu, la iesirea din inchisoare ea declarandu-le jurnalistilor ca are incredere in justitie si ca este "o femeie de succes in continuare".

Alina Bica, plasata in arest la domiciliu prin decizie a instantei supreme, a parasit, marti, in jurul orei 18.30, Penitenciarul de femei de la Targsor, unde fusese incarcerata in ultimele zile, fiind transferata din arestul Politiei Capitalei.

"As dori doar sa multumesc acelor putini oameni care au avut si nobletea sufleteasca, si profesionalismul necesar sa imi acorde prezumtia de nevinovatie si sa nu vorbeasca tot felul de lucruri necunoscute si neadevarate la televizor. (…) Iar mai departe, ne vedem in sala de judecata si poate cineva o sa ma auda si pe mine", a declarat fosta sefa DIICOT jurnalistilor care o asteptau la poarta penitenciarului.

Bica a mai spus ca are incredere in justitie si ca nu are ce sa-si reproseze. "Eu chiar am incredere in sistemul de justitie. Chiar am. Am avut tot timpul", a spus Alina Bica, razand.

Intrebata daca are ceva sa-si reproseze, ea a raspuns: "Sa-mi reprosez? N-am ce sa-mi reprosez”. De asemenea, ea i-a spus unui jurnalist: "Sunt o femeie de succes in continuare".

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Alina Bica si Dorin Cocos, plasati in arest la domiciliu. Fosta sefa a DIICOT:
Alina Bica si Dorin Cocos, plasati in arest la domiciliu. Fosta sefa a DIICOT: "Sunt o femeie de succes in continuare"

Alina Bica si Dorin Cocos au fost plasati in arest la domiciliu, in dosarul cunoscut sub numele de "Bica 2", dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a inlocuit masura arestului preventiv in cazul celor doi. Hotararea e definitiva.

Alina Bica si Dorin Cocos scapa de arestul preventiv in favoarea celui la domiciliu. Videanu si Alin Cocos asteapta decizia
Alina Bica si Dorin Cocos scapa de arestul preventiv in favoarea celui la domiciliu. Videanu si Alin Cocos asteapta decizia

Zi tensionata pentru Alin si Dorin Cocos, dar si pentru fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu si fosta sefa a DIICOT, Alina Bica.

Avocata Alinei Bica si-a petrecut noaptea dupa gratii. Laura Voicu acuza DNA de masuri abuzive:
Avocata Alinei Bica si-a petrecut noaptea dupa gratii. Laura Voicu acuza DNA de masuri abuzive: "Ma lupt cu statul de drept"

Avocata Alinei Bica, fosta sefa a DIICOT, si-a petrecut noaptea dupa gratii.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.