COD GALBEN si PORTOCALIU de ninsori in weekend, inclusiv in Bucuresti. Judetele care vor fi afectate

×
Codul embed a fost copiat

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare meteorologica de cod galben si cod portocaliu pentru majoritatea regiunilor din tara, care intra in vigoare incepand de sambata si pana duminica.

Dupa cateva zile in care ne-am amagit cu o primavara aparenta,
iarna se intoarce in forta in acest sfarsit de saptamana. Bucurestiul, dar si 11 judete din sudul si sud-estul tarii se vor afla sub cod portocaliu, iar alte 12 judete sub cod galben de vreme rea. Nu atat ninsorile ne vor creea probleme, cat viscolul care va troieni zapada.

Timp de 24 de ore, incepand de maine de la ora 20 si pana duminica seara vom avea cod portocaliu de vreme rea in toate regiunea de sud est a tarii inclusiv in Bucuresti.

Aici se anunta ninsori si vant puternic, care la rafala va sufla si cu 70-80 km/h. Asta inseamna ca zapada va fi viscolita si vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

Si de parca nu ar fi suficient, meteorologii au emis in aceesi perioada si o avertizare de cod galben pentru zona de sud. Si aici iarna isi arata forta. Va ninge viscolit si se va depunde un strat considerabil de zapada.

Citește și
ninsori
Vremea se raceste de la noapte si se intorc ninsorile. Prognoza METEO pentru urmatoarele zile
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Cat despre temperaturi, in zilele ce urmeaza ne luam adio de la soare. Ele vor scade brusc, astfel ca pe timp de zi vom avea din nou sub 0 grade Celsius. Si mai rau este ca dupa aceasta perioada de ninsori si vant vine gerul naprasnic. Incepand de duminica noapte se raceste foarte tare astfel ca pe zi vom avea si -14 grade

Prognoza meteo pentru fiecare regiune in parte

Astfel, meteorologii au anuntat COD GALBEN incepand din seara de sambata, 16 ianuarie. Aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde treptat regiunile sudice si sud-estice ale tarii, precum si zona Carpatilor de Curbura. Se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 55-65 km/h, viscolind ninsoarea.

In judetele Buzau, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti), Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati a  fost emis COD PORTOCALIU. Temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vantului la rafala va depasi 70- 80 km/h. Zapada va fi troienita si vizibilitatea se va reduce sub 50 m. In judetele Tulcea si Constanta, viscolul va avea intensitatea maxima incepand din primele ore ale zilei de duminica.

In celelalte regiuni, ninsorile vor fi temporare, iar viteza vantului la rafala va fi, in general, de 35-45 km/h.

Ziua de vineri ne-aduce precipitatii mai consistente in jumatatea vestica a tarii si vant nervos la munte, in sud-vest si in est. Maximele termice ajung in intervalul 1...9 grade.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de racire accentuata a vremii, ninsori si intensificari ale vantului, valabila pe durata zilei de vineri, la nivelul intregii tari.

Potrivit meteorologilor, in data de 15 ianuarie, in intervalul orar 8:00 - 22:00, in jumatatea de vest a tarii vor fi precipitatii pe arii extinse, in general moderate cantitativ, urmand a se cumula local 15 - 20 l/mp.

In zonele montane si submontane va ninge si se va depune strat de zapada, mai consistent indeosebi in Muntii Banatului. In Maramures si in Transilvania vor predomina ninsorile, iar in Crisana, Banat si Oltenia se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare.

Vantul va avea intensificari la munte, cu viteze ce vor depasi, pe crestele inalte, 70 - 80 km/h la rafala, viscolind sau spulberand zapada, dar si in sud-vestul teritoriului la inceputul zilei si local si temporar in regiunile estice si sud-estice, cu rafale de 50 - 60 km/h.

Meteorologii precizeaza ca, incepand din noaptea de sambata spre duminica (16/17 ianuarie), vremea se va inrautati in sudul si sud-estul tarii, unde aria ninsorilor se va extinde, iar vantul se va intensifica, urmand ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor, sa publice noi mesaje atentionari

Cum va fi vremea joi, in toata tara:

In Dobrogea si in Baragan norii se aduna treptat si ploile apar mai ales seara si noaptea. Vantul prinde putere, iar temperaturile se mentin la valori ridicate pentru mjlocul lunii ianuarie si ajung la 8...9 grade.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei se anunta un pic de soare, ploi slabe din loc in loc si vant cu intensificari sustinute. Temperaturile scad fata de ieri, dar chiar si asa se vor situa peste mediile perioadei. Se raceste usor si in jumatatea nordica a Moldovei. Vantul va sufla tare si aici. Vor fi precipitatii sporadice, indeosebi sub forma de ploaie, dar e posibil sa apara trecator si soarele. Vom avea intre 1 si 4 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures cerul ramane acoperit toata ziua. Va cadea lapovita sau va ninge si vor fi conditii sa se formeze polei. Temperaturile, in scadere fata de ieri, se vor opri la 2...3 grade Celsius.

Se raceste si in vestul tarii. Ieri s-au inregistrat pana la 8 grade; astazi vor fi cel mult 4 grade. Mai intai va ploua; iar catre seara ploile se vor transforma in lapovita.

Vreme rea gasim si in centrul Romaniei. Cerul va fi plin de nori; va ninge sau va cadea lapovita. La munte vor fi ninsori, iar la altitudini mari vantul va capata aspect de viscol. Temperaturile vor depasi usor pragul inghetului.

In sud-vestul tarii asteptam vreme urata, cu precipitatii mai consistente si vant nervos. Se raceste simtitor fata de ieri, cand in zona s-au atins 10...11 grade. Astazi vom avea cel mult 1...2 grade Celsius.

Temperaturile scad, dar mai putin, in tinuturile sudice. Aici asteptam vreme inchisa si ploi, ce vor veni pe suprafete din ce in ce mai mari, dar vor fi neinsemnate cantitativ. Maximele se vor opri la 5...6 grade.


Si in Bucuresti se strica vremea. Seara va ploua din cand in cand si vantul va fi activ. Temperatura, in scadere fata de ieri, se va situa in jurul valorii de 6 grade. Maine dimineata se vor inregistra in jur de 2 grade.

La munte ninsorile vor cuprinde treptat toata zona montana, incepand din masivele vestice, pe unde se va depune un strat mai consistent de zapada. Pe creste vantul va sufla cu rafale de 70...80 Km/h si va viscoli ninsoare sau va spulbera zapada.

Cum va fi vremea in zilele urmatoare:

Sambata se anunta precipitatii peste tot. Seara si noaptea in sud si in sud-est vor fi ninsori mai abundente si vantul va sufla cu putere. Duminica se raceste si va ninge pe arii extinse în sudul, centrul si estul tarii si local in rest. Vantul va avea intensificari peste tot, cu viteze de peste 70 Km/h la munte, in est si sud-est. Luni se face si mai frig, iar in jumatatea estica mai vin cateva ninsori slabe.

Pentru a preintampina situatii de urgenta, ISU ne sfatuieste sa evitam drumurile si daca totusi ele sunt necesare sa fim precauti. E bine sa aveti rezervorul plin si autoturismul echipat de iarna. In plus nu ar fi rau sa luati cu dumneavoastra paturi apa si alimente si sa sa va asigurati ca sistemul de incalzire functioneza.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Iarna se intoarce in Romania si vineri va ninge in jumatatea de nord a tarii. Cand va ajunge zapada in sud
Iarna se intoarce in Romania si vineri va ninge in jumatatea de nord a tarii. Cand va ajunge zapada in sud

Dupa cateva zile primavaratice, iarna se intoarce peste Romania. De vineri, meteorologii anunta ca incep precipitatiile, care se vor transforma treptat, trepat in ninsori abundente.

Vremea se raceste de la noapte si se intorc ninsorile. Prognoza METEO pentru urmatoarele zile
Vremea se raceste de la noapte si se intorc ninsorile. Prognoza METEO pentru urmatoarele zile

Astazi vremea se va mentine calda.Vor fi precipitatii slabe pe spatii restrinse iarmaximele termice vor fi cuprinse intre 2 si 12 grade. Insa de la noapte revin ninsorile in unele regiuni.
 

Vremea se raceste de vineri, iar din week-end revin ninsorile si precipitatiile mixte in intreaga tara
Vremea se raceste de vineri, iar din week-end revin ninsorile si precipitatiile mixte in intreaga tara

Meteorologii prognozeaza pentru urmatoarele doua saptamani o racire accentuata a vremii, in special dupa 14-15 ianuarie, interval de la care sunt estimate si precipitatii in toate regiunile, la inceput sub forma de ploaie, ulterior predominand ninsorile.

Recomandări
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.