Sute de mii de romani, inselati de un tanar pe Facebook. Povestea emotionanta pe care o spunea ca sa primeasca bani

×
Codul embed a fost copiat

O poveste bine spusa poate sa smulga bani din buzunarele multor oameni.

O dovedeste cazul unui tanar de 23 de ani din Braila care a devenit vedeta pe Facebook, dupa ce un barbat a vrut sa il ajute si l-a filmat in timp ce isi spunea of-ul. A fost de ajuns sa vorbeasca despre doua surori gemene in varsta de 10 ani, o bunica bolnava si sute de mii de oameni au inceput sa ii planga de mila si sa ii ofere ajutorul.

Tatal tanarului si cei care il cunosc sustin ca este un escroc abia a iesit din inchisoare.

Tanarul obisnuieste sa iasa la ocazia pe langa drumurile nationale din Tulcea, Galati, Braila si Constanta.Daca are noroc ca cineva sa-l ia cu masina incepe sa spuna povestea inventata. El sustine ca a muncit la o ferma, in judetul Tulcea unde era tratat ca un sclav si, dupa trei luni si jumatate, cand a vazut ca nu e platit, a reusit sa fuga de acolo.

Cei mai multi care i-au vazut povestea i-au cumparat haine, mancare si i-au dat bani in special si pentru cele doua surori mai mici pe care le are in ingrijire.

Citește și
frauda Facebook Colectiv
Inselatorie in numele victimelor din Colectiv. Cine este "chitaristul rock" care cere bani pe Facebook pentru operatii
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Suprinzator este ca filmul cu tanarul batut de soarta a ajuns si pe pagina de Facebook a primarului din localitate care imediat s-a sesizat.

Alaturi chiar de tatal baiatului au inceput sa le transmita oamenilor ca povestea individului este falsa si ca el tocmai ce a iesit din inchisoare.

Povestea sfasietoare a fost postata pe Facebook de un barbat din Galati, care a apelat la ajutotul tuturor prietenilor sai: “Am vazut un baiat zgribulit ce facea cu mana masinilor ce mergeau spre Braila. Mentionez ca era foarte frig, batea vantul si mi s-a facut mila de el si am oprit."

Binevoitor, barbatul din Galati i-a cumparat cateva sacose cu alimente si i-a dat si bani, sa poata ajunge acasa, intr-o comuna din judetul Braila. Dupa ce a postat aceasta poveste dramatica pe Facebook, reactiile l-au socat.

"Nu se poate asa ceva! Sa lucrezi ca un tractor si, dupa aia, sa isi bata joc de tine”, "Cum putem sa il ajutam? Eu vreau sa ii dau niste haine si o patura, ceva."

In scurt timp, insa, spre surprinderea tuturor, au aparut si oameni care l-au demascat pe individ: se numeste Cosmin Aurelian Istratescu, zis Costica, si povestea lui este inventata de la cap la coada. Cel care a incercat sa opreasca distribuirea povestii mincinoase a fost primarul din comuna BerteStii de Jos, care il stie pe tanar din copilarie si este socat de amploarea pe care au luat-o lucrurile.

Costel Capbun, primarul comunei Bertestii de Jos, judetul Braila: Daca ar fi dat si un cont de banca, cred ca ajungea miliardar. El a mintit in totalitate. Tot ce a spus acolo.
Reporter: Bunica bolnava? Surorile gemene?
Costel Capbun: Surorile gemene nu au existat

Singurul lucru care pare sa fie adevarat din ceea ce a spus tanarul de 23 de ani este ca s-a nascut aici, in Bertestii de Jos, judetul Braila. In rest, povestea ticluita de el pare sa fie facuta pentru a sensibiliza cat mai multi oameni. Drept dovada, a fost redistribuita de aproape jumatate de milion de romani.

In realitate, Costica a fost eliberat conditionat din penitenciarul Braila pe 22 noiembrie, anul trecut. In 2015 a fost extradat din Germania, dupa ce judecatorii nostri l-au condamnat la doi ani de inchisoare pentru furt. In Bertestii de Jos traieste tatal sau, un beneficiar de ajutor social care l-a vazut ultima data in decembrie.

Barbatul care a vrut sa il ajute postand "povestea tanarului sarman" pe Facebook nu a depus plangere la politie pentru inselaciune. PreferA sa vada partea plina a paharului si se bucura ca l-a dat in vileag pe individ.

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Metoda
Metoda "Bancnota", noua strategie aplicata de escroci in Arad. Cum au pacalit vanzatoarele sa le dea 100 sau 200 de lei

Politistii ii avertizeaza pe vanzatorii din magazine ca escrocii practica o asa-numita metoda a bancnotei.

Inselatorie in numele victimelor din Colectiv. Cine este
Inselatorie in numele victimelor din Colectiv. Cine este "chitaristul rock" care cere bani pe Facebook pentru operatii

 Un individ fara scrupule vrea sa profite de tragedia victimelor din ''Colectiv'' si incearca sa convinga, pe Facebook, cat mai multi oameni sa donez bani pentru raniti.

"Elicopterul SMURD", ultima metoda a escrocilor de a pacali lumea la telefon. "Precizam ca toate interventiile sunt gratuite"

Inventivitatea hotilor este fara limita. Mai multi oameni sustin ca au fost sunati de persoane necunoscute, care i-au anuntat ca rudele lor au fost implicate intr-un accident grav.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.