Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cat de sigur e transportul cu RATB? Sindicalistii sustin ca 50% din masini sunt defecte, iar soferii muncesc prea mult

Embed:

Bucurestenii care folosesc transportul in comun sunt in pericol,este avertismentul sindicalistiilor RATB.

Ei acuza ca jumatate dintre autobuzele din oras circula cu piese defecte. Soferii se plang si ca muncesc prea mult, iar din cauza oboselii isi pierd concentrarea la volan. Cei din conducerea Regiei neaga toate aceste lucruri.

Protestul sindicatului RATB a inceput pe ritmuri de hip-hop. Participantii sustin ca sunt dezgustati de neregulile de la Regia de Transport Bucuresti. Lasand insa muzica la o parte, au formulat si acuzatii foarte grave.

Sindicalist: "50 la suta din masini sunt defecte."

Inclusiv la sistemul de franare, potrivit sindicalistilor. Mai mult, soferii se plang ca sunt epuizati.

Conducerea RATB neaga acuzatiile si spune ca respecta cerintele de siguranta in trafic. Vehiculele au reviziile tehnice la zi, efectuate sub monitorizare RAR:

"RATB da asigurari ca vehiculele din traseu, desi circula in numar redus fata de necesitati, respecta cerintele de siguranta in trafic. Vehiculele aflate în traseu au reviziile tehnice efectuate la zi sub monitorizare RAR.

Seful Autobazei din zona Pipera ne arata si talonul cu reviziile tehnice la zi ale unui autobuz pregatit sa iasa in trafic. Sustine ca si soferii ar avea partea lor de vina daca ar accepta sa iasa in trafic cu un vehicul defect. Dar asta nu inseamna ca RATB nu are probleme.

protest RATB

RATB recunoaste ca parcul nu face fata necesitatilor Capitalei. Mai mult, din cele 1000 de autobuze noi cumparate pana in 2009, doar 700 sunt acum pe traseu. Pentru restul nu mai sunt bani de reparatie.

Sindicalistii care au protestestat marti in fata Parlamentului sustin si ca din rezervoarele unor autobuze au disparut cantitati uriase de carburant. Ca atare, cer ca DNA sa ancheteze furturile si starea proasta in care a ajuns Regia de transport.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 8 Martie 2016
Citeste mai multe despre: RATB, protest, Palatul Parlamentului, anagajati,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed