Suspectul in cazul omului de afaceri iranian, executat in propria masina, a fost arestat. Ce ar fi facut imediat dupa crima

Ultimul update: Sambata 02 Aprilie 2016 07:12
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2016 07:43
Categorie: Actualitate

Judecatorii Tribunalului Ilfov l-au arestat marti seara pe principalul suspect in cazul uciderii cetateanului iranian, gasit impuscat saptamana trecuta in orasul Voluntari.
 

Houssein Anvari a sustinut in fata instantei ca nu are nicio legatura cu ceea ce s-a intamplat si ca nu stie de ce a fost amestecat in aceasta poveste. Anchetatorii banuiesc ca mobilul crimei ar fi jaful.

Housseini Anvari Seyed este suspectul principal in cazul uciderii unui om de afaceri iranian, acum 6 zile. Cel retinut il cunostea pe iranian si se ocupa, si el, de schimburi valutare.

Anchetatorii suspecteaza ca motivul pentru care Housseini si-a impuscat prietenul ar fi 80 de mii de euro, bani pe care iranianul ii avea asupra sa in ziua in care a fost impuscat mortal, in propria masina, in orasul Voluntari. Imediat dupa crima, suspectul a plecat in Iran de unde s-a intors marti dimineata.

Cristian Calinita, avocat: "Daca se stia vinovat in vreun fel sau complice credeti ca se intorcea din Iran? A plecat la un parastas. A aflat de crima de la sotie, prieteni, nu mai stiu exact. Erau prieteni de 25 de ani. Nu faceau afaceri impreuna."

Imediat ce a ajuns la Aeroportul Otopeni, barbatul a fost ridicat de politisti.

Procurorii au aflat ca Housseini desfasura acelasi tip de afacere ca si victima, anume detinea case de schimb valutar precum aceasta, care i-a fost perchezitionata sambata trecuta. Politistii au ridicat mai multe probe dar si imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Anchetatoriilor nu le-a fost greu sa ajunga la suspectul principal, intrucat acesta era ultima persoana cu care Naseh Javadi a vorbit la telefonul mobil inainte sa moara.

Totusi procurorilor le lipsesc doua elemente importante: banii furati si arma de 9 milimetri cu care a fost ucis iranianul. Politistii spun ca Housseini nu a mai fost implicat in fapte cu violenta. Casatorit, cu un copil, iranianul a sustinut in fata instantei ca nu este autorul omorului. El a fost arestat iar daca va fi gasit vinovat, poate fi inchis pe viata.
 

Suspectul principal in cazul iranianului impuscat mortal a fost retinut. Ultima persoana cu care victima a vorbit la mobil

Suspectul principal in cazul iranianului impuscat mortal a fost retinut. Ultima persoana cu care victima a vorbit la mobil

Caine rottweiler

Un bucureștean i-a dat ordin câinelui rottweiler să îi atace pe polițiști

Turiștii nemți care ar fi abuzat mai mulți minor vor să meargă în Germania

Ambasadorul României în Vietnam, implicat într-un accident în Botoşani

Mort manastire Putna

Tânărul din Iași mort, îngrijit inițial de un călugăr, în chilie

Incident la metrou. Fum la staţia Piaţa Victoriei şi în vagoane

Contestația procurorului Mihaela Iorga, judecată în septembrie