Purtatorul de cuvant al Executivului: Valentin Mircea nu va pleca din functia de sef al Corpului de Control al premierului

Valentin Mircea

Valentin Mircea nu va pleca din functia de sef al Corpului de control al prim-ministrului, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al Executivului, Liviu Iolu.

"Seful Corpului de control si-a anuntat intentia de a pleca din Executiv inainte de declaratiile pe care le-a facut si care priveau reactia autoritatilor in cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din functia de sef al Corpului de control. Premierul a avut o discutie cu Valentin Mircea si au convenit ca pana la finalul acestui mandat seful Corpului de control sa ramana in functia pe care o detine", a spus Liviu Iolu, potrivit Agerpres.

Afirmatiile sale vin dupa ce in presa a aparut informatia neconfirmata ca Valentin Mircea va pleca in scurt timp din echipa premierului Dacian Ciolos, cel mai probabil la inceputul lunii octombrie.

De altfel, el a anuntat pe pagina personala de pe Facebook ca i-a cerut premierului Dacian Ciolos sa-l elibereze din functie inca de la inceputul lunii septembrie.

"Avand in vedere informatiile aparute in aceasta dimineata in mass-media, precizez urmatoarele: inca de la inceputul lunii septembrie am solicitat primului ministru ca, odata cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului in Inspectia Generala a Guvernului, dar nu mai tarziu de finalul lunii octombrie, sa fiu eliberat din functie, pentru a putea sa ma ocup de proiectele profesionale si academice amanate odata cu venirea la guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale in strainatate.

Citește și
Gabriel Oprea
"Tu vrei sa-ti rup picioarele?" Dezvaluiri despre "comportamentul generalului Oprea" in Guvern
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Primul ministru m-a rugat sa raman insa in continuare, pana la finalizarea mandatului actualului guvern.

Proiectul de OUG privind infiintarea Inspectiei Generale a Guvernului prevede ca la conducerea acestei noi structuri sa se afle un functionar public, in vederea asigurarii profesionalismului si stabilitatii structurii de control a guvernului." - a scris Valentin Mircea pe reteaua de socializare.

Aceasta decizie vine insa la scurt timp dupa ce a fost criticat pentru alte afirmatii, facute tot pe pagina personala de pe Facebook.

Dupa seismul care a avut loc recent in Romania, Valentin Mircea a scris ca institutiile statului au note maxime la simpozioane, dar cetatenii nu trebuie sa se bazeze pe ele cand va lovi un mare cutremur, mentionand ca nici televiziunile nu au oferit informatii despre seism menite sa linisteasca oamenii.

"Concluzia preliminara: institutiile statului roman au note maxime la simpozioane si umflat muschii, dar nu va bazati pe ele cand va lovi un mare cutremur. Mass-media si mai ales televiziunile sunt odioase: ore intregi nici macar nu au oferit vreo informatie elementara despre cutremur si nu au linistit oamenii", a scris sambata Valentin Mircea, pe pagina sa de Facebook.

In  replica, purtatorul de cuvant al Executivului, Liviu Iolu, a declarat ca seful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a vorbit in nume personal atunci cand s-a referit la cutremur, punctul de vedere exprimat de acesta nefiind si pozitia Guvernului.

"Valentin Mircea a vorbit in nume personal, aceasta nu este si pozitia Guvernului. Guvernul a analizat recent care este raspunsul autoritatilor la un cutremur cu consecinte deosebite, raportul a fost prezentat in Guvern si apoi public, impreuna cu concluziile si masurile necesare pentru siguranta populatiei", a precizat Iolu.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Institutiile statului criticate de un oficial guvernamental pentru cum au actionat dupa cutremur:
Institutiile statului criticate de un oficial guvernamental pentru cum au actionat dupa cutremur: "Nu va bazati pe ele"

"Institutiile statului au note maxime la simpozioane si-au umflat muschii, dar nu va bazati pe ele cand va lovi un mare cutremur". Aceasta este declaratia Sefului Corpului de Control al premierului.

"Tu vrei sa-ti rup picioarele?" Dezvaluiri despre "comportamentul generalului Oprea" in Guvern

Seful Corpului de Control al Guvernului, Valentin Mircea, face dezvaluiri despre comportamentul lui Gabriel Oprea din perioada in care era vicepremier.

Un inalt demnitar din Guvern renunta la masina de serviciu si trece la bicicleta.
Un inalt demnitar din Guvern renunta la masina de serviciu si trece la bicicleta. "Veti vedea in curand de ce fac asta"

Moda limuzinelor oficiale a trecut, spune unul dintre oamenii-cheie ai premierului Ciolos.

Recomandări
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene. 

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.