Surse: Regele Mihai ar fi fost operat la Londra si s-ar afla acum in Elvetia. Starea Majestatii Sale ramane critica

×
Codul embed a fost copiat

Starea de sanatate a Regelui Mihai este in continuare grava la doua zile dupa operatie, conform unor surse apropiate familiei regale a Romaniei.

Cum informatii oficiale nu au mai fost date presei, tot conform unor surse neoficiale, regele ar fi fost operat in Anglia la Londra. Si asta desi Consiliul Regal s-a reunit in Elvetia, in localitatea Morges. Acelasi Consiliu care, oficial, a fost primit de Majestatea sa pentru o intrevedere in cursul zilei de ieri. S-ar parea ca familia si cei apropiati s-au adunat la resedinta de la Aubonne, tot in Elvetia.

De 12 ani, Majestatea sa si regina Ana s-au retras in liniste aici la Aubonne, intr-o casa cocheta, la marginea padurii. De aici, din Aubonne, Regele a fost transportat de urgenta la spital, cand starea sa s-a inrautatit. Din nefericire, chiar si acum, la doua zile dupa operatie, starea Majestatii Sale ramane critica.

Potrivit unor surse neoficiale, Regele Mihai ar fi fost operat intr-o clinica specializata din Anglia. Oficial, insa, nimeni nu vorbeste despre asta.

"Potrivit unor surse neoficiale, Regele Mihai ar fi fost operat in Londra. Am incercat sa aflu daca tot aici este supus tratamentului complex si solicitant de care are nevoie. Am fost pe Harley Street unde se afla cabinete medicale exclusiviste, private pentru cei care au posibilitati financiare foarte mari. Am fost apoi la Spitalul Clinic de pe Harley Street. Acolo, dupa ce au verificat lista cu pacienti si dupa ce le-am spus ca este vorbe despre Regele Mihai, care este ruda cu regina Elisabeta a II-a, m-au indrumat catre spre spitalul Eduard al VII-lea unde sunt tratati de obicei membrii Casei Regale. La acest spital, o doamna de la receptie m-a invitat in culise si mi-a transmis ca ei nu pot divulga informatii chiar daca e vorba de Rege sau nu", relateaza din Londra Razvan Hanganu.

Citește și
Iliescu si regele MIhai la opera
Fostul presedinte Ion Iliescu, despre regele Mihai. De la "Ce sa caute vineri, la ora 2?" la "Un exemplu de echilibru"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Alte surse sustin ca Regele ar fi internat intr-o clinica din Elvetia, langa Morges, unde ar urma tratamentul post chirugical.

"Aici in oraselul elvetian Morges cei 6 membri ai consiliului regal au anuntat ca Regele Mihai se retrage din cauza bolii cumplite de care sufera si ca principesa Margareta devine Custodele Coroanei. A fost poate cel mai greu si trist anunt pe care Consiliul Regal l-a facut in cei 6 ani de cand il sfatuieste pe Majestatea Sa", relateaza din Elvetia Catalin Radu Tanase.

Principesa Margareta, primeste acum, la vasta de 66 ani, toate prerogativele de reprezentare publica ale tatalui sau, insa nu si calitatea de Sef al Casei Regale.

Principesa Margareta, succesoarea si fiica cea mare a Regelui Mihai s-a nascut departe de tara, la Lausanne, in 1949. Chiar si asa, tatal ei, majestatea sa, a avut grija ca an de an s-o invete sa-si iubeasca propriul popor, asa cum o facem fiecare dintre noi.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Ce spun istoricii despre retragerea Regelui Mihai din viata publica.
Ce spun istoricii despre retragerea Regelui Mihai din viata publica. "Un rege este rege, el a depus un juramant"

Chiar daca sanatatea sa este precara, Regele Mihai ramane seful Casei Regale a Romaniei. In mesajul transmis miercuri, Majestatea sa nu mentioneaza ca si-ar preda prerogativele, ci doar aparitiile publice, potrivit istoricilor.

Fostul presedinte Ion Iliescu, despre regele Mihai. De la
Fostul presedinte Ion Iliescu, despre regele Mihai. De la "Ce sa caute vineri, la ora 2?" la "Un exemplu de echilibru"

Din 1989 pana in 1997, presedintele Romaniei, Ion Iliescu, a spus “NU” revenirii in tara a regelui Mihai. Azi, acelasi Iliescu se declara ingrijorat de starea sanatatii fostului suveran. Cum a evoluat aceasta relatie?

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor România, care pare că a devenit un ghimpe în coasta sa.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.