Surse: Regele Mihai ar fi fost operat la Londra si s-ar afla acum in Elvetia. Starea Majestatii Sale ramane critica

Ultimul update: Duminica 06 Martie 2016 06:53
Data publicarii: Joi 03 Martie 2016 18:33
Categorie: Actualitate

Starea de sanatate a Regelui Mihai este in continuare grava la doua zile dupa operatie, conform unor surse apropiate familiei regale a Romaniei.

Cum informatii oficiale nu au mai fost date presei, tot conform unor surse neoficiale, regele ar fi fost operat in Anglia la Londra. Si asta desi Consiliul Regal s-a reunit in Elvetia, in localitatea Morges. Acelasi Consiliu care, oficial, a fost primit de Majestatea sa pentru o intrevedere in cursul zilei de ieri. S-ar parea ca familia si cei apropiati s-au adunat la resedinta de la Aubonne, tot in Elvetia.

De 12 ani, Majestatea sa si regina Ana s-au retras in liniste aici la Aubonne, intr-o casa cocheta, la marginea padurii. De aici, din Aubonne, Regele a fost transportat de urgenta la spital, cand starea sa s-a inrautatit. Din nefericire, chiar si acum, la doua zile dupa operatie, starea Majestatii Sale ramane critica.

Potrivit unor surse neoficiale, Regele Mihai ar fi fost operat intr-o clinica specializata din Anglia. Oficial, insa, nimeni nu vorbeste despre asta.

"Potrivit unor surse neoficiale, Regele Mihai ar fi fost operat in Londra. Am incercat sa aflu daca tot aici este supus tratamentului complex si solicitant de care are nevoie. Am fost pe Harley Street unde se afla cabinete medicale exclusiviste, private pentru cei care au posibilitati financiare foarte mari. Am fost apoi la Spitalul Clinic de pe Harley Street. Acolo, dupa ce au verificat lista cu pacienti si dupa ce le-am spus ca este vorbe despre Regele Mihai, care este ruda cu regina Elisabeta a II-a, m-au indrumat catre spre spitalul Eduard al VII-lea unde sunt tratati de obicei membrii Casei Regale. La acest spital, o doamna de la receptie m-a invitat in culise si mi-a transmis ca ei nu pot divulga informatii chiar daca e vorba de Rege sau nu", relateaza din Londra Razvan Hanganu.

Alte surse sustin ca Regele ar fi internat intr-o clinica din Elvetia, langa Morges, unde ar urma tratamentul post chirugical.

"Aici in oraselul elvetian Morges cei 6 membri ai consiliului regal au anuntat ca Regele Mihai se retrage din cauza bolii cumplite de care sufera si ca principesa Margareta devine Custodele Coroanei. A fost poate cel mai greu si trist anunt pe care Consiliul Regal l-a facut in cei 6 ani de cand il sfatuieste pe Majestatea Sa", relateaza din Elvetia Catalin Radu Tanase.

Principesa Margareta, primeste acum, la vasta de 66 ani, toate prerogativele de reprezentare publica ale tatalui sau, insa nu si calitatea de Sef al Casei Regale.

Principesa Margareta, succesoarea si fiica cea mare a Regelui Mihai s-a nascut departe de tara, la Lausanne, in 1949. Chiar si asa, tatal ei, majestatea sa, a avut grija ca an de an s-o invete sa-si iubeasca propriul popor, asa cum o facem fiecare dintre noi.

Ce spun istoricii despre retragerea Regelui Mihai din viata publica.

Ce spun istoricii despre retragerea Regelui Mihai din viata publica. "Un rege este rege, el a depus un juramant"

Liviu Pop, ministrul Educatiei, sustine o conferinta de presa dupa afisarea rezultatelor examenului de Bacalaureat

LIVE, de la ora 12:30, ministrul Educației, Liviu Pop, face declarații de presă

140 de pasageri, blocați pe Aeroportul din Sibiu, după ce aeronava s-a defectat

Iohannis și-a amânat vizita în Ucraina, din cauza adoptării Legii educației

Iohannis critică autoritățile, după evenimentele din Vest. ”Am fost neplăcut surprins”

Explicațiile autorităților după ce ”furtuna de proporții” anunțată a blocat Bucureștiul

LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 21 septembrie 2017

Primar Dumbrava

O urmă de pantof lăsată pe un scaun a dat naștere unui scandal uriaș în Dumbrava

O contabilă ar fi delapidat un spital județean cu 4 milioane de lei, în ultimii 5 ani

Militar român, rănit în timpul unui exercițiu în largul Mării Negre

Amendă de 70.000 de lei și închisoare cu suspendare, după ce au ucis o capră neagră

Militarul român ucis în Afganistan, condus de sute de oameni pe ultimul drum

Descindere de forțe în Constanța, în urma unui apel la 112