Cinci anchete dupa moartea lui Ioan Gyuri Pascu. De cate ori a sunat la 112 sotia si cum s-a ajuns la Cod Rosu de interventie

×
Codul embed a fost copiat

Actorul Ioan Gyuri Pascu a primit vineri ultimele aplauze. Cei care l-au iubit si-au luat ramas bun de la el si l-au condus pe ultimul drum.

Intre timp, cinci anchete investigheaza moartea lui. Procurorii au deschis un dosar de cercetare pentru omor, fara sa fie stabilit un suspect. Trebuie sa analizeze toate documentele pe care le-au completat medicii cand au fost chemati la casa artistului. Politistii au ridicat vineri dosarul de la Ambulanta Bucuresti, dupa ce joi au luat de la SMURD defibrilatorul folosit la resuscitare.

Ancheta in cazul mortii lui Ioan Gyuri Pascu se anunta a fi una lunga si anevoioasa. Politistii ii vor chema la audieri pe apropiatii lui pentru a afla informatii referitoare la starea de sanatate. Acelasi lucru se va intampla si cu medicii si asistentele care au intervenit in acea dimineata.

Politistii au ridicat defibrilatorul pe care medicul SMURD l-a folosit in incercarea de a-l resuscita pe actor. In interiorul aparatului este un card de memorie in care se regasesc si manevrele facute de paramedici dar si starea pacientului din acele secunde, daca inima ii mai batea.

Bogdan Oprita, seful SMURD Bucuresti: "Aparatul era functional, avea testul de siguranta facut pe 31 martie, deci revizia periodica anuala care se face conform recomandarii producatorului. Este prevazuta o revizie anuala in care se fac mai multe teste, inclusiv testul de siguranta electrica. A fost facut si nu a fost nicio problema. De atunci a fost folosit.''

Citește și
ioan gyuri pascu
Patru anchete in jurul mortii lui Ioan Gyuri Pascu. MS: "Informatiile denota o posibila abordare terapeutica superficiala"
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Politistii au mers si la sediul Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov, de unde mai multe documente.

Au cerut, printre altele, fisa pacientului, pe care medicul ajuns primul la casa actorului a completat-o dupa ce l-a consultat, dar si actele care arata ce aparatura trebuia sa aiba doctorul la el si ce obligatii avea, odata ajuns la caz. Toate sunt prevazute in regulamentul de ordine interioara si fisa postului.

Medicul de la Ambulanta, a carui interventie este pusa la indoiala, a fost sanctionat de superiorii sai, dar isi continua activitatea. Asta pana cand un for superior va decide contrariul.

Alis Grasu, manangerul Ambulanta Bucuresti: ''Nu cred ca se pune problema de suspendare, pentru ca oricum avem foarte putin personal.''

Insa, Serviciul Ambulanta a inceput o noua investigatie interna in legatura cu a doua ambulanta, care a fost trimisa la fata locului. Acesta ar fi ajuns in 10 minute, timp pe care oficialii il considera mare.

Serviciul de telecomunicatii Speciale a precizat ca in noaptea de duminica spre luni de la casa lui Ioan Gyuri Pascu s-au facut 3 apeluri la 112. Primul a fost la 03:23, iar in urma lui, prima ambulanta s-a prezentat la pacient acasa 11 minute mai tarziu, sustin reprezentantii Servicului de Ambulanta. A plecat, iar la 04:42 fosta sotie a lui Gyuri Pascu a sunat din nou la 112, spunand ca artistul se simte in continuare rau. Pana sa ajunga ambulanta, femeia a sunat iarasi 8 minute mai traziu (04:53), spunand ca Gyuri nu mai respira. A fost declarat cod rosu si au fost trimise 2 echipaje SMURD si o a doua ambulanta.

Bogdan Oprita, seful SMURD Bucuresti: "A ajuns intai echipajul de prim-ajutor, care a initiat procedurile de resuscitare cardio-pulmonare, conform competentelor pe care le aveau. Inclusiv, administrarea unui soc electric extern, dupa care a sosit si echipajul de Terapie Intensiva, care a continuat procedura de resuscitare, de data aceasta procedura de resuscitare avansata. Din nefericire, nu a fost urmat de un rezultat favorabil acest proces."

In cadrul anchetei autoritatile trebuie sa analizeze aceste informatii si sa stabileasca daca exista o culpa medicala. Pe de o parte, este investigata actiunea primului medic sosit la Ioan Gyuri Pascu, daca l-a tratat superficial. Pe de alta parte, procurorii si politistii vor sa afle daca toate echipajele de salvare implicate si-au facut datoria.

STS, in cazul Ioan Gyuri Pascu: Au fost efectuate trei apeluri la 112

Sotia actorului Ioan Gyuri Pascu a apelat, in dimineata zilei de 26 septembrie, de trei ori numarul unic de urgenta 112, au precizat vineri pentru AGERPRES reprezentantii Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

"In urma cautarilor efectuate in baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 Bucuresti, au fost identificate trei apeluri referitoare la evenimentul descris de dumneavoastra si petrecut in data de 26 septembrie anul curent, la orele 3,23, 4,42 si 4,53", se arata intr-un raspuns oficial al STS.

Potrivit sursei citate, persoana care a efectuat primul apel a anuntat o urgenta medicala, motiv pentru care acesta a fost transferat Dispeceratului de Urgenta al Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov.

"Apelanta a revenit precizand ca, desi la adresa a fost un echipaj de ambulanta, nu stie ce are pacientul, motiv pentru care apelul a fost transferat imediat catre acelasi dispecerat. La ultimul apel s-a anuntat ca starea pacientului s-a agravat, cazul intrand in zona de competenta a ISU - SMURD catre care a fost directionat", au explicat reprezentantii STS.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Dosar penal pentru omor in rem in cazul lui Gyuri Pascu. Greselile grave pe care le-a facut primul doctor care l-a consultat
Dosar penal pentru omor in rem in cazul lui Gyuri Pascu. Greselile grave pe care le-a facut primul doctor care l-a consultat

Procurorii ancheteaza moartea lui Ioan Gyuri Pascu si deschid un dosar penal. Deocamdata fac cercetari in rem pentru infractiunea de omor, insa investigatia este abia la inceput.

Patru anchete in jurul mortii lui Ioan Gyuri Pascu. MS:
Patru anchete in jurul mortii lui Ioan Gyuri Pascu. MS: "Informatiile denota o posibila abordare terapeutica superficiala"

Moartea lui Ioan Gyuri Pascu este anchetata de politie, de Serviciul de ambulanta, corpul de control al ministrului Sanatatii si Colegiul Medicilor.

Cauza oficiala a decesului actorului Ioan Gyuri Pascu. De ce a cerut familia o necropsie la INML
Cauza oficiala a decesului actorului Ioan Gyuri Pascu. De ce a cerut familia o necropsie la INML

Cauza decesului actorului Ioan Gyuri Pascu a fost afectiunea de cord de care suferea, pe fondul diabetului preexistent, a declarat marti, pentru News.ro, directorul medical al Institutului National de Medicina Legala (INML), Salem Abdo.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.