Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ancheta DNA la partidul condus de Gabriel Oprea. Ce ar fi facut UNPR cu banii stransi pentru sinistrati

Ontanu si Oprea la UNPR

Procurorii anticoruptie fac cercetari pentru a afla unde au ajuns sumele stranse de Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei in folosul celor afectati de inundatii, afirma surse judiciare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ancheteaza modul in care ar fi fost cheltuite de catre UNPR anumite sume de bani, au declarat vineri, pentru AGERPRES, surse judiciare. In acest caz, sustin sursele citate, procurorii anticoruptie au efectuat, in luna decembrie, perchezitii la sediul Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei. Anchetatorii fac cercetari intr-un dosar privind modul cum au fost cheltuite anumite sume.

Potrivit surselor citate, ar fi vorba de sume de bani pe care le-ar fi strans pentru sinistrati. DNA verifica faptul ca au fost facute campanii de strangere de fonduri pentru sinistrati insa exista suspiciuni ca acestea ar fi fost cheltuite pentru partid.

UNPR a precizat vineri, legat de informatia potrivit careia DNA verifica modul cum au fost cheltuite unele fonduri de catre partid, ca procurorii au solicitat, in decembrie 2015, documente privind modul de constituire a Fondului "Solidaritatea" si destinatia finala a sumelor incasate in acest cont.

"In legatura cu informatia din presa potrivit careia DNA verifica modul cum au fost cheltuite unele fonduri de catre UNPR, facem urmatoarele precizari: subiectul se refera la solicitarea, in decembrie 2015, de catre DNA, a unor documente privind modul de constituire a Fondului 'Solidaritatea' si destinatia finala a sumelor incasate in acest cont. Precizam ca, in mai 2010, UNPR a anuntat deschiderea unui fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectati de criza financiara. UNPR a lansat, la acel moment, o invitatie catre politicieni, parlamentari, agenti economici si catre toti cei care doreau sa contribuie sa faca donatii in contul respectiv. Persoane din conducerea partidului au facut, la randul lor, donatii in cont, din veniturile personale", informeaza UNPR intr-un comunicat de presa remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ulterior, Ministerul Finantelor Publice a deschis un cont de solidaritate cu acelasi scop - diminuarea efectelor crizei economice. UNPR a varsat, in data de 12 octombrie 2010, in contul deschis de MFP toate sumele acumulate din donatii cu aceasta destinatie. UNPR a pus la dispozitia DNA toate documentele solicitate, se mai arata in comunicat. 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 15 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: DNA, UNPR, sinistrati, perchezitii, ancheta, Gabriel oprea,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed