Structura anului şcolar 2017-2018. Elevii se întorc luni la ore

elevi stiri

Structura anului şcolar 2017-2018 însumează 176 zile lucrătoare (35 de săptămâni), cursurile urmând să înceapă luni, 11 septembrie.

Semestrul I al noului an şcolar se va derula în perioada 11 septembrie 2017 - 2 februarie 2018, iar semestrul al II-lea între 12 februarie 2018 şi 15 iunie 2018.

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (23 decembrie 2017 - 14 ianuarie 2018), vacanţa intersemestrială (3 - 11 februarie 2018), vacanţa de primăvară (31 martie - 10 aprilie 2018) şi vacanţa de vară (16 iunie - 9 septembrie 2018).

Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 28 octombrie - 5 noiembrie 2017.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în 25 mai 2018, iar pentru clasa a VIII-a, în 8 iunie 2018.

Citește și
Bucuresti
Prognoza meteo. Cum va fi vremea în prima zi de școală
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Reprezentanţii Ministerul Educaţiei mai arată că programul naţional "Şcoala altfel”, cu durata de cinci zile consecutive lucrătoare, poate fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 - 31 mai 2018, pe baza unei planificări care rămâne la decizia şcolilor.

Desfăşurarea programului "Şcoala altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale, precizează ministerul.

Astfel, tezele semestriale vor fi programate, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific, mai arată reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Potrivit ordinului ministrului Educaţiei, nu vor avea loc cursuri în zilele libere prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil în învăţământ (recent semnat).

"Unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare judeţene vor marca prin manifestări specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei şcoli, zilele de 5 octombrie (Ziua internaţională a educaţiei) şi 5 iunie (Ziua învăţătorului)", potrivit MEN.

Totodată, în situaţii deosebite, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

"Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură cele 167 de zile de cursuri prevăzute în ordin, precum şi a posibilităţii ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele şi evaluările naţionale organizate în sistemul naţional de învăţământ", mai spun reprezentanţii ministerului.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Peste 9.000 de poliţişti vor supraveghea începerea anului şcolar
Peste 9.000 de poliţişti vor supraveghea începerea anului şcolar

Aproape 9.500 de poliţişti vor fi mobilizaţi în zona şcolilor luni, când elevii revin la cursuri după o vacanţă de aproape trei luni

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în prima zi de școală
Prognoza meteo. Cum va fi vremea în prima zi de școală

Duminică vremea va fi frumoasă şi caldă în majoritatea zonelor ţării. Câţiva nori mai apar dimineaţă în regiunile estice, iar după-amiază la deal şi la munte, însă doar izolat va plouă slab.

Încă un scandal în învățământ. Ministrul Pop a anunțat declanșarea unei anchete
Încă un scandal în învățământ. Ministrul Pop a anunțat declanșarea unei anchete

Încă un scandal în învățământul românesc. Ministrul Educație, Liviu Pop, a anunțat că a declanșat o anchetă internă prin care să care să verifice cum a fost posibil ca anul trecut să fie vândute elevilor manuale auxiliare neautorizate și neacreditate.

Cât mai costă prima zi de școala a copiilor.
Cât mai costă prima zi de școala a copiilor. "Mă omoară, sunt nişte scoruri!"

Astăzi au început cursurile în şcolile private şi nu mai sunt multe zile până începe şi în cele de stat.

Recomandări
Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie
Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie

Doar trei zile mai sunt până când vom intra în spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene.