Statul roman a decis sa se implice in batalia pentru custodia Alessiei Cristescu. "Romania e tara in care noi suntem acasa"

Ultimul update: Vineri 04 Martie 2016 07:06
Data publicarii: Marti 01 Martie 2016 19:09
Categorie: Actualitate

Irina Cristescu nu mai este singur in batalia pentru custodia fetitei sale, Alessia. Statul roman, prin Protectia Copilului, se va implica in acest proces.

Pasul a fost facut dupa ce tanara, acuzata de sot, de rapire internationala, a cerut ajutorul Comisiei de Abuzuri din Parlamentul Romaniei. Pana acum, decizia Tribunalului Bucuresti a fost in favoarea tatalui, magistratii considerand ca locul copilei de doi ani este in Mexic, alaturi de el.

In luna februarie, dupa un proces de doi ani, o instanta din Romania a decis ca fetita cuplului Cristescu-Bitar trebuie sa ii fie data tatalui in custodie.

Disperata ca ii va fi smulsa din brate fetita, mama a cerut ajutorul Comisiei de Abuzuri din Parlamentul Romaniei.

Mircea Man, presedinte comisia de abuzuri: "Am vorbit cu Ministrul Justitiei. Am cerut Directiei copilului, conform legii sa fie parte in acest proces sa faca si ei recurs pe langa casa de avocatura. vom vedea sentinta finala si cred ca nu poate fi una decat in favoarea minorului"

Asadar statul roman, reprezentat de Protectia Copilului, va lupta in instanta, alaturi de avocatii familiei Cristescu, improtriva lui Hector Bitar, pentru ca Alessia sa ramana in Romania.

In fata judecatorilor, ar putea cantari si petitia semnata de 9000 de romani, in campania lansata "Save Alessia".

Irina Cristescu:"Romania e tara in care noi suntem acasa. Le multumesc din inima si din suflet colegilor, prietenillor, cunoscuti si necunoscuti care ne sunt alaturi, de mine si de Alessia"

Indiferent de sustinerea pe care o are, Irina Cristescu este legata de maini si de picioare deocamdata. Pana cand nu soseste motivarea deciziei instantei, nu se poate face recurs, asadar nu poate incepe alt proces.

Irina Cristescu a sosit in Romania impreuna cu Alessia, acum doi ani, cand cea mica avea doar doua luni. Casatorita cu celebrul arhitect mexican Hector Bitar, romanca ar fi citit un mesaj in telefonul acestuia din care ar fi aflat ca sotul ar fi planuit sa ii rapeasca fetita si sa o omoare pe ea. Atunci, sprijinita de FBI, Irina a plecat cu Alessia care are 2 cetatenii - americana si romana - si a venit in Romania.
 

Irina Cristescu lupta pe toate planurile pentru a-si tine copilul in Romania.

Irina Cristescu lupta pe toate planurile pentru a-si tine copilul in Romania. "Alessia a crescut frumos si sanatos aici"

scandal spital

Incident tragic la priveghi, după ce un om a fost lovit intenţionat cu maşina

Se înființează o direcție nouă, pe lângă DNA și DIICOT, pentru magistrații penali

București este orașul cu cel mai rău trafic auto din Europa

cutremur Vrancea

Cutremur cu magnitudinea 3,8, în Vrancea

Schimbări în justiție. Președintele României nu va mai numi șef la DNA

Stafilococ, găsit în piureul de cartofi servit copiilor cazaţi la pensiunea din Păltiniş