Starea drumurilor: raman inchise doua tronsoane de autostrada si noua segmente de drumuri nationale. Zeci de trenuri anulate

×
Codul embed a fost copiat

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane anunta ca din cauza zapezii si a viscolului, sunt inchise mai multe sectoare de drumuri nationale.

Evitati litoralul! Acolo este cel mai rau. Pot sa confirme cele aproape 500 de persoane evacuate de pe drumurile din judetul Constanta si de pe Autostrada Soarelui inca impracticabila. Avand in vedere situatia, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a ordonat retragerea echipajelor din locurile in care vremea s-a imbunatatit si dislocarea acestora in Dobrogea. Pe de alta parte, zeci de trenuri sunt anulate iar luni scolile din 20 judete vor fi inchise.

Intreg judetul Constanta a fost afectat de visolul din ultimele zile iar orasul port si localitatile din jur isi revin cu greu. Mii de oameni au ramas fara caldura si curent electric. Intre Valul lui Traian si Constanta de vineri si pana duminica, 100 de persoane au fost scoase, cu greu, de pompieri. Zeci de masini au fost abandonate. Speriati, unii dintre soferi au plecat pe jos, spre case, pe viscol riscandu-si si mai tare vietile.

Un barbat a mers patru kilometri pe jos. Abia astazi s-a intors dupa autoturism. "A fost rau, mi-a fost teama ca nu o sa supravietuiesc. Am luat un microbuz si dupa aia am luat-o pe jos."

Citește și
Carmen Dan
S-a suparat ministrul de Interne: "O sa-l rog pe premier sa dispuna incetarea exercitarii pentru prefectul de la Giurgiu"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Inca sunt probleme pe drumurile din Dobrogea. Doua tronsoane de autostrada-A2 Bucuresti, Constanta-si A4 Ovidiu-Agigea sunt inchise la fel ca si cateva tronsoane de drumuri nationale, cele mai multe in judetele Tulcea, Constanta, Braila. Circulatia feroviara este in continuare ingreunata de visol si ger dar nu sunt trenuri blocate. Zeci de curse au fost insa anulate iar altele ajung cu intarzieri mari. Mai grav este ca in anumite situatii este cumplit de frig in compartimente iar calatorii sufera ingrozitor.

UPDATE Starea drumurilor la 19:00| CLICK AICI PENTRU HARTA INTERACTIVA CU STAREA DRUMURILOR LIVE

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, din cauza zapezii si a viscolului, sunt inchise doua tronsoane de autostrada si noua segmente de drumuri nationale, astfel:

A2 Bucuresti – Constanta (tronsonul Lehliu-Gara – Constanta, pe care vantul spulbera zapada);
A4 Ovidiu - Agigea;

JUDETUL CONSTANTA:

• DN 3 Ostrov - Murfatlar;
• DN 22;
• DN 3C;
• DN 38;

(au fost redeschise, cu restrictie de 7,5 tone, DN 3 Murfatlar - Constanta si
DN22C Cernavoda - Murfatlar; a fost redeschis si DN 22A);

JUDETUL GALATI:

• DN 24D Tulucesti - limita Vaslui;

JUDETUL IASI:

• DN 28A Targu Frumos – Pascani - Motca

JUDETUL TULCEA:

• DN 22D Horia - Atmagea - intersectie cu DN22A;
(au fost redeschise, in conditii de iarna, DN 22 Smardan - Macin - Tulcea - Baia, DN22A Cataloi - limita cu judetul Constanta, DN22D Macin - Horia, DN22D Ciucurova - Doua Cantoane, DN22F Horia - Nalbant).

JUDETUL VASLUI:

• DN 24A Murgeni - Falciu;

JUDETUL SUCEAVA:

• DN 17 Suceava - Paltinoasa a fost inchis temporar, din cauza viscolului care reduce vizibilitatea. Autovehiculele au fost deviate pe DN2E Gura Humorului - Spataresti si DN2 Spataresti - Suceava;

Drumuri cu restrictie de tonaj:

JUDETUL GALATI:

• DN 26 (7,5 tone) ;
• DN 26A (7,5 tone);

JUDETUL CONSTANTA:

• DN 3 Murfatlar - Constanta (7,5 tone);
• DN 22C Cernavoda - Murfatlar (7,5 tone);

LISTA trenurilor anulate de CFR

Intre Caracal si Craiova, feroviarii intervin, duminica seara, pentru siguranta circulatiei trenurilor, la temperaturi de -17 grade Celsius, in conditii de vant de 70 de kilometri pe ora, anunta CFR Infrastructura. In total, duminica au fost anulate 94 de trenuri, majoritatea deservind zona de est a tarii. Pentru siguranta traficului, feroviarii lucreaza, intre Caracal si Craiova, in conditii de temperaturi de -17 grade Celsius si vant puternic, cu rafale de 50-70 de kilometri pe ora, transmit reprezentantii CFR Infrastructura, intr-un mesaj postat pe Facebook. Pe de alta parte, CFR Calatori a anulat, in total, duminica, 94 de trenuri, majoritatea dintre cele care fac legatura intre Capitala si estul tarii. 92 dintre trenurile anulate urmau sa circule duminica, iar doua dintre ele, luni.

Peste 5.300 de pompieri cu 2.848 de mijloace au actionat in ultimele 24 de ore, in peste 2.300 de misiuni

Peste 5.300 de pompieri cu 2.848 mijloace de interventie au actionat in ultimele 24 de ore pentru deblocarea si salvarea persoanelor surprinse de viscol pe anumite tronsoane de drum, precum si pentru preluarea persoanelor cu afectiuni medicale din zonele greu accesibile, informeaza IGSU.

In judetele afectate de viscol si ninsori, pompierii s-au deplasat cu senilate si autospeciale pentru victime multiple, avand ca deschizator de drumuri autofrezele din dotare, pentru preluarea a 102 femei insarcinate si 29 persoane care necesitau dializa, iar ulterior le-au transportat la centrele medicale specializate, se arata in comunicatul citat.

Totodata, in aceasta perioada pompierii militari au participat, alaturi de autoritatile locale, la peste 2.300 misiuni de patrulare si transport, in urma carora 324 de persoane fara adapost au fost relocate in unitatile de primiri urgente sau in locatii ale autoritatilor locale.

De asemenea, in conditii meteorologice extreme, 425 persoane au fost deblocate si evacuate de pe Autostrada Soarelui (A2).

Avand in vedere situatia din zona Dobrogei, pentru optimizarea misiunilor operative, IGSU a ordonat retragerea echipajelor de interventie din zonele unde vremea s-a imbunatatit si dislocarea acestora in judetul Constanta, unde, in continuare, se inregistreaza efecte considerabile. Astfel, pompierii constanteni vor primi in sprijin: patru autofreze de la ISU Arges, ISU Botosani, ISU Iasi si ISU Olt, precum si patru senilate de la ISU Giurgiu, ISU Harghita, ISU Mures si ISU Prahova.

Concomitent cu misiunile pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteorologice, in ultimele 72 ore, la nivel national, pompierii au fost solicitati sa intervina la 3.889 situatii de urgenta, dintre care 353 incendii, 3003 pentru acordarea primului ajutor si asistentei medicale de urgenta, 17 misiuni de descarcerare, precum si 422 misiuni pentru salvare din medii ostile vietii sau alte situatii de urgenta, adauga sursa citata.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
​Asociația
​Asociația "București fără ei" a lansat concursul "Cel mai mare șobolan"

Asociația "București fără ei" a lansat concursul "Cel mai mare șobolan"

S-a suparat ministrul de Interne:
S-a suparat ministrul de Interne: "O sa-l rog pe premier sa dispuna incetarea exercitarii pentru prefectul de la Giurgiu"

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat sambata ca ii va cere premierului Sorin Grindeanu sa dispuna "incetarea exercitarii functiei" in cazul prefectului de Giurgiu.

Sute de oameni au cerut ajutor in Bucuresti de la medici, in ultimele ore. Care sunt primele semne ale hipotermiei
Sute de oameni au cerut ajutor in Bucuresti de la medici, in ultimele ore. Care sunt primele semne ale hipotermiei

Sunt 16 ore de cand ninge neincetat in Capitala, timp in care sute de oameni au cerut ajutorul medicilor.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.