Sorin Oprescu a depus o plangere impotriva judecatoarei din procesul sau. Ce se va intampla cu interceptarile din dosar

Ultimul update: Duminica 13 Martie 2016 07:20
Data publicarii: Joi 10 Martie 2016 14:56
Categorie: Actualitate

Sorin Oprescu a declarat razboi judecatoarei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti, cea care a respins contestia fostului edil la decizia de arestare preventiva.

Sorin Oprescu a fost joi la CSM insotit de avocatul sau Viorel Mocanu. Ei au depus o sesizare in care sustin ca judecatoarea Camelia Bogdan ar fi savarsit abateri disciplinare cand a judecat si s-a pronuntat asupra masurii preventive.

Oprescu a spus ca doreste un proces echitabil si a adaugat ca a dat de buna credinta declaratia in fata judecatorului de drepturi si libertati. "Am depus o plangere impotriva judecatoarei Bogdan Camelia, pentru ca in sedinta de judecata in care era vorba despre validarea sau nu a arestarii doamna judecator a facut apel la o serie intreaga de fapte care nu aveau nicio legatura cu presupusa fapta. Ba, mai mult decat atat, consider ca si-a depasit obligatiunile luand un rol de 'procuror sef' si recomandand procurorului, ca si cand as fi fost absolut vinovat si ar fi fost vorba despre o sentinta si nu de o discutie asupra starii preventive, iar procurorul de caz a urmat intru totul toate aceste recomandari".

La randul sau, avocatul Viorel Mocanu a anuntat ca vor fi contestate interceptarile din dosar, pentru ca permite momentul procesual si pentru ca in aceasta cauza DNA a avut sprijinul SRI.

"Reprezinta undeva la 30% din materialul probator pe care se sustine acuzatia. In sarcina domnului Oprescu vorbim doar de patru interceptari ambientale care (...) nu au o relevanta in sustinerea acuzatiei, dar daca vor fi anulate este cu atat mai bine. (...) Curtea de Apel Bucuresti va dispune", a spus Mocanu.

Sorin Oprescu a scapat si de arestul la domiciliu. Unde ar putea munci primarul suspendat al Capitalei

El a mai spus ca judecatorii au invocat o serie intreaga de mijloace de proba, care, in opinia apararii, au fost obtinute in mod nelegal.

In ianuarie 2016, Oprescu a revenit ca angajat al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, el lucrand in aceeasi sectie de chirurgie. Asta dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a admis o cerere de inlocuire a arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar, in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis in judecata alaturi de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa - director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti si ulterior al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu - directorul Directiei Economice din Primaria Generala a Capitalei, Florin Supeala - director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti, Claudiu Bengalici - administrator al unei societati comerciale, Cristian Stanca (fostul sau sofer), Ruxandra Avasiloae - director general al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infractional organizat, constituit de directorul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop savarsirea de infractiuni de coruptie, mai precis dare si luare de mita, din sume provenite din bugetul municipalitatii.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de coruptie.

Solomon Wigler, fost consilier al lui Oprescu, condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare. Suma confiscata de instanta

Solomon Wigler, fost consilier al lui Oprescu, condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare. Suma confiscata de instanta

protest

Comentarii în lanț, după ce Euronews și-a pus la cover pe Facebook o fotografie de la protestele de sâmbătă

Loteria bonurilor fiscale 21 ianuarie 2018. Rezultatele extragerii

Supărați că Bucureștiul a arătat ca sub asediu: ”Armuri ca la război. Merg ca nişte fantome”

Firme închise, din lipsă de angajați: "Cu banii ne rugăm de ei şi nu vor să vină la muncă”

Tudor Chirilă, Mihai Șora, Gabriel Liiceanu, printre protestatari: "Arătăm că nu vrem aşa cum vor ei"

Protest mut în Piața Victoriei. Flash mob cu oameni legați la ochi

loto 6/49

LOTO 6/49. Numerele extrase duminică, 21 ianuarie 2018

Mesajele protestatarilor: ”Nu mai reprezentăm nimic pentru ţara asta, suntem buni doar în preajma alegerilor!”

Marian Godină, jignit pe Facebook de o colegă de breaslă, după ce a postat poze cu jandarmul violent

Județul din România cu cele mai multe şi mai groaznice accidente din ţară din ultimul an

Accident la locul de muncă, suferit de un tânăr aflat în probe pentru angajare. Măsurile luate de autorități

Un elev din Târgu Jiu a găsit un portofel plin cu bani. Locul în care s-a oprit prima dată