Sicriul cu trupul alpinistei Geta Dor Popescu a ajuns acasa. Miercuri, zi de doliu in orasul Rasnov

×
Codul embed a fost copiat

Sunt zile grele, de doliu, la Rasnov, in localitatea unde a crescut alpinista Geta Dor Popescu.

Sicriul cu trupul neinsufletit al copilei a ajuns luni seara acasa. Si toti cei care au cunoscut-o pe adolescenta curajoasa au asteptat-o cu inima franta de durere.

Nu este mai usor nici pentru familia lui Erick Gulacsi. Trupul baiatului de 12 ani, si el alpinist, va fi incinerat la Cluj. Pentru Geta, ultimul drum va fi miercuri si se va opri la poalele muntelui, cel care a insemnat pentru ea si viata, si moarte.

Dupa un drum lung de aproximativ 300 kilometri, trupul neinsufletit al Getei Dor Popescu a ajuns luni seara, in jurul orei 20, acasa la Rasnov. Sora cea mare a alipinistei, Crina, nu s-a dezlipit de sicriu. Doborata de durere, cu greu a reusit sa spuna cateva cuvinte.

Crina Coco Popescu: "E un moment foarte, foarte urat... Dupa inmormantare promitem sa vorbim si sa raspundem la orice. Acuma chiar va rog sa ne intelegeti ca nu putem."

Citește și
accident Retezat
Salvamontistii spun ca cei 2 copii alpinisti morti in Retezat nu purtau casca. Ce a rezultat in urma examenului medico-legal
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Colegi de clasa, prieteni de familie, oficialitati si oameni simpli din orasul Rasnov au asteptat-o pe Geta la capela catedralei Sfantul Nicolae. Au aprins o lumanare, s-au rugat si au pastrat un moment de reculegere in memoria copilului care si-a depasit cu mult limitele. Un copil care - peste o luna - ar fi implinit 14 ani...

Localnic:"Regrete, regrete in primul rand in calitate de mama. Am asteptat-o... cu durere in suflet.."

Autoritatile locale din Rasnov vor sa declare miercuri - zi de doliu in oras.

Liviu Butnariu, Primarul Orasului Rasnov: "Este o seara trista pentru localitatea noastra, am pierdut un copil si un om de baza al orasului, o seara in care chiar nu stiu ce sa spun. Primaria o sa fie alaturi de familia indurerata."

Geta Dor Popescu va fi inmormantata miercuri la Rasnov, in cimitirul de la poalele muntelui, care i-a fost loc de joaca. Intre timp, ancheta privind tragedia din Retezat continua.

Luni, medicii legisti din Deva au facut necropsiile celor doi adolescenti si au stabilit ca amandoi au pierit pe loc. Medicii spun ca Geta Dor Popescu si Erik Gulacsi au fost loviti in timp ce erau in pozitie verticala, apoi avalansa i-a izbit de o stanca.

Dan Marculescu IML: "Au decedat in urma unor traumatisme cranio-cerebrale cu fracturi craniene la baza si hemoragie meningo-cerebrala. Banuiesc ca daca ar fi avut casca, aceasta cauza nu s-ar fi produs."

Sase oameni au fost audiati luni de politistii, care au deschis un dosar IN REM pentru ucidere din culpa. Mai mult, daca se dovedeste ca tatii au ignorat intentionat avertizarile salvamontistilor, Directia pentru Protectia Copilului va analiza situatia din familia Gulacsi. In acest caz, tatal si-a dus pe munte atat baiatul, pe Eric, cat si pe sora acestuia in varsta de 16 ani.

Tot luni, tatal Getei Popescu, Ovidiu Popescu, a fost externat de la Spitalul din Hunedoara, pe proprie raspundere, dupa ce medicii i-au recomandat sa ramana o zi sub supraveghere.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
"Era un copil maturizat inainte de vreme". Chinul si traumele fizice din spatele performantelor Getei Popescu

Tragedia in care au murit cei doi copii alpinisti, dusi de tatii lor intr-o expeditie dura in Retezat, in ciuda avertizarilor de avalansa, a starnit un val de emotie in societatea romaneasca.

Salvamontistii spun ca cei 2 copii alpinisti morti in Retezat nu purtau casca. Ce a rezultat in urma examenului medico-legal
Salvamontistii spun ca cei 2 copii alpinisti morti in Retezat nu purtau casca. Ce a rezultat in urma examenului medico-legal

Avalansa din Retezat care a ucis doi copii nevinovati scoate la iveala adevaruri dureroase, multe stiute, dar nespuse.

Salvamontistul care a recuperat trupurile lui Erik Gulacsi si Geta Dor Popescu:
Salvamontistul care a recuperat trupurile lui Erik Gulacsi si Geta Dor Popescu: "Nu au stiut sa mearga pe munte. Punct"

Apar noi detalii dupa avalansa din Retezat care a luat viata a doi adolescenti, sperante ale alpinismului romanesc.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.