Si bogatii sunt verificati cateodata. Dimensiunea averilor celor patru oameni de afaceri perchezitionati in dosarul Microsoft

×
Codul embed a fost copiat

Perchezitiile din dosarul Microsoft i-au vizat joi si pe oamenii de afaceri Dorin Cocos, Remus Truica, Dinu Pescariu si Nicolae Dumitru.

"Fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase, Remus Truica este unul dintre cei mai bogati oameni din Romania. Acelasi lucru l-am putea spune si despre Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, despre Nicolae Dumitru, stapanul de la NIRO, si pe aceasta lista ar putea intra si numele fostului tenismen - Dinu Pescariu. Vorbim despre patru persoane care au stat destul de departe de lumina reflectoarelor in acesti ani si asta pentru ca nu au vrut ca oamenii sa le stire averile. Tocmai asta au incercat sa afle procurorii anticoruptie: care este dimensiunea averilor lor?" a relatat Ovidiu Oanta, corespondent ProTV.

Remus Truica

Remus Truica a fost multa vreme un om de afaceri discret. Cu o avere impresionanta, ce s-ar ridica la 35 de milioane de euro, acesta a intrat in atentia opiniei publice odata cu divortul de Irina Truica. Asa am aflat ca Remus Truica a fost seful de cabinet al premierului Adrian Nastase in perioada 2002-2004 si ca se ocupa cu afaceri inca din 1999. Presa a vorbit despre contracte preferentiale cu statul pe care Truica le-ar fi obtinut, insa acestea nu au facut obiectul unei anchete.Care sunt afacerile sale actuale ? Truica nu vorbeste despre ele.

Si-a cumparat insa un apartament de lux la Monte Carlo, o vila in Caraibe, si domeniul impresionant de la Snagov, care se intinde pe cateva hectare. Acestor proprietati li s-ar adauga mai multe conturi, bijuterii si tablouri de valoare. Truica are si datorii. Trei milioane de euro sunt banii pe care o banca incearca sa ii recupereze de la el si a pornit actiunea de executare silita. In prezent, omul de afaceri este actionar la doua societati comerciale din Capitala.

Citește și
Valerian Vreme, Ecaterina Andronescu, Serban Mihailescu
Senatorii au reusit sa-i mai scape putin pe doi fosti ministri de intalnirea cu procurorii. DNA are "verde" doar pentru Vreme
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Dorin cocos

Dorin Cocos a intrat si el in atentia opiniei publice datorita contractului pe care firma sa Dalli l-a semnat cu Primaria Capitalei. Prin acesta, Cocos avea in grija toate locurile de parcare din Bucuresti. Cu o investitie minima, trasand pe sosea dungi de vopsea si indicatoare rutiere cu parcare cu plata, Cocos a incasat milioane de euro. Dorin Cocos este in centrul atentiei si pentru ca a fost casatorit cu Elena Udrea, pe vremea cand Udrea a ajuns consilier prezidential al presedintelui Traian Basescu.

Informatii despre averea lui Dorin Cocos apar si in declaratia de avere a Elenei Udrea. La inceputul lui 2010, fostul Ministru al Dezvoltarii detinea impreuna cu sotul sau 5 terenuri in suprafata de 17.000 de metri patrati, in Capitala. La acestea se adaugau patru imobile, un autoturism de lux, bijuterii si ceasuri de cateva zeci de mii de euro. Din tranzactii imobiliare, cei doi soti au castigat 800.000 de euro.

In prezent, Dorin Cocos administreaza doua hoteluri din Capitala, pe care le opereaza sub brandul Euro Hotels International si este asociat la cateva societati comerciale. Dorin Cocos a divortat in vara anului trecut de Elena Udrea, dar s-a recasatorit dupa numai 3 luni cu Doina Roibu, o absolventa de drept cu 25 de ani mai tanara. Printre motivele despartirii, Elena Udrea si Dorin Cocos au invocat lipsa timpului necesar relatiei si presiunile din exterior care ar fi afectat iremediabil casnicia.

DINU PESCARIU

Jucator international de tenis pana in 2001, Dinu Pescariu a preluat Baza sportiva "Cutezatorii" de la Ministerul Educatiei, pe vremea Guvernului Nastase. Este vorba de un teren de sase hectare, aflat pe malul Lacului Tei si cladirile aferente. Contractul a fost semnat inital pentru o perioada de 10 de ani, iar chiria pe care Pescariu o platea statului era de numai 9000 de euro pe luna.

Contractul a fost prelungit apoi cu inca 25 de ani, insa chiria nu a crescut nici macar cu un euro. Pescariu l-a transformat intre timp intr-un club sportiv si SPA exclusivist in care a investit peste 5 milioane de euro. Afacerea i-a adus lui Pescariu in 2013 un profit de peste 10 milioane de lei.

NICOLAE DUMITRU

Nicolae Dumitru sau "Niro", figureaza ca actionar la 15 societati, a caror evaluare l-a plasat intre primii 100 de milionari din Top 300, cu o avere estimata la 50 de milioane de dolari. Printre societatile controlate se numara grupul de firme NIRO, dar si Grand Hotel du Boulevard. "Perla Coroanei" intre investitiile sale este terenul de 50 de hectare unde a fost ridicat complexul comercial Dragonul Rosu. Niro si-a dorit si o cariera in politica si a candidat pe listele USL la parlamentarele din 2012.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
DOSARUL MICROSOFT. Cine este considerat
DOSARUL MICROSOFT. Cine este considerat "personaj-cheie" in cel mai mare caz de coruptie din ultimii 25 de ani din Romania

Ancheta in cazul Microsoft, cel mai mare dosar de coruptie din ultimii 25 de ani, in care sunt vizati 9 fosti ministri, a intrat in faza perchezitiilor.

Senatorii au reusit sa-i mai scape putin pe doi fosti ministri de intalnirea cu procurorii. DNA are
Senatorii au reusit sa-i mai scape putin pe doi fosti ministri de intalnirea cu procurorii. DNA are "verde" doar pentru Vreme

DNA poate incepe urmarirea penala impotriva fostului ministru al Comunicatiilor, Valerian Vreme, in dosarul Microsoft. Deputatii si-au intrerupt pentru o zi vacanta dedicata campaniei electorale ca sa voteze ridicarea imunitatii colegului lor.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.