Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Senatoarea Doina Tudor, din control judiciar in arest la domiciliu. Decizia magistratilor de la ICCJ e definitiva

Embed:

Senatoarea Doina Tudor va fi cercetata de DNA in stare de arest la domiciliu, magistratii instantei supreme inlocuind, miercuri, prin decizie definitiva, masura controlului judiciar dispusa anterior fata de aceasta.

Potrivit deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, instanta a admis contestatia procurorilor anticoruptie si, rejudecand, a dispus arestarea la domiciliu pe o perioada de 30 de zile a Doinei Tudor.

Judecatorii de la instanta suprema au respins, la sfarsitul lunii februarie, cererea DNA de arestare preventiva a senatoarei Doina Tudor, acuzata de complicitate la luare de mita, plasand-o pe aceasta sub control judiciar, scrie Agerpres.

Doina Tudor a fost anterior retinuta in dosarul in care fostul sau sot, Daniel George Tudor, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, este anchetat pentru luare de mita. in acelasi dosar este anchetat si Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

DNA sustine ca, in perioada martie - mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat in mod direct pe Daniel Tudor sa primeasca suma de 200.000 de euro (din suma totala de 300.000 de euro primita de acesta), pentru ca el, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control.

"In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii", au retinut procurorii.

Potrivit DNA, in perioada martie - mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, Daniel Tudor, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denuntator in cauza, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificarilor sa fie unul favorabil omului de afaceri.

"De precizat este faptul ca initial inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin acelasi intermediar, suma de 3 milioane de euro", au mai constatat anchetatorii.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 9 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Doina Tudor, senatoare, arest, DNA, coruptie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed