Sectorul de sanatate devine prioritatea numarul UNU a guvernarii. Masurile anuntate la Palatul Victoria

×
Codul embed a fost copiat

Premierul Dacian Ciolos va considera, din acest moment, sectorul sanitar drept prioritatea numarul unu a guvernarii.

Urmeaza ca Executivul sa dispuna masuri pe termen scurt si mediu pentru mentinerea si recastigarea increderii in sistemul de sanatate.

"Au parut in spatiul public o serie de informatii si suspiciuni legate de sectorul de sanatate, suspiciuni legate de stadiul infectiilor nosocomiale, de utilizarea inadecvata a sectiilor de sanatate din spitale sau de eficienta utilizarii dezinfectantilor intraspitalicesti. Pentru a clarifica, mentine si a recastiga increderea in sistemul sanitar, premierul Dacian Ciolos va considera, din acest moment, sectorul de sanatate prioritatea numarul unu pentru urmatoarele luni a actului de guvernare. In consecinta, Guvernul isi asuma o serie de masuri, unele urgente, pe termen scurt, pentru detensionarea situatiei, si altele structurale, pentru perioada imediat urmatoare", a declarat joi purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

In privinta masurilor pe termen scurt, Suciu a precizat ca premierul a trimis Corpul de control pentru a incepe o ancheta la nivelul Comisiei pentru produse biocide de pe langa Ministerul Sanatatii, comisie care stabileste caietele de sarcini si criteriile de utilizare a dezinfectantilor intraspitalicesti.

"Vrem sa stim daca au fost respectate criteriile si daca s-au respectat toate standardele pentru procedurile acreditate de dezinfectie. Totodata, Corpul de control al primului-ministru va analiza rigoarea metodologica a inspectiilor de sanitatie realizate de Ministerul Sanatatii in ultimele zile, pentru a avea garantia corectitudinii rezultatelor transmise in ultimele zile", a explicat purtatorul de cuvant, adaugand ca, in caz contrar, rezultatele acestor controale vor fi trimise Parchetului care deja s-a sesizat.

Citește și
Corina Suteu
Corina Suteu ar putea fi noul ministru al Culturii. Alexandrescu: "In Opera este o rezistenta la schimbare"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Totodata, Suciu a anuntat ca premierul Ciolos va solicita masuri administrative care se impun daca aceste rezultate nu sunt cele conforme. Potrivit purtatorului de cuvant, Guvernul pregateste pentru urmatoarea sedinta o hotarare prin care se vor aloca fonduri pentru acreditarea laboratorului ICECHIM in procedura de urgenta.

"E inacceptabil sa nu existe un laborator acreditat din 2007 si sa nu putem avea o rigoare certificata in ceea ce priveste analizele spitalicesti. Vom continua sa utilizam expertiza acestui laborator si trimitem pentru analize esantioane de teste si pentru concentratia produselor de dezinfectie. Primul-ministru i-a cerut ministrului Sanatatii sa implementeze accelerat programul de masuri impotriva infectiilor nosocomiale, anuntat saptamana trecuta", a aratat Suciu. Acesta a mai spus ca premierul Ciolos asteapta ca organele de cercetare penala "sa vina in cel mai scurt timp posibil cu concluzii" astfel incat Guvernul sa ia acele masuri care se impun si care tin de competenta sa. A

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Ciolos cere presedintelui sa-l revoce pe ministrul Culturii. Alexandrescu:
Ciolos cere presedintelui sa-l revoce pe ministrul Culturii. Alexandrescu: "Am deranjat grupuri de interese ca Rosia Montana"

Ministrul demisionar al culturii sustine, intr-o scrisoare adresata GDS, ca a deranjat ministri in cazuri de plagiat si grupuri de interese. Intre timp, premierul a cerut revocarea sa.

Corina Suteu ar putea fi noul ministru al Culturii. Alexandrescu:
Corina Suteu ar putea fi noul ministru al Culturii. Alexandrescu: "In Opera este o rezistenta la schimbare"

"Opera a fost un pretext, am deranjat multe lucruri", sustine Vlad Alexandrescu, la o zi dupa ce premierul i-a cerut demisia.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care ar urma să răspundă acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.