Sectia ATI a Spitalului de Arsi a fost redeschisa dupa aproape 8 luni. Doctorita Camelia Roiu spune ca e doar o "cosmetizare"

Ultimul update: Joi 09 Martie 2017 07:07
Data publicarii: Luni 06 Martie 2017 13:16
Categorie: Sanatate

Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi a fost redeschisa luni, dupa aproape opt luni in care au fost facute lucrari de igienizare, reabilitare si modernizare.

Potrivit News.ro, in urma controalelor facute de epidemiologi de la Directia de Sanatate Publica Bucuresti si de specialisti de la Inspectia Sanitara, s-a dat aviz pentru redeschiderea Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.

Echipele de control au verificat noua structura creata in spital in urma lucrarilor de reabilitare si modernizare, dar si daca sunt functionale circuitele, fiind facute teste pe probe luate de pe toate suprafetele, precum si de pe instrumentar, care au aratat ca sterilizarea si dezinfectia au fost facute corect si ca problemele care au dus in urma cu opt luni la inchiderea sectiei au fost remediate. Oficialii Spitalului de Arsi au precizat, pentru News.ro, ca dupa redeschiderea sectiei a fost dat avizul pentru a fi adus primul pacient, de la Baia Mare. Sectia ATI are cinci saloane, cu un loc in fiecare salon, instalatie de climatizare si ventilatie speciala si aparat de sterilizare a mainilor, orice persoana fiind obligata sa il foloseasca pentru a se deschide usile salonului. De asemenea, au fost montate usi glisante, cu senzor, la intrarea in saloane si o statie centrala de monitorizare a fiecarui salon.

Ultimele controale au fost facute dupa ce Gazeta Sporturilor a scris, in ianuarie, ca Sectia Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi din Capitala este contaminata in continuare, pentru ca nu a fost facuta nicio dezinfectie a peretilor inaintea lucrarilor de reabilitare si modernizare, iar potrivit unor analize de laborator facute in toamna, in pereti exista in continuare bacterii si ciuperci.

Inspectia Sanitara a dispus, in 14 iulie 2016, suspendarea activitatii in sectia ATI a Spitalului de Arsi din Capitala, iar lucrarile au inceput in luna septembrie si au fost finantate de Primaria Sectorului 1. Ministerul Sanatatii preciza atunci ca masurile pe care trebuie sa le ia spitalul sunt: igienizarea totala a sectiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie si remedierea instalatiei de climatizare.

Spitalul Bagdasar Arseni, verificat de DSP. Ce sustin reprezentantii institutiei dupa ce o tanara pacienta a murit infectata

Acum 8 luni, o angajata a spitalului a filmat un pacient care avea viermi in ranile deschise , semn ca nu era curatat si ingrijit. Cateva zile mai tarziu, Stirile PRO TV dezvaluiau mizeria din saloanele de la terapie intensiva in urma unui control surpriza facut de ministrul sanatatii de atunci.

Acum, toata sectia a fost renovata. A fost montata o instalatie de climatizare si ventilatie speciala, usi glisante cu senzor si aparate de sterilizare a mainilor. Sunt 5 rezerve, in care fiecare pacient poate fi izolat in mediul steril. A fost schimbata si cada in care sunt spalati pacientii.

Chiar si asa, doctorita Camelia Roiu, cea care a scos la iveala multe dintre neregulile din spital, spune ca pacinetii nu sunt in siguranta. ''pacientul trece prin tot spitalul: UPU, sectia de arsi, reanimare, s-a facut o asa-zisa renovare, doar o cosmetizare. Am recoltat probe si s-a decsoperit o ciuperca pe care laboratorul spitalului nu a gasit-o''

Adrian Stanculea, seful sectie ATI, spune insa ca''s-a recoltat din microflora, de pe aparate, testele au iesit negative si in baza lor ne-au dat aviz sa deschidem"

 

De ce este bine pentru sanatate sa mancam si sa bem din recipiente din sticla. Explicatiile date de catre specialisti

De ce este bine pentru sanatate sa mancam si sa bem din recipiente din sticla. Explicatiile date de catre specialisti

copii rujeola

Epidemie de rujeolă: numărul cazurilor a trecut de 10.000

Bodog încă nu a rezolvat grava criză de imunoglobulină. Bolnavii plătesc sume mari ca să trăiască

Miracol medical: o fetiță a supraviețuit, deși s-a născut cu inima în afara pieptului

Transplant dificil în Vrancea: o mamă i-a donat fiicei sale un rinichi

Scandal internaţional din cauza laptelui praf pentru bebeluşi infectat cu Salmonella. Ce măsuri ia România

Criza imunoglobulinei. Ministerul Sănătăţii ar fi putut să asigure medicamentele necesare bolnavilor

Epidemie de Rujeola

Peste 100 de noi cazuri de rujeolă în ultima săptămână. Peste 95%, persoane nevaccinate

Criza imunoglobulinei continuă. Pacienți trimiși în străinătate pentru a fi tratați

Situație critică la Sf.Pantelimon: ”Pacienții se ridică de pe targă când află ca vor ajunge acolo”

Părinţi obligaţi de instanţă să-şi trateze copilul, în Iaşi. De ce refuză să meargă la spital

Primul spital pentru copiii bolnavi de cancer construit în România, după 30 de ani

Bebeluș salvat printr-o transfuzie intrauterină, de către medici din Iași