Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Scenariu demn de un film de groaza, la o scoala din Hunedoara. "Camera de tortura", in magazia pentru corn si lapte

Embed:

Acuzatii de abuz si violente la adresa profesorilor, intr-o scoala din Hunedoara. Parintii sustin ca unii dascali ii bat si ii jignesc pe elevi si vorbesc despre o "camera de tortura" - unde elevii ar fi inchisi si maltratati.

Parintii copiilor care invata la Scoala Gimnaziala din Vata de Jos, judetul Hunedoara sustin ca acestia sunt batuti de cadrele didactice si suspusi la tot felul de pedepse.

Mama unui elev povesteste: "Imi spunea tot timpul mami, ne jigneste la ore, mami, ne da cu pumnii in cap, mami, noi nu mai suportam si l-am intrebat: " Numai cu tine?" si zice: " Nu, ca si cu altii." Si asta nu e tot, spune femeia. Se pare ca in incinta scolii ar exista si o asa-numita "camera de tortura" unde copiii povestesc ca ar fi dusi cei neascultatori.

"A venit baiatul acasa si mi-a spus in felul urmator ca in scoala, unde se tin cornul si laptele s-a format o camera de tortura ca acolo sunt bagati copiii si batuti. Am depus plangere la politie impotriva doamnei directoare, impotriva domnului sofer si impotriva baiatului dansei care preda informatica."

"Ii jigneste, le da cu pumnii in cap, ii injura”, spune si tatal unui elev. “Mai sunt parinti care au nemultumiri in legatura cu comportamentul cadrelor."

Iar plangerea nu e singura de acest fel. O alta mama i-a reclamat pe profesorii fiului ei. "Copilul meu nu face ora de matematica si la scoala le-a spus ca daca spun acasa ceva le scade nota la purtare . Teza le-a dat-o in 15 minute sa faca o teza. Mi-a spus copilul acasa ca exista [o camera de tortura], dar eu nu stiu unde e. Ii duce acolo pe copii si ii bate”.

"Am auzit ca sunteti veniti de la Bucuresti si aici exista o camera de tortura da asta ii ceva sperietoare, cum sa fie asa ceva. Doamne fereste, toti suntem de aici de pe satele astea, care am avut copii aici la scoala”, spune un localnic.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar au pornit si ei o ancheta la scoala Gimnaziala din Vata de Jos.

Lavinia Ilina - inspector scolar adjunct ISJ Hunedoara: "Doamna directoare nu s-a pronuntat in sensul ca neaga ca ar fi probleme la nivelul unitatii scolare, pot sa va spun ca ancheta este in derulare. In functie de rezultate vom vedea ce masuri se impun."

Subcomisar Bogdan Nitu , purtator de cuvant IPJ Hunedoara: "Mama a unui elev de 12 ani care a depus o plangere penala cu privire la comiterea infractiunilor de lovire si alte violente si rele tratamente aplicate minorului. Politistii au efectuat mai multe cercetari pana in momentul de fata."

Plangeri asemanatoare au fost depuse de parinti si la Protectia Copilului.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 26 Martie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed