Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Salvamontistii din Mures au un nou ajutor. Tas, cainele antrenat sa salveze vieti, a trecut de primul sau examen

Embed:

Salvamontistii din judetul Mures au un nou coechipier. Este vorba de un caine din rasa ciobanesc olandez care este antrenat pentru a descoperi victimele prinse sub avalanse.

Taș - caci asa il cheama - a dat deja un prim examen in fata unei comisii de specialitate din Franta. In Romania exista doar doi caini atestati pentru astfel de operatiuni.

Intr-un astfel de exercitiu de salvare de sub zapada cainele trebuie sa caute omul care este ascuns intr-o groapa de zapada. De obicei un caine il gaseste sub zapada in maximum zece minute.

Tas, un ciobanesc olandez de un an si sapte luni, este noul tovaras al salvamontistilor din judetul Mures. Jucaus, dar si foarte atent la comenzi, patrupedul este special pregatit pentru identificarea victimelor prinse sub zapada.

In curand, il asteapta un examen pentru a obtine atestatul de "cautator".

Kovacs Robert, sef Serviciul Salvamont Mures: "Am avut mai multe interventii pentru cautarea persoanelor ratacite sau disparute, unde am avut nevoie de caini de cautare. Am fost la o evaluare in Muntii Fagaras, facuta de o echipa din Franta, care se ocupa de salvari din avalansa, cainele a luat nota foarte bine."

In intreaga tara exista doar doi caini brevetati pentru participarea la misiunile de cautare sub zapada. In luna februarie insa, alti sase patrupezi din intreaga tara se vor prezenta la examen.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 31 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: caine, salvamont, salvare, zapada, brevet,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed