Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cei doi alpinisti din Craiova disparuti in Retezat au fost gasiti dupa 2 zile. In ce stare se afla

salvamont

 Salvamontistii si jandarmii din Hunedoara au reluat luni dimineata cautarile celor doi turisti din Craiova, disparuti sambata intr-o zona periculoasa din Masivul Retezat.

Cei doi alpinisti din Craiova au fost gasiti luni dupa amiaza in zona barajului Gura Apelor, din acelasi masiv muntos, a informat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Hunedoara, Nicolae Raducu, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, starea de sanatate a celor doi este una relativ buna insa se va face o evaluare a acestora in urmatoarele ore.

Trei echipe de salvatori au plecat luni dimineata inspre varful Bucura (2.433 m), din Masivul Retezat, pe trasee diferite, in cautarea celor doi alpinisti din Craiova despre care nu se mai stia nimic de sambata, dupa ce acestia au parasit Refugiul Gentiana spunand ca vor sa se catere in zona cunoscuta cu numele de "Peretii Bucurei".

Cei doi alpinisti din Craiova au venit, la sfarsitul saptamanii trecute, la Refugiul Gentiana din Retezat impreuna cu un grup de prieteni. Ei au anuntat sambata ca pleaca spre un traseu omologat de catarare din apropierea varfului Bucura, de unde nu s-au mai intors. Colegii lor au incercat sa-i gaseasca, fara succes, dupa care au cerut ajutor Salvamontului.

Salvatorii nu au putut comunica prin telefon cu cei doi turisti pentru ca acestia si-au lasat telefoanele mobile la Refugiul Gentiana atunci cand au plecat pe traseu.

Operatiunile de cautare au inceput duminica dimineata, dar s-au oprit temporar din cauza viscolului puternic, a ninsorii si a cetei dense.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 20 Martie 2017
Citeste mai multe despre: turisti, retezat,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed