S-a schimbat trendul in materie de pomi de Craciun: Unii romani si-au impodobit bradul cu nuci de cocos sau ananas

×
Codul embed a fost copiat

Nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie! Cam asa si cu pomul de Craciun, din moment ce unii oameni vor sa il vada cum atarna din tavan sau il prefera pe cel eco, facut din manusi chirurgicale.

Iata un altfel de brad, pe care l-am gasit in cartierul Dorobenti din Bucuresti. Este suspendat de tavan si cu varful in jos. Pomul de Craciun gata impodobit costa 1.500 de lei si este la reducere.

Globurile au fost aduse din Belgia, iar bradutul din Franta. Noutatea a prins foarte bine printre romanii care nu se uita la fiecare leu. Desi nu este bradul din copilarie, vine cu un urias avantaj: sub el incape un munte de cadouri.

Intr-o clinica stomatologica, doi medici si-au facut un brad al lor, recicland manusi chirurgicale.

Citește și
cozonac
RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Secretul banal, dar esential pentru un cozonac perfect
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Maria Bandanac, doctor specialist: "Cu manusile acestea cream, facem, vindecam si facem lucruri frumoase. E si frumos ca nu are tepi."

Cum zapada lipseste, florariile din oras au scos la vanzare pomi de Craciun impodobiti cu nuci de cocos, rodii, avocado sau ananas. Intr-o florarie din Sibiu, brazii nu sunt impodobiti in stilul clasic, cu luminite, globuri, beteala, margelute sau ingerasi. Comenzile pe care angajatii le primesc sunt... mai putin obisnuite.

Loris, proprietar florărie: "Ne-au comandat un brad natural, dupa cum vedeti totul natural cu fructe exotice, mango, nuci de cocos, ananas, rodii. Daca vreti sa luati, sa gustati un bob. E totul cu fructe naturale."

Un manager de firme ce se ocupa cu amenajarea salilor de spectacole si-a dorit sa aiba acest pom de Craciun.

Adrian Hertoiu, manager: "Daca nu avem zapada macar trebuie sa ne simtim bine! Prin urmare ne-am gandit ca un brad tropical da bine in aceasta perioada, atat pentru noi, cat si pentru angajatii nostri."

Pentru a decora un astfel de brad este nevoie de multa rabdare si migala. Mai ales pentru curatat fructe!

Loris, proprietar florărie: "Vreo 5-6-7 ore dureaza sa-l facem de la inceput pana la sfarsit."

Pretul unei astfel de comenzi ajunge la 2.500 de lei.

In Cluj, la mare cautare sunt ornamentele facute manual. Chiar si cele pretioase. Globurile invelite cu foita de aur dau tonul Craciunului pentru cei excentrici si cu dare de mana. Unul singur costa 30 de lei, iar daca facem un calcul simplu pentru impodobirea unui brad se poate ajunge la 2.000 de lei.

Un astfel de glob presupune doua zile de munca. Fiecare foita de aur trebuie sa stea la uscat 12 ore. Apoi se slefuieste si la urma se picteaza globul.

Lucian Szekely-Rafan, artist hand-made: "Aurul a intrat foarte puternic chiar si in designul de obiect, asa ca m-am dus in partea decoratiunilor de Craciun cu aurul. Pentru cei curajosi am unul negru."

Printre preferintele cumparatorilor sunt si cosuletele de Craciun. Costa aproximativ 100 de lei si sunt umplute cu crengi de brazi si impodobite cu globulete, stelute, panglici rosii cu auriu, si lumanari.

Daca doriti sa adoptati cei trei caini, puteti suna la nr de telefon: 0745.136.033

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
VINE CRACIUNUL: A mai ramas 1 zi. Scolile din Capitala au primit deja vizita Mosului: cum l-au impresionat copiii. VIDEO
VINE CRACIUNUL: A mai ramas 1 zi. Scolile din Capitala au primit deja vizita Mosului: cum l-au impresionat copiii. VIDEO

StirileProTV.ro va tine la curent cu tot ce aveti nevoie sa stiti despre cea mai asteptata sarbatoare in Romania: Craciunul. In acest articol gasiti informatii actualizate zilnic despre evenimentele speciale, dar si programul magazinelor si al bancilor.

RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Secretul banal, dar esential pentru un cozonac perfect
RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Secretul banal, dar esential pentru un cozonac perfect

Cea mai interesanta experienta din calatoria culinara de Craciun a lui Chef FOA este, de departe, cea a prepararii desertului traditional, din zona Mehedinti.

Vreme de primavara, cu temperaturi de pana la 18 grade in ziua de Craciun. Cum va fi vremea de Revelion
Vreme de primavara, cu temperaturi de pana la 18 grade in ziua de Craciun. Cum va fi vremea de Revelion

Zapada va lipsi de Craciun, dar va cadea din belsug de Revelion, dupa cum estimeaza Centrul European pentru Prognoze din Anglia.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.