Românii atrași de specialitățile preparate din varză „hibrid”

Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Luni 02 Octombrie 2017 18:29
Categorie: Actualitate

Dacă până acum câţiva ani cultivau numai varză autohtonă, cu foi fine ideală pentru sarmale, de câţiva ani fermierii români trec la varză hibrid, potrivită pentru murături coreene sau mâncăruri nemţeşti.

Desigur, producătorii nu au interes gastronomic, ci strict comercial.

Soiurile noi sunt mult mai rezistente la dăunători şi boli, dau recolte bogate şi ţin până-n iarnă.

E drept, căpăţânile au cotoarele mari şi nervurile groase. Aşadar, dacă n-aţi nimerit varză bună de murat în butoi este momentul să încercaţi reţete noi.

Pentru foi de sărmăluţe nu sunt bune. Dar cotorul gros nu e o problema pentru varza murată în stil corean. Varza pentru kimchi se taie în patru şi se presară generos cu sare neiodata.

Ştefania Lee:  Orice bucătar vine prima oară ne da verdictul: ştiţi, sarea noastră e mult mai amară decât sarea voastră. Deci se lasă câteva ore bune la macerat."

Poveste halucinantă în Germania. Un bărbat a otrăvit mâncare pentru bebeluși

Amestecul are ghimbir, usturoi, făină de orez, ceapă verde, morcov, susan şi creveţi minusculi fermentaţi, la care să spunem că puteţi renunţă. Oricum, iuţeala e baza.

Frunzele unse se fac ghem şi se pun la rece în cutii.

Coreenii mănâncă, în medie, câte 18 kg de kimchi pe an. Dar are şi Europa exemple spectaculoase. Nemţii au peste 20 de reţete de zauer kraut.

Într-un restaurant cu specific german varză se toacă fideluță, apoi se trece la saramură: zahăr brun, miere, oţet, piper, dafin şi sare. Se pune, bine presată, în borcane mici cât pentru o salată, cu zeamă rece deasupra.

Reporter: "După cât timp e gata de mâncat?"
Marian Ion, şef bucătar `-E gata după o săptămână, o săptămână jumătate."

Dar de aici până la savuroasă privelişte drumul e mai lung.

Ciolanul va fi aşezat pe un mix de varză murată şi proaspătă.

Nu îi spunem varză dulce pentru că asta înseamnă, pentru germani foarte dulce! Varză roşie se murează rapid cu vin alb şi roşu, apoi se combină cu mere trase în unt caramelizate cu coniac şi zahăr.

Cum a slăbit actorul Cătălin Neamţu.

Cum a slăbit actorul Cătălin Neamţu. "Când eram mic, eram cât învăţătoarea"

serban nicolae

Şerban Nicolae, schimb de replici cu procurorul general: ”Este o insultă ceea ce v-aţi permis să declaraţi”

Polițistul atacat cu sabia are paralizată partea stângă a corpului. Apelul MAI

Slujbă pentru Regele Mihai, la Biserica Ortodoxă din Lausanne. VIDEO

Accident de muncă mortal pe platforma Oltchim. Doi bărbați au căzut într-un vas de colectare

Sindicaliștii au protestat în Piața Victoriei, nemulțumiți de trecerea contribuțiilor la angajat. FOTO

Procurorii DNA reiau ancheta în dosarul Belina, în care Sevil Shhaideh e suspectă de abuz în serviciu

porc

Incident la tăierea porcului. Ce a pățit un vasluian când a vrut să scoată porcul din coteț

Copil de 12 ani din Botoșani, în comă alcoolică, după ce tatăl i-ar fi dat băutură la barul din sat

Patru jandarmi aflați în misiune, implicați într-un accident în Capitală

Cutremur în judeţul Buzău

Avertizare MAE: Zborurile din Irlanda de Nord și Marea Britanie ar putea fi anulate, din cauza ninsorilor

Accident grav în Timiș. 2 persoane au rămas încarcerate zeci de minute