Reţete de Paşte. Cotlete de berbecuţ şi chiftele de legume

×
Codul embed a fost copiat

Bucătarii profesionişti, dar şi gospodinele pricepute ne-au dezvăluit că este foarte importantă pasiunea pusă în fiecare fel de mâncare. Friptura de Paşte trebuie musai să fie însoţita de garnituri uşoare, făcute din legume şi verdeţuri de sezon.

Pentru o masă sănătoasă, mergem la piaţă, unde produsele sunt proaspete şi de multe ori mai ieftine decât în magazin. Pe leurda, ceapă verde, loboda, cartofi, morcovi, câteva cotlete de berbecuţ sau miel, şi un pachet de unt mai gras nu dăm mai mult de 40 de lei. Iar în 30 de minute, este gata un meniu delicios.

Daniel Joa, chef: "Facem o reţea de Paşte cu nişte cotlete de berbecuţ. Şi facem nişte unt cu leurdă Luăm nişte unt de calitate, 80% grăsime, îl lăsăm să se inmoiae, tocam leurda, asezonam cu nişte sare şi piper, se amesteca, îl punem într-o folie şi îl punem la rece."

Lăsăm untul cu leurda la rece şi punem cartofii tăiaţi la fiert. Pe cotlete lăsăm grăsimea doar pe o parte.

"Le-am pus cu faţa în jos să se topesca grăsimea, de fapt grăsimea îi dă gustul. Le putem întoarce pe partea cealaltă, nu le lăsăm mult, maxim 2 minute pe o parte, maimx 2 pe cealaltă”, explicăp chef Daniel Joa.

Citește și
produse tradiționale
Târgul în care produsele tradiționale sunt epuizate după 2 ore: ”Nu pun nevasta la gătit, copilul e sănătos”
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Morcovii îi tăiem oblic şi îi lăsăm la încins în grăsimea rămasă de la carne. Ceapa verde o călim fie în tigaie, fie pe plită.

"Farfuria e gata, cotlelete de berbecuţ, piure cu cimbru, sosul de miel, ceapă verde, morcovi, untul cu leurda care a intrat deja în carne şi a aromat carnea. Şi atât. Poftă bună!"

Alt chef, altă reţetă. Chiftele de legume, care sunt gata în 20 de minute. Cheltuiala este şi ea mică. "Avem cozi de ceapă, lobodă, mărar, pătrunjel, cozi de usturoi şi practic o să punem peste ou, făină şi le prăjim. Important e ca uleiul să fie încins şi să le lăsaţi în pace un pic să se stabilizeze."

În funcţie de preferinţe, putem adăuga şi brânză. Sosul îl facem din ridichi şi iaurt gras.

"Vor constrasta un pic cu chifteaua asta.Este foarte bună aşa pentru că îi dă un pic de aciditate, chifteaua asta e dulce."

Un dressing excelent, pentru o bucată de carne slabă şi o garnitură de orez, putem face din praz, măsline şi ardei copt.

„Ceapă verde cu un pic de ulei, după ce s-a înmuiat ceapă, ardeiul copt şi curăţat, sos de roşii. Puteţi lua de pe foc şi puneţi măslinele, ele stau în căldura aia şi se gătesc şi lasa sarea."

Claudia prefera însă reţetele clasice pentru masa de Paşte. Şi se lauda cu ele pe reţelele de socializare, unde aduna sute de like-uri. "Eu sunt pe un blog cu alte gospodine şi ce ocazie mai potrivită decât de Paşte să ne lăudăm fiecare cu ce facem. cozonacul şi pasca friptura de miel, pentru care suntem renumiţi în gaşca de prieteni, nişte aperitive, drobul de miel."

Una peste alta, oricine poate inventa reţete, după propriul gust.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Rețete de Paște. Mâncăruri tradiționale pentru ziua de Paște
Rețete de Paște. Mâncăruri tradiționale pentru ziua de Paște

Rețete de Paște. Friptura de miel la cuptor şi ouăle vopsite pot fi găsite şi în meniul de Paşte din alte ţări. Știrile ProTV te invită să descoperi şi să te inspiri din reţetele de Paşte ale ţărilor din toată lumea.

Târgul în care produsele tradiționale sunt epuizate după 2 ore: ”Nu pun nevasta la gătit, copilul e sănătos”
Târgul în care produsele tradiționale sunt epuizate după 2 ore: ”Nu pun nevasta la gătit, copilul e sănătos”

Parfumate şi făcute după cele mai vechi reţete, produsele tradiționale sunt atracţia unui târg săptămânal care are loc la Bistriţa.

Cazare în case vechi de o sută de ani și mâncăruri pregătite după rețete străvechi, în Maramureș
Cazare în case vechi de o sută de ani și mâncăruri pregătite după rețete străvechi, în Maramureș

Ne mai despart doar câteva ore de sărbătoarea magică a Crăciunului, dar, în Maramureş, primii oaspeţi au ajuns deja şi au fost primiţi aşa cum se cuvine de gazde.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.