Rectorul Academiei de Poliției a anunțat că va demisiona. "Ceea ce a apărut în presă sunt invenţii"

daniel torje
Agerpres

Rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Daniel Torje, a declarat, vineri, că demisionează din funcţie, după ce Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a demarat o verificare la această instituţie.

Controlul a fost demarat în urma unui articol apărut într-un ziar local, în care o studentă îl acuză pe acesta de hărţuire sexuală.

Daniel Torje dezminte acuzaţiile privind implicarea într-un scandal sexual, care au pornit în urma unui articol apărut într-un ziar local, spune Agerpres.ro

"Ceea ce a apărut în presă sunt invenţii şi mizerii incalificabile. Este un subiect inventat. Dezmint categoric orice implicare a mea într-un astfel de scandal, care urmăreşte în fapt plecarea mea din funcţia de rector. Din poziţia în care sunt, de angajat al MAI, nu-mi este îngăduit să ies în spaţiul public pentru a prezenta toate dovezile prin care eu am fost împiedicat să-mi exercit funcţia de rector şi presiunile l-a care am fost supus pentru a renunţa la această funcţie. Nu vreau să fac parte din acest "război naţional". Sunt un simplu funcţionar al statului care, prin conştiinciozitate şi rigurozitate, încerc să-mi îndeplinesc atribuţiile de serviciu", se arată într-un comunicat al lui Daniel Torje.

El mai spune că nu poate accepta ca numele său fie târât în tot felul de scandaluri publice pe subiecte care nu au nicio legătură cu realitatea.

Citește și
marian godina
Godină, conflict deschis cu șefii Academiei de Poliție. Mesajul pentru rector
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Iubesc uniforma şi îmi respect colegii care, cu devotament şi profesionalism, slujesc această ţară. Din respect pentru ei şi pentru ceea ce trebuie să însemne, într-o societate civilizată, cuvintele onoare şi demnitate, voi renunţa la funcţia de rector al Academiei de Poliţie. În acelaşi timp, mă pun la dispoziţia organelor abilitate pentru a se stabili dacă afirmaţiile mele sunt adevărate. În prima şedinţă a Senatului universitar am să-mi prezint demisia. Le mulţumesc public tuturor celor care au avut încredere în mine, în profesionalismul şi caracterul meu", se mai arată în comunicat.

Daniel Costel Torje, rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", este vizat de o anchetă a Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care desfăşoară mai multe verificări la această instituţie de învăţământ, potrivit unei precizări a ministerului la solicitarea AGERPRES.

Sursa citată a arătat că verificările s-au extins în urma unui articol apărut în ziarul local "Incisiv de Prahova", în urma căruia s-a sesizat Corpul de control, care cercetează dacă informaţiile se confirmă.

Potrivit articolului menţionat, comisarul şef de poliţie Daniel Torje ar fi acuzat de o studentă la Drept în anul III de hărţuire sexuală în sesiunea din iulie a anului 2017

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Fost rector al unei universități din Iași, condamnat la un an și șase luni de închisoare
Fost rector al unei universități din Iași, condamnat la un an și șase luni de închisoare

Fostul rector al Universităţii Petre Andrei din Iaşi Sorin Bocancea a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare.

Godină, conflict deschis cu șefii Academiei de Poliție. Mesajul pentru rector
Godină, conflict deschis cu șefii Academiei de Poliție. Mesajul pentru rector

Poliţistul braşovean Marian Godină continuă să sesizeze pe Facebook nereguli grave în organizarea examenului de admitere la Academia de Poliţie.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.