Reactorul 1 de la Cernavoda, deconectat din cauza vremii. Zeci de mii de oameni au ramas fara curent in sudul tarii

centrala de la Cernavoda

Vremea rea creaza probleme serioase si in sistemul energetic.

Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost deconectata vineri, la ora 8:25, de la Sistemul Energetic National, din cauza unei perturbatii pe o linie de evacuare putere de 400KV in SEN, apartinand operatorului de transport a energiei electrice, informeaza Nuclearelectrica printr-un comunicat remis AGERPRES.

."Aceasta perturbatie aparuta din cauza vremii nefavorabile din zona, a produs deconectarea automata a turbogeneratorului Unitatii 1 de la SEN, reactorul ramanand in functiune la un nivel redus de putere. Sistemele centralei functioneaza conform proiectului si nu exista niciun impact asupra securitatii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populatiei si mediului inconjurator", precizeaza reprezentantii companiei.

Judetul Constanta, pe raza caruia se afla centrala nuclearoelectrica se afla sub atentionare Cod rosu de ninsori si viscol pana la ora 18:00

Potrivit unui comunicat al E-Distributie Muntenia, din cauza conditiilor meteo deosebite (cod portocaliu de ninsori si viscol), rafale de vant puternic (pana la 85km/h) si ger, au fost afectate retelele electrice din raza de activitate a societatii E-Distributie Muntenia.

Citește și
Sat cu 3 locuitori
Satul din Romania cu doar 3 locuitori, care traiesc fara curent, canalizare sau apa la robinet. "Aici vreau sa mor"
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Pe timpul noptii, echipele E-Distributie au intervenit pentru a remedia avarii aparute la 10 linii de medie tensiune in judetul Giurgiu si la 4 linii de medie tensiune in judetul Ilfov.

In data de 6 ianuarie, la ora 8:00, situatia se prezenta astfel:

- in judetul Ilfov au ramas nealimentate 2 linii electrice aeriene de medie tensiune si 12 posturi de transformare, fiind afectata partial localitatea Petrachioaia.

- in judetul Giurgiu au ramas nealimentate partial 7 linii electrice aeriene de medie tensiune si 115 posturi de transformare, fiind afectate localitatile Floresti, Greaca, Zboiu.

- in Bucuresti exista deranjamente punctuale pentru solutionarea carora intervin echipele E-Distributie Muntenia.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara izolatori sparti si conductori rupti, chiciura depusa pe elemente de retea etc.
In pofida conditiilor meteo severe si conditiilor de circulatie rutiera dificile, un numar de 13 echipe E-Distributie Muntenia si ale contractorilor companiei lucreaza neintrerupt pentru restabilirea in cel mai scurt timp a alimentarii cu energie electrica a consumatorilor.

Colaboram cu autoritatile locale, cu care pastram un contact permanent, si care sprijina interventia echipelor E-Distributie Muntenia.

Un numar de 5.032 de persoane din comunele Marsani, Cerat, Giurgita, Lipovu si Calopar din judetul Dolj, care se afla sub galben de ninsori insemnate cantitativ si pe alocuri viscol, au ramas, vineri, fara energie electrica, iar 13 echipe CEZ actioneaza pe teren pentru remedierea deficientelor, informeaza ISU Dolj.
Echipele E-Distributie Dobrogea lucreaza la realimentarea cu energie electrica a celor 153 de localitati din judetele Constanta, Tulcea, Calarasi si Ialomita afectate de ninsori, viscol si rafale de vant puternic, informeaza vineri Enel Romania.

In data de 6 ianuarie, la ora 8:00, in judetul Constanta au ramas nealimentate 57 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 14 linii de medie tensiune partial si 1.432 posturi de transformare, fiind afectate total sau partial 90 localitati.

Aceste localitati sunt: Dulgheru, Saraiu, Lumina, Ovidiu, Carvanu Mic, Carvanu Mare, Goruni, Guiciuc, Garlita, Galita, Lipnita, Baneasa, Dobromir, Tufani, Curcani, Petrosani, Cerchezu, Magura, Olteni, Furnica, Dumbraveni, Viroaga, Negru Voda, Plopeni, Credinta, Conacu, Independenta, Galesu, Poarta Alba, Poiana, Saligny, Mihail Kogalniceanu, Nazarcea, Castelu, Saraiu, Sitorman, Albesti, Eforie Nord, Tuzla, Biruinta, Amzacea, Techirghiol, Ostrov, Almalau, Bugeac, Lipnita, Canlia, Izvoare, Satu Nou, Coslugea, Razoare, Tudor Vladimirescu, Faurei, Lespezi, Padureni, Cetatea, Dobromir, Valeni, Carpinis, Negresti, Casicea, Scarisoreanu, Mereni, Topraisar, Pelinu, Tataru, Comana, Orzaru, Darabani, Valcele, Coroana, Cotu Vaii, Poiana, Potarnichea, Valu lui Traian, Murfatlar, Valea Seaca, Baraganu, Palazu Mic, Gura Dobrogei, Targusor, Casianu, Cheia, Gradina, Ramnic, Ramnicul de Jos, Ramnicul de Sus, Cogealac, Tariverde, Corbu de Sus, Corbu de Jos, Nuntasi, Fantanele, Palazu Mare.

In judetul Tulcea au ramas nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune total si una partial, precum si 64 posturi de transformare, fiind afectate 9 localitati, respectiv Rahmanu, Haidaru, Baia, Lunca, Murighiol, Uzlina, Topolog, Sambata si Ceamurlia de Jos.

In judetul Calarasi au ramas nealimentate total 23 linii electrice aeriene de medie tensiune, iar 4 partial, 438 posturi de transformare, fiind afectate 37 localitati (Sarulesti Gara, Mitreni, Curcani, Salcioara, Radovan, Varasti, Coconi, Sultana, Zimbru, Faurei, Chirnogi, partial Oltenita, Dorobantu, Manastirea, Dragalina, Drajna, Gradistea, Ciocanesti, Ulmeni, Spantov, Cetatea Veche, Stancea, Chiselet, Stefan cel Mare, Perisoru, Cuza Voda, Ceacu, Calarasii vechi, Modelu, Radu Negru, Stefan Voda, Jegalia, Unirea, Rasa de Gradistea, Independenta, Valcele).

De asemenea, in judetul Ialomita au ramas nealimentate 4 linii electrice aeriene de medie tensiune, iar una partial si 88 posturi de transformare, fiind afectate 8 localitati, respectiv Cazanesti, Gheorghe Doja, Paltinis, Amara, Stelnica, Facaieni, Bordusani, Fetesti.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara izolatori sparti si conductori rupti, chiciura depusa pe elemente de retea, precizeaza compania.

Si satele Deleni si Dragugesti din comuna bacauana Helegiu au ramas fara energie electrica din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Peste 1.500 de consumatori din 11 localitati din judetul Olt au probleme in alimentarea cu energie electrica din cauza avariilor produse in reteaua de distributie de ninsoarea din cursul noptii si a diminetii, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt, Alin Basasteanu.
 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Iohannis a mancat la cantina Centralei Cernavoda, cu angajatii. Ce a raspuns cand a fost intrebat daca are vreo reclamatie
Iohannis a mancat la cantina Centralei Cernavoda, cu angajatii. Ce a raspuns cand a fost intrebat daca are vreo reclamatie

Presedintele Klaus Iohannis a vizitat Centrala Nuclearelectrica de la Cernavoda, unde a vorbit despre necesitatea unei strategii in sectorul energetic.

Satul din Romania cu doar 3 locuitori, care traiesc fara curent, canalizare sau apa la robinet.
Satul din Romania cu doar 3 locuitori, care traiesc fara curent, canalizare sau apa la robinet. "Aici vreau sa mor"

In Arad, la Varnita, ultimii trei locuitori, doi barbati si o femeie, s-au resemnat sa traiasca exact ca acum un secol: fara curent electric, fara canalizare, fara apa la robinet.

O tornada violenta a distrus 70 de locuinte, intr-un minut, in Polonia. 20.000 de case au ramas fara curent electric
O tornada violenta a distrus 70 de locuinte, intr-un minut, in Polonia. 20.000 de case au ramas fara curent electric

O tornada violenta a maturat mai multe zone din Polonia.
In mai putin de un minut peste 70 de locuinte au ramas fara acoperisuri, iar alte 20.000 fara curent electric.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak
Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak

O parte dintre avioanele Typhoon pe care Marea Britanie le avea în România - la Mihail Kogalniceanu - au fost trimise în Orientul Mijlociu pentru apărarea Israelului.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.