Reactiile marilor actori romani, dupa moartea lui Dan Mihaescu: "Este omul care m-a lansat"

Ultimul update: Luni 28 Ianuarie 2013 07:07
Data publicarii: Vineri 25 Ianuarie 2013 09:51
Categorie: Actualitate
Rodica Popescu Bitanescu

Actorul Alexandru Arsinel a declarat, pentru MEDIAFAX, ca Dan Mihaescu a fost un scriitor prolific, care a evidentiat aparitia unor mari actori ai Romaniei, fiind permanent alaturi de ceea ce inseamna divertismentul romanesc.

"Este regretabil ca a disparut inca o personalitate din lumea showbiz-ului romanesc. A fost un scriitor extrem de prolific, care a evidentiat aparitia unor mari actori, a scris pentru marii actori ai Romaniei. Este o mare pierdere mai ales pentru Teatrul de Revista 'Constantin Tanase', cu ai carui actori a colaborat", a spus Alexandru Arsinel.

"A fost permanent alaturi de ceea ce inseamna divertismentul romanesc", a adaugat acesta.

Actorul Alexandru Arsinel a precizat ca stia ca de cativa ani Dan Mihaescu "nu se simte bine". "Dar s-a luptat. Dumnezeu sa-l odihneasca!", a mai spus Alexandru Arsinel.

Cunoscutul umorist, scenarist si regizor Dan Mihaescu, autorul unor memorabile scheciuri si scenete scrise pentru nume mari ale comediei romanesti, precum Toma Caragiu si Dem Radulescu, a murit joi seara, la varsta de 79 de ani.

Doi romani au murit rapusi de gripa porcina. Care sunt primele simptome ale bolii

Actrita Rodica Popescu-Bitanescu a declarat pentru MEDIAFAX ca scenaristul Dan Mihaescu este cel care a lansat-o si cel de la care a primit primele sfaturi despre cum sa scrie texte dramaturgice.

"De cand am fost foarte tanara, am avut sansa sa lucrez cu oameni deosebiti (...) printre ei s-a numarat si Dan Mihaescu", a spus actrita. "Dan Mihaescu este cel care, intr-un fel, pe mine m-a lansat, a scris textele de televiziune, textele de radio, textele pe care le-am jucat pe scenele din tara, in spectacole-mamut, in sali de sport, pe stadioane", a spus aceasta.

Rodica Popescu-Bitanescu a spus ca a remarcat ca intre Dan Mihaescu si Dem Radulescu a existat o relatie speciala. "Cu Bibanu' se lucra foarte putin, pentru ca el repeta foarte putin. Credea ca daca repeta mai mult isi pierde naturaletea. Dan stia acest lucru si ii spunea 'Te rog frumos, intreaba-ma unde vrei sa stii mai mult', dar de obicei nu era nevoie, pentru ca se intelegeau foarte bine, aveau o relatie speciala", si-a amintit actrita.

"Era foarte apropiat de noi actorii (...) Nici nu simteam ca este un zbir asupra noastra. Daca greseam se oprea si zicea 'Hai sa va spun doua bancuri sa va relaxati'", a spus Rodica Popescu- Bitanescu.

Actrita a adaugat ca sfaturile lui Dan Mihaescu i-au folosit atunci cand a inceput sa scrie piese de teatru. "Spunea, nu neaparat pentru mine, atunci nu stiam ca o sa scriu piese, dar spunea 'Rodica, atunci cand scrii monologuri pentru femei, e foarte greu sa faci finalul'. Asta am invatat de la el", a spus actrita.

"Am invatat foarte multe de la Dan Mihaescu. El a scris pentru mine, m-a saltat, pot sa spun ca m-a relansat", a adaugat aceasta.

Actrita Stela Popescu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca "este o tragedie" pentru artisti disparitia lui Dan Mihaescu, care era "unul dintre ultimii oameni care mai scria ceva cu miez".

"Este o tragedie pentru noi artistii in primul rand. Era unul dintre ultimii oameni care mai scria ceva cu miez. Comedia are niste reguli, care sunt foarte clare. Ce se scrie acum nu ne ajuta. Comedia adevarata se scrie, se invata, se face serios. Comedia e un lucru serios, care se bazeaza pe idei. Bietul Dan avea idei", a spus Stela Popescu.

Actrita si-a amintit ca a colaborat cu Dan Mihaescu de foarte multe ori. "Viata insa nu iarta si noi ramanem singuri. Imi pare foarte foarte rau. Pleaca o generatie de oameni care au cunoscut regulile vietii", a mai spus Stela Popescu.

Rodica Popescu Bitanescu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Dan Mihaescu, umoristul care a scris texte memorabile pentru Toma Caragiu, a murit la 79 de ani

Dan Mihaescu, umoristul care a scris texte memorabile pentru Toma Caragiu, a murit la 79 de ani

Doi romani au murit rapusi de gripa porcina. Care sunt primele simptome ale bolii

Doi romani au murit rapusi de gripa porcina. Care sunt primele simptome ale bolii

O tanara gravida din Maramures a trait in ultimele zile cele mai cumplite chinuri din viata ei

O tanara gravida din Maramures a trait in ultimele zile cele mai cumplite chinuri din viata ei

Valentin Riciu

A demisionat consilierul Valentin Rîciu, implicat în scandalul polițistului Eugen Stan

Ce a făcut o femeie din Constanța cu 20.000 de lei găsiți pe stradă. Anunțul Poliției

Românul devenit erou la Londra, după ce a înfruntat teroriști, vrea să ceară despăgubiri statului britanic

Băsescu: ”Jucaţi, domnule preşedinte! Cred că merită”

Poliţist din Timiş, prins în flagrant în timp ce lua mită

Furt filmat în Cluj. Hoții au furat banii cu care o familie voia să cumpere un apartament

CTP

CTP, despre numirea lui Fifor premier interimar: ”Poate fi etichetat drept încă un reprezentant al ”statului paralel””

Ludovic Orban: Mergem la Cotroceni cu solicitarea de declanşare a anticipatelor

Filosoful Mihai Şora, despre decizia de schimbare a premierului: „M-aș mulțumi și cu o oaie”

Tudor Chirilă: Ne conduce o mână de iresponsabili cu un dispreț suveran față de popor

Protestatarii care vin pe jos din Cluj până la București, întâmpinați cu ceai și cafele

După amenzile primite, firmele au deszăpezit Capitala. Zăpada, apreciată doar de străini